Lavovi u čudesnoj atmosferi u Ljubuškom stigli do treće pobjede u SEHA Gazprom ligi!
Objavljeno: 27. 09. 2016 - 6:47

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sklopu 04. kola SEHA Gazprom lige odmjerili su snage s prvacima Bosne i Hercegovine – rukometnim klubom Izviđač iz Ljubuškog.

U Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, pred više od četiri tisuće navijača i uz sjajnu atmosferu, hrvatski su rukometni prvaci na koncu slavili rezultatom 26:28 (15:17) i tako stigli do treće pobjede u regionalnom natjecanju (Nexe, Velenje), uz jedan poraz u Skopju od Vardara.

Pošteda za Tončija, debi Šebetić i Jovića, ozljeda Cingesara!

Trener Veselin Vujović za ovu je utakmicu odlučio u Zagrebu ostaviti iskusnog zapovjednika obrane Tončija Valčića, baš kao i Lovru Šprema, Luku Rakovića i Matevža Skoka. Naravno, susret je propustio i ozlijeđeni Domagoj Pavlović.

Tako smo prvi puta ove sezone u službenoj utakmici u dresu PPD Zagreba gledali rekonvalescenta Luku Šebetića, kao i mladog i perspektivnog vratara Ariana Jović.

Dan uoči dvoboja, za vrijeme treninga u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, ozljedio se nažalost Darko Cingesar koji je tako susret u Ljubuškom odgledao s tribina.

Sjajna atmosfera u Ljubuškom!

Više od bilo kojeg pojedinca, trenera pa i same momčadi valja pohvaliti fantastičnu atmosferu u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom gdje je pet tisuća vatrenih ljubitelja rukometa i navijača Izviđača pokazalo kako se navija za svoju ekipu, kako se rukomet još uvijek u nekim sredinama igra pred pravim poznavateljima igre te kako je užarena ali korektna atmosfera najbolja reklama koju, uz kvalitetu same igre, SEHA Gazprom lige može imati.

Što se zbivanja na parketu tiče valja svakako reći da unatoč konačnom rezultatu, kao i činjenici da je hrvatski rukometni prvak vodio od prve do posljednje minute, dvoboj nipošto nije bio dosadan te se u skladu s time najbolji hrvatski rukometaši nisu niti sekunde smjeli ili mogli opustiti.

U tom smislu sve čestitke idu na račun stručnog stožera i rukometaša Izviđača.

Najbolji u redovima pobjedničkog PPD Zagreba bili su Stipe Mandalinić i Stefan Vujić sa po šest pogodaka, dok je gol manje dao kapetan Zlatko Horvat. Ivan Stevanović imao je 14 obrana.

Kod domaćina svakako valja pohvaliti sjajne Mateja Hrstića sa šest, odnosno  Josipa Šarca sa pet pogodaka.

Na vrata kuca MOL – Pick Szeged!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u subotu 01. listopada ugostiti mađarske doprvake MOL – Pick Szeged.

Nakon uvodnog poraza od Celja Pivovarne Laško puleni Veselina Vujovića tako će spomenute subote  s početkom u 20.00 sati tražiti prve bodove protiv iznimno neugodne mađarske ekipe.

Više informacija o ulaznicama za spomenutu utakmicu potražit na ovom linku.

RK Izviđač – RK PPD Zagreb - 26:28 (15:17)

Gradska sportska dvorana Ljubuški:  5 000 gledatelja

Suci: Gjorgij Nachevski i Slave Nikolov (MAKEDONIJA)

Delegat: Marjan Nachevski (MAKEDONIJA)

RK Izviđač: Kvesić 4 obrane, Ereš 2 obrane + 1 pogodak; Miličević, Mandić 1, Marković, Čutura 3, Jarak 3(2), Šarac 5(1), Grbavac A. 1, Grbavac J., Raguž 2(2), Čirjak, Pavlak M. 4, Hrstić 6, Rodin, Pavlak A.

RK PPD Zagreb: Stevanović 13+1 obrana, Jović; Ereš, Vujić 6, Kontrec, Vori, Šebetić 1, Marković 2(1), Horvat 5, Šušnja, J. Valčić 3, Jotić 2, Mandalinić 6, Miklavčić 2, Markoski

  Povratak na sve vijesti