Kastelic i Mandić uoči Skjerna: Uz naše navijače možemo iskoristiti prvu meč loptu
Objavljeno: 08. 02. 2019 - 12:50

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 11. kola EHF Lige prvaka u kojemu će u nedjelju dočekati prvake Danske – rukometni klub Skjern Handbold.

Dvoboj hrvatskog i danskog rukometnog prvaka na rasporedu je u 17.00 sati u Areni Zagreb, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske Radiotelevizije.

Dva dana uoči spomenutog susreta na prigodnoj konferenciji za medije utakmicu su najavili trener PPD Zagreba Branko Tamše i rukometaši Urh Kastelic i David Mandić.

  • U goste nam dolazi odlična momčad Skjerna, osnažena za neke igrače koji nisu igrali u našem prvom dvoboju. Očekujem ih u punom sastavu što znači da se moramo pripremiti i na Byartea Myrhola, Thomasa Mogensena i Sarupa Sondergaarda. Riječ je o jednoj jako zanimljivoj i vrlo iskusnoj ekipi na čijem je golu odlični Islanđanin Gustavsson, na lijevom krilu Eggert o kojem i ne treba trošiti previše riječi. Lijevi vanjski je uz Mogensena i Slovenac Grebenc, na srednjem imaju švedskog reprezentativca Konradssona, a na crti spomenutog Myrhola. Ono što vrijedi za sve danske ekipe vrijedi i za Skjern, a to u prvom redu znači da se oni igraju rukometa. Vodili ili gubili pet razlike oni igraju svoju igru i ne odstupaju od toga. Sigurno je da nas čeka jedna teška borba. Ja bih volio da igrači na terenu prikažu ono što treniramo, što gledamo i analiziramo ovih dana. U brzom rukometu kakvom težimo bit će i pogrešaka, ali to je normalno, igrači nisu roboti i ja i greške toleriram. Ono što želim je maksimalna koncentracija i agresivnost kroz svih 60 minuta i da pokušamo svaku njihovu grešku kazniti – kazao je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Branko Tamše.

Nakon deset odigranih kola PPD Zagreb nalazi se na petom mjestu skupine B s osam osvojenih bodova, uz tri pobjede, dva remija i pet poraza. Momčad danskog prvaka trenutno drži posljednje mjesto na ljestvici sa šest osvojenih bodova, uz dvije pobjede, dva remija i šest poraza. A priliku da se kroz eventualna nova dva boda riješi pitanje prolaska u osminu finala EHF Lige prvaka u ovoj utakmici vidi i vratar Urh Kastelic. Slovenski reprezentativni čuvar mreže u prvoj je utakmici u Danskoj imao osam obrana.

  • Nadam se da ću u nedjelju biti u još boljem izdanju. Mislim da Ristanović i ja dobro funkcioniramo s obranom i to ćemo, vjerujem, pokazati i protiv Skjerna. U svakom trenutku nas je sedam na terenu i moramo igrati svi za jednoga i jedan za sve ako mislimo osvojiti bodove. Golman je ništa bez obrane, a i obrani treba golman koji će ju popratiti. Vjerujem da će nam dva boda iz četiri utakmice biti dovoljna za prolazak skupine i nadam se da možemo već u nedjelju iskoristiti prvu meč loptu. Ovim putem želio bih pozdraviti naše Bijele lavove i pozvati i njih i sve ostale simpatizere rukometnog kluba Zagreb da u što većem broju dođu u Arenu u nedjelju i da nas podrže jer njihova će nam pomoć itekako trebati – poručio je Urh Kastelic.

Ova dva suparnika su, podsjećamo, u 04. kolu EHF Lige prvaka odmjerili snage u Danskoj gdje su, na iznenađenje mnogih, podijelili bodove. U dvoboju koji je završen rezultatom 31:31 (14:14) hrvatski reprezentativac David Mandić postigao je dva pogotka.

  • Oni dolaze kompletni, a nama će nedostajati Leon Šušnja i Josip Božić Pavletić i to treba reći jer je za našu ekipu to objektivan hendikep. Što je tu je, imamo još dva dana da se spremimo, da ih maksimalno analiziramo i da se još dodatno uigramo ne bi li opet iznenadili Dance. Recept je jednostavan. Treba vidjeti gdje griješe, gdje su najtanji i onda ih tu napasti i doći do što većeg broja lakih golova. Očekujem tvrdu utakmicu, ali uz pomoć naših navijača vjerujem da možemo do nove pobjede – poručio je David Mandić.
  Povratak na sve vijesti