Lavovi pobjedom na gostovanju otvorili novo izdanje SEHA - Gazprom lige
Objavljeno: 03. 09. 2019 - 10:44

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobjedom su otvorili novo izdanje SEHA - Gazprom lige. U utakmici u sklopu koje su na prvo ovosezonsko gostovanje otputovali momčadi Metaloplastike iz Šapca, zagrebački Lavovi slavili su rezultatom 25:28 (13:13).

Prva su to tri boda koje su u sezoni 2019./2020. najbolji hrvatski rukometaši imali prilike upisati, a u čemu su naposljetku i uspjeli. Novi sistem lige pred Zagrebaše u grupnoj fazi natjecanja stavlja još devet utakmica koje će se odigrati do kraja prosinca, nakon čega u drugome dijelu sezone slijedi knock-out faza.

Branko Tamše, trener PPD Zagreba

  • Želim pozdraviti nevjerojatne navijače u dvorani Zorka, a također bih čestitao i Metaloplastici na njihovim nevjerojatnim postignućima u EHF kupu, ali i na sjajnoj današnjoj utakmici. Igrali su zaista dobro i stvarali nam probleme. Otvorili smo utakmicu baš onako kako smo željeli, ali onda nismo nastavili s tom sjajnom igrom. Ipak, ovo je prva utakmica i želim čestitati igračima!

Matej Ašanin, golman PPD Zagreba

  • Susreti na samom početku sezone uvijek su najteži. Kroz cijelu utakmicu pokušavali smo pronaći najbolji tempo i nismo bili dosljedni u svojoj igri. Puno je prostora za napredak pa ćemo se truditi da se što više poboljšamo u predstojećim utakmicama.

Veselin Vuković, trener Metaloplastike

  • Čestitam našim gostima iz Zagreba na pobjedi i fair playu. Drago mi je da su naši navijači bili ovdje, navijali za nas i što su pokazali da je sport naš najbolji ambasador.

Todor Jandrić, golman Metaloplastike

  • Želio bih čestitati PPD Zagrebu na njihovoj nevjerojatnoj igri. Nismo bili potpuno svoji, možda zato što je ovo prva utakmica sezone. Rezultat prvog poluvremena bio je dobar, ali u drugom smo poluvremenu napravili neke tehničke greške. PPD Zagreb uspio je osigurati prednost i na kraju su pobijedili.

Metaloplastika – PPD Zagreb 25:28 (13:13)

Metaloplastika: Jandrić 9 obrana, Bomastar, Trifunović, Pisarić 4, Babić, Došen, Cagalj 1, Micic, Matičić 5, Todorović, Gojković 2, Petrović, Milić 4, Kljajić 4, Trkulja, Babić 5 

PPD Zagreb: Ašanin 13 obrana, Jović, Šipić 3, Mandić 6, Božić Pavletić 5, Hrastnik, Stojnić, Horvat 6, Kosteski, Špende 1, Ravnić, Gadža 2, Hrstić 2, Bičanić, Vlah 3, Vekić


Idući susret na rasporedu u subotu!
Sljedeća je na rasporedu Zagrebaša utakmica protiv Telekom Veszprema u subotu, 07. rujna. Aktualni viceprvak Mađarske s hrvatskim će predstavnikom snage odmjeriti na domaćem terenu, u Lavovima već dobro poznatoj Veszprem Areni. Subotnji derbi započinje u 19 sati uz izravan prijenos na Arena Sport televiziji.

  Povratak na sve vijesti