Kastelic pred put u Celje: Iskoristimo li pritisak koji je na njima, možemo osvojiti važne bodove!
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 8:17

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u iščekivanju su 08. kola VELUX EHF Lige prvaka uoči kojeg hrvatski predstavnici putuju u Celje gdje će ih ugostiti slovenski prvak i godinama dobro poznati rival Celje Pivovarna Laško.

Dvije momčadi tako će u uzvratnoj utakmici snage odmjeriti samo tjedan dana nakon što je odigran prvi od dvaju zakazanih susreta ove sezone. Podsjetimo, proteklog su vikenda u Areni Zagreb Lavovi su protiv istog protivnika upisali nove bodove Lige prvaka, i to nakon što su pred domaćom publikom slavili rezultatom 24:22.  

Zagrebaši i Celjani naredni će međusobni susret najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja odigrati u nedjelju18. studenog, u Zlatorog Areni. Predviđeno vrijeme početka dvoboja je 17 sati, a izravan prijenos bit će dostupan na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Celjskoj je momčadi utakmica 08. kola VELUX EHF Lige prvaka vrlo važna, s obzirom da, ne osvoje li nedjeljne bodove, vrlo je vjerojatno da će ostati bez realne mogućnosti prolaska skupine. U Zlatorog Areni zato se očekuje ogromna podrška domaćoj strani s preko 5000 navijača jer slovenski predstavnik ovaj susret za ,,biti ili ne biti'' najavljuju – utakmicom godine.

Svoja su razmišljanja pred put podijelili igrači PPD Zagreba Urh Kastelic i Damir Bičanić.

Urh Kastelic, vratar PPD Zagreba:

,,S domaćom smo pobjedom napravili veliki posao i time smo teret bacili na njihovu stranu. Mislim da će to za nas biti jedna potpuno drugačija utakmica s obzirom da će Zlatorog Arena biti puna, oni ovaj susret najavljuju kao utakmicu godine. Celju je ovo utakmica za biti ili ne biti jer, ne osvoje li bodove, praktički ispadaju iz šanse za sljedeći krug. Na nama je da to mirno prihvatimo i da ih u toj nervozi strpljivo lovimo te ih pobjedimo kao i u utakmici u našoj Areni. Naš trener uvijek nešto smišlja, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta kako bi ih iznenadili, iskoristili pritisak koji je na njihovoj strani te osvojili bodove.''

Damir Bičanić, lijevi vanjski PPD Zagreba:

,,Samo je tjedan dana razmaka izmešu ove dvije utakmice, tako da je to možda i neka olakotna okolnost koja se događa i jednoj i drugoj ekipi. Imamo cijeli tjedan za pripremiti se protiv Celja, analizirati prvu utakmicu i popraviti pogreške iz iste te se bolje pripremiti za drugu. Očekujem istu utakmicu kao što je bila i prva – s dobrim obranama; ne očekujem pretjeranu rukometnu ljepotu, već malo golova i tešku utakmicu. Veliki je pritisak na Celjanima jer, ukoliko izgube utakmicu protiv nas, bit će u jako teškom položaju i u mogućnosti izgubiti svoje mjesto za prolazak skupine. Pritisak je na njima, a mi možemo malo opuštenije ući u utakmicu. To treba iskoristiti. Dosad smo gostujuće utakmice igrali jako dobro i nadam se da će tako biti i u Celju.''

  Povratak na sve vijesti