Visok poraz PPD Zagreba na gostovanju kod Aalborga!
Objavljeno: 22. 09. 2019 - 5:47

U 2. kolu VELUX EHF Lige prvaka, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u gotovo punoj Gigantium Areni izgubio je utakmicu protiv danskog prvaka Aalborga s visokih 30:20.

Danci su utakmicu odlično otvorili te stvorili prednost s lakim golovima iz kontre te polukontre jer su svaku grešku Zagrebaša koristili te kažnjavali. Uz raspoloženog Vistoropa (4 gola iz 5 pokušaja) te neiskorištena dva sedmerca na odmor se otišlo sa dostižnih 'minus dva'. No Danci drugo poluvrijeme otvaraju odlično te u prvih 10 minuta povećavaju prednost na čak 9 golova razlike. Uz efikasnost u napadu od svega 43%, neiskorištena 3 sedmerca, previše neforsiranih grešaka, crvene kartone Mandića u 40. minuti  i Stojnića u 44. minuti te u nekim trenucima igru s čak dva igrača manje konačan rezultat od 30:20 je nažalost realan.

Najefikasniji su bili Hrstić s 5 te Vistorop s 4 pogotka. S druge je strane Dance do pobjede predvodio Sebastian Bartlhold s čak 12 pogodaka iz 13 pokušaja.

  • Branko Tamše, trener PPD Zagreba

Prije svega čestitam ekipi Aalborga na pobjedi i zahvaljujem njihovim navijačima koji su bili odlična podrška. Analizirali smo dobro njihovu igru, postavili smo taktiku za koju smo vjerovali da će biti uspješna i prvo poluvrijeme smo odigrali na tragu dogovorenoga. No u drugom poluvremenu pri rezultatu 14:12 smo dobili dva isključenja nakon kojeg je slijedilo previše tehničkih pogrešaka koje je ekipa Aalborga znala kaznit. Usljedile su neke ozljede nakon čega je rezultat bio sve jasniji i zasluženo slavlje je pripalo ekipi Aalborga.

  • Filip Vistorop, igrač PPD Zagreba

Prije svega, čestitam Aalborgu na pobjedi. Također čestitam i njihovim navijačima na odličnoj podršci, zaista je bilo lijepo ovdje igrati. Što se tiče naše igre ona se može razdvojiti na dva skroz različita poluvremena. Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, no drugo je zaista bilo loše. Previše smo griješili i imali previše isključenja. Moramo izvući pouke iz ovih grešaka i ispraviti ih što prije.

  • Stefan Madsen, trener Aalborga

Sretni smo radi pobjede. Odigrali smo jako dobru utakmicu premda nam je Zagrebova obrana u prvom poluvremenu stvarala probleme. Drugo poluvrijeme smo odigrali taktički nepogrešivo te uz velik fizički napor smo došli do rezultatske razlike i pobjede. Zahvalni smo navijačima što su popunili dvoranu i bodrili nas do pobjede.

  • Sebastian Barthold, igrač Aalborga

Jako smo zadovoljni s rezultatom. Odlično smo taktički odigrali obranu što je rezultiralo i fizičkim umorom no ne žalimo za tim, jer je utakmica zaista bila odlična. Svaku njihovu grešku smo kažnjavali brzim kontrama i lakim golovima. Kada nam je obrana na razini kao danas, jako nam je teško parirati u brzim tranzicijama. Veliko je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom i navijačima koji su s nama svih 60 minuta susreta.

 

Aalborg Handbold - PPD Zagreb 30:20 (13:11)

Suci: Tonnies, Schulze (GER)

Delegat: Henrik Makinen (SWE)

PPD Zagreb: Ristanović (9 obrana), Horvat 3, Bičanić 1, Mandić, Gadža, Šipić, Vlah 2, Božić Pavletić 1, Vekić, Hrastnik, Ravnić 2, Vistorop 4, Stojnić, Hrstić 5, Špende 2, Jović

Aalborg: Barthold 12, Jensen 5, Ellebaek 3, Marcher 2, Christiansen 2, Smarason 2, Liaba 1, Jakobsen 1, Møllgaard Jensen 1, Saeveraas 1, Antonsen, Juul-Lassen, Aggefors, Norlyk, Jensen, Sönnichsen

Iduća utakmica na rasporedu slijedi 28. rujna u 20:30 sati protiv Barce u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Izravan prijenos će biti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  Povratak na sve vijesti