Kombinirani sastav PPD Zagreba bez bodova na gostovanju u Prešovu!
Objavljeno: 27. 11. 2018 - 7:35

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su na gostovanju u sklopu 09. kola SEHA - Gazprom lige. Domaća momčad Tatran Prešova bila je bolja od oslabljenog zagrebačkog sastava s konačnim rezultatom 31:21 i tako upisala nova tri regionalna boda.

Nesvakidašnji sastav Zagrebaša!

Hrvatski rukometni prvaci na put za Slovačku uputili su se, kako je i prethodno navedeno, u znatno oslabljenom sastavu, a razlog tomu je saniranje ozljeda, ali i odmaranje ključnih igrača pred kojima je u subotu u Areni Varaždin na rasporedu iznimno važna utakmica Lige prvaka. Poštedu su, tako, dobili kapetan Zlatko Horvat, Damir Bičanić, David Mandić, Ivan Sršen, Urh Kastelic, Valentino Ravnić, Leon Šušnja, Tin Kontrec i Lovro Jotić, a umjesto kojih je stručni stožer na čelu s Davorom Rokavecom i Tončijem Vačićem na put poveo nekoliko članova juniorskog sastava PPD Zagreba.

Uz igrače prvog sastava, priliku na terenu dobili su i članovi mlađih Zagrebovih dobnih skupina Antonio Vrbić, Alan Javor, Antonio Ljubić, Rudolf Zvonimir Šafranko te Lovre Luka Klarica.

Tijek igre...

Igrači Slavka Goluže protiv kombiniranog sastava Zagrebaša od prvih su minuta držali prednost. Prva četvrtina igrala se izjednačeno, gol prednost prelazila je s jedne na drugu stranu, no uspjeli su slovački predstavnici u narednim minutama konsolidirati prednost, pa do odlaska u svlačionicu upisuju šest pogodaka prednosti (16:10). U istom tonu igra je nastavljena i u drugome poluvremenu, a nakon što Lavovi ne uspjevaju slomiti otpor tamošnjeg prvaka, na koncu 60 minuta igre na semaforu stoji 31:21.

Najbolji iz redova zagrebačke momčadi bio je Josip Ereš s osam pogodaka, dok je s devet golova domaćine do pobjede predvodio Bruno Butorac.

Varaždin dočekuje posljednji ovogodišnji Zagrebov susret Lige prvaka!

Novi, ujedno i posljednji dvoboj VELUX EHF Lige prvaka u 2018. godini, na rasporedu je u subotu, 01. prosinca, kada će PPD Zagreb u varaždinskoj Areni ugostiti Motor Zaporožje. Uzvratna utakmica između hrvatskih i ukrajinskih rukometnih prvaka susret je 10. kola najprestižnijeg rukometnog natjecanja, a zakazana je za 17 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Tatran Prešov – PPD Zagreb 31:21 (16:10)

Tatran Handball Arena, Prešov

Suci: Bogdan Stark i Stefan Romeo (Rumunjska)

Delegat: Ion Serbu (Rumunjska)

Tatran Prešov: Cvitković 5, Chupryna 8 obrana; Rabek 4, Hrstka 1, Lapajne 3, Krok 6, Recicar, Križ, Urban, Čip 3, Vučko 4, Stranovsky, Butorac 9, Kasal, Tsarapkin, Afanou 1

PPD Zagreb: Ristanović 1, Vekić 2 obrane; Ereš 8, Vistorop, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 3, Senjamin Burić 3, Potočnik 3, Vrbić, Qerimi, Javor, Hrstić, Ljubić 1, Šafranko, Klarica

  Povratak na sve vijesti