Lavovi ni u petom kolu EHF Lige prvaka ne dolaze do prve pobjede
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 12:20

Photo credit: Sörli Binder 

U petom kolu EHF Lige prvaka Lavove su ugostili njemački lavovi Rhein-Neckar Löwena u svojoj SAP Areni. Zbog loše forme i umora na spisku putnika za Njemačku nije bio Zlatko Horvat, kao ni ozlijeđeni Valentino Ravnić.

Rukometaši PPD Zagreba utakmicu su otvorili s dva izvanredna pogotka Josipa Božića-Pavletića, dok domaćini do svog prvog pogotka dolaze tek u trećoj minuti igre.

Sjajnim obranama Matevža Skoka u devetoj minuti Nikolaj Jacobsen primoran je zvati time-out te nakon minute predaha domaćini dolaze do svog prvog vodstva.

Zbog vidno razigranih žuto-crnih, koji dolaze do tri gola razlike, Kasim Kamenica traži minutu predaha. Skok nastavlja s odličnim obranama, no pred sam kraj dolazi do opasnog pada, gdje ostaje ležati na podu do ulaza fizioterapeuta. Izlazi s terena, a Lavovi na poluvrijeme  odlaze s rezultatom 15:11.

Drugo poluvrijeme Lavovi su otvorili pogotkom Luke Mrakovčića te sedmercem Žarka Markovića, a domaćin se u idućim trenucima odvaja na sedam razlike.

Nažalost ni minuta predaha koju je Kasim Kamenica zatražio u 19. minuti drugog poluvremena nije urodila plodom te rukometaši PPD Zagreba ponovno padaju u “crnu rupu .

Zadnjih deset minuta utakmice Lavovi ne pronalaze rješenje za Andreasa Palicku na vratima Nijemaca.

Pobjedom od 31:24 Rhein-Neckar Löwen preuzima vodeće mjesto u skupini.

Najbolji u redovima Lavova bio je Matevž Skok s odličnih 13 obrana, zatim Žarko Marković sa šest te Stipe Mandalinić s četiri pogotka.

Netom nakon završetka Leon Šušnja, Matevž Skok, Igor Vori i trener Kasim Kamenica prokomentirali su utakmicu.

Leon Šušnja

Krenuli smo prvih pet minuta dobro u obrani, a kasnije smo se raširili što su oni iskoristili u dobrom dijelu utakmice. Zatim smo opet stisnuli obranu, opet smo se vratili u utakmicu gdje smo imali napad za  jedan razlike. Prebrzo smo to riješili, izgubili smo dvije lopte, oni su opet došli na pet, šest razlike i hvatali smo se cijeli ostatak utakmice. Pet dobrih minuta pa pet loših i na kraju su zasluženo pobijedili.

Imamo slobodan dan, dva treninga, trebamo se najbolje moguće pripremiti za utakmicu s Vardarom i otići tamo s namjerom da pobijedimo. Nemamo što izgubiti, a ta dva boda nam mogu dosta pomoći u SEHA ligi za Final 4. Idemo se tamo potući, pa što bude.

Matevž Skok

Cijelu utakmicu borili smo se i u obrani i u napadu. Mislim da je na kraju bila ne realna razlika jer smo stalno bili tu negdje. Možda smo par puta napravili previše grešaka, njihov vratar Palicka obranio je neke zicere koje smo trebali zabiti, ali nismo, no idemo dalje. Ja vidim svjetlost u ovoj utakmici, moramo popraviti ono u čemu griješimo i idemo dalje sakupljati bodove.

Sa mnom je bez obzira na pad sve u redu, vidjet ćemo sutra, no ja mislim da nije ništa strašno iako boli. Pretrpjet ću, stisnut ću zube, idemo dalje.

Igor Vori

Dobro smo otvorili utakmicu. Imali par lakih golova, ali nažalost mislim da je Löwen jako iskusna momčad koja je već dugo na okupu i jednostavno igraju laki rukomet. Svaki put kada smo mislili da smo blizu, nažalost nismo bili i zasluženo su nas pobijedili. Mislim da smo u obrani stajali preširoko, dozvolili njihovim vanjskima da se razigraju. Zonu koju igraš jedan na jedan u današnjem rukometu nije baš lako igrati.  Bilo je i dobrih stvari u ovoj utakmici, sveukupno gledajući sigurno da ova serija koja je iza nas nije nikako pozitivna. Trebamo glavu dići gore i prije svega psihički se oporaviti od svega ovoga. Fizički nije pretjerano naporno, imamo odmora i pauza između utakmica, ali jednostavno kada glava ude u crveno jako je teško funkcionirati. Definitivno nakon Celja gdje smo odigrali neriješeno to nas je na psihološkom planu malo poljuljalo. Nemamo više to samopouzdanje, nemamo više ono što nas je krasilo, pogotovo prošle godine kao što je jedna agresivna obrana gdje smo svima radili probleme, s kim god da smo igrali Ligu prvaka. Danas, kažem, ne možemo se sastaviti s onim što nas je prošle godine krasilo. Zašto je to tako, ne znam, ali definitivno je da psihički nakon ovog svega nismo u dobrom stanju. Treba dalje nastaviti raditi, trenirati, spremati se. Mislim da je dobro što nakon Vardara dolazi reprezentativna pauza na kojoj ćemo se svi malo psihički oporaviti i da će biti puno lakše u nastavku.

Kasim Kamenica

Krenuli smo od početka utakmice krivim putem, a to je da smo se postavili u fazi obrane preširoko i dozvolili njihovim vanjskim igračima koji napadaju prostor između dva igrača da lakše sprovode svoje napadačke aktivnosti. Oni u svojem sastavu imaju vanjske pucače koji napadaju preko obrambenih igrača, dok neki napadaju između. Bili smo postavljeni nespremno i širok što nam je stvaralo određene probleme. Bez obzira na dobre obrane Skoka, u prvom poluvremenu nismo izdržali rezultat koji smo zaslužili u igri. Kada se tome doda da smo s igračem više promašili dva zicera, a primili dva gola, to nas je odvelo u minus četiri kojeg nije bilo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu imali smo svoja vraćanja i svoje momente nekoliko puta na minus tri. Napravili smo nešto rizičniji tempo igre. Htjeli smo da nam tempo bude visok, da ih napadamo brzo, u nekim stvarima je to prošlo, u nekima nije. Mislim da je u zadnjoj četvrtini utakmice njihov golman Palicka bio na izuzetno visokom nivou. Obranio nam je neke udarce sa šest metara, neke zicere i neke udarce s vanjskih pozicija što je rezultiralo ovim rezultatom. Sve u svemu, na ekipi se vidjelo da žele, da hoće puno, međutim jedan velemajstor u igri Rhein-Neckar Löwena, a to je Schmid, je napadački prevagnuo i to je odvelo njihov napad do 31 gola što je za nas još uvijek cifra na koju u ovom trenutku ne možemo računati.

Rhein-Neckar Löwen: Palicka 17, Pekeler 7, Mensah Larsen 7, Schmid 4, Sigurdsson 3, Reinkind 2, Petersson 2, Tollbring 2, Guardiola 2, Taleski 1, Groetzki 1, Appelgren, Baena Gonzalez, Radivojevic, Bliznac, Rnic, Trener Nikolaj Jacobsen

PPD Zagreb: Skok 12 (1), Kastelic ; Mrakovčić 1, Božić – Pavletić 2, Kontrec 1, Vori , Ž.Marković 6, Šušnja 1, J. Valčić 2, T. Valčić, Mandalinić 4, Ereš, Hrstić, Vuglač 3, Bičanić 4. Trener Kasim Kamenica.

Lavovi se nakon ovog poraza okreću regionalnoj SEHA - Gazprom ligi gdje ih  17. listopada u šestom kolu očekuje novi gostujući izazov kod Vardara u Skopju.

  Povratak na sve vijesti