Linci i Gojun 10 godina kasnije: Drago nam je da smo se vratili u klub koji nam je toliko toga dao!
Objavljeno: 10. 09. 2021 - 11:14

Nakon više od deset godina rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb krenuti će u domaće prvenstvo već u rujnu. Točnije, u subotu 11. rujna gostovati će hrvatski rukometni prvaci kod novog prvoligaša – rukometnog kluba Rudar u Samoboru. Početak tog dvoboja, koji ćemo imati priliku pratiti na YT kanalu HRS-a, na rasporedu je u 19.00 sati.

Posljednji puta, podsjetimo, kada je najbolji hrvatski klub sudjelovao u Paket24 Premijer ligi od samoga početka bila je sada već davna 2011. godina.

Zanimljivo, dva su aktera posljednjeg takvog susreta, a riječ je bila o utakmici 28. kola prvenstva Hrvatske u kojoj smo se sastali s rukometnim klubom Buzet, i danas ovdje.

Riječ je, dakako, o treneru PPD Zagreba Ivici Obrvanu i prvom čovjeku naše obrane Jakovu Gojunu.

Deset godina kasnije, sasvim prikladno, trener Obrvan i Jakov Gojun pomogli su nam najaviti ovaj susret.

  • Za početak bih htio istaknuti da mi je jako drago da se PPD Zagreb i Nexe već od prvog kola uključuju u prvenstvo Hrvatske. Mislim da to može i hoće donijeti samo pozitivne stvari za hrvatski rukomet. Prvo kolo igramo u Samoboru. O novom prvoligašu ne znamo previše, što je sasvim i normalno u ovim okolnostima. Razlika u kvaliteti je dosta velika, a ja prije svega želim da predvečerje prvog kola Lige prvaka (srijeda 15. rujan, 20.45, Arena Zagreb „PPD Zagreb – Aalborg“ op.a.) imamo kvalitetan pristup s respektom domaćinu i da nastavimo onim putem kojim smo završili prošlogodišnje prvenstvo Hrvatske kada smo u dvobojima sa svim protivnicima ulazili u utakmice maksimalno i tako pokazivali određenu dominantnost i svoju kvalitetu. To je jedini pravi i ispravni put da se pokaže da ti igrači nose dres jednog tako renomiranog kluba kao što je PPD Zagreb. Utakmicu s Rudarom iskoristiti ćemo kao generalnu probu za dvoboj s Aalborgom, a ono što najviše želim jest da se slučajno ne dogodi neka nepredviđena ozljeda jer ih već sada imamo nekoliko koje su nam vrlo značajne – kazao je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan te se potom kratko osvrnuo i na zdravstveni karton svoje ekipe.
  • U odnosu na naš zadnji nastup na Final Four turniru u Zadru stanje je utoliko bolje jer nam se vratio i s treninzima krenuo Sandro Obranović. S druge strane, nakon povratka iz Zadra pojavili su se neki novi problemi. Primjerice, Ivan Čupić zbog kontuzija i udaraca koje je primio nije trenirao četiri dana. Filip Ivić ima virozu te je također van stroja, a tek nam se danas priključio i Karpo Sirotić. Ono što je sigurno jest da na toj utakmici, kao niti na utakmici Lige prvaka s Aalborgom nažalost neće biti Mateja Hrstića i Zvonimira Srne koji su trenutno u procesu rehabilitacije nakon nešto težih ozljeda – zaključio je trener Obrvan.
  • Moram istaknuti da pozdravljam ovaj potez da Zagreb sudjeluje u prvenstvu Hrvatske od samoga početka. Nama to puno znači jer imamo dosta mladih igrača koji će kroz te utakmice dobiti veću minutažu i imati će priliku da se nametnu kako treneru, tako i klubu. Također, mislim da će to puno značiti i igračima ostalih klubova jer velika je draž igrati protiv Zagreba. Vjerujem da će i mladim momcima iz drugih sredina biti čast nadmetati se sa Zagrebom, kao što je i meni nekada bila kada sam nastupao za druge klubove. U svakom slučaju mislim da je ovo bila ispravna odluka i da će donijeti puno toga dobroga hrvatskom rukometu u cjelini – kazao je u uvodu Jakov Gojun.
  • Što se tiče utakmice u Samoboru mislim da smo mi veliki favoriti u subotu te da će ju naš trener iskoristiti da se maksimalno uštimamo i pripremimo za ono što nas čeka sljedeće srijede, a to je otvaranje Lige prvaka s Aalborgom. Plan je da sve što smo do sada vježbali, kako u napadu tako i u obrani, ponovimo protiv Rudara i da se svi izrotiramo i da na najbolji mogući način dočekamo taj Aalborg u srijedu i pokušamo ih pobijediti – dodao je Gojun te se kratko prisjetio toga da su upravo on i trener Obrvan bili dio Zagrebove ekipe koja je prije deset godina posljednji put nastupila u prvenstvu Hrvatske od mjeseca rujna.
  • Prošlo je puno vremena od te utakmice s Buzetom, ali eto Linci i ja se ne damo, još uvijek smo tu. Drago nam je sigurno, kako meni tako i treneru, da smo se vratili opet u klub koji nam je toliko toga dao i sigurno je da ćemo dati sve svoje znanje i iskustvo da napravimo jednu jako dobru sezonu – zaključio je stup Zagrebove obrane Jakov Gojun.
  Povratak na sve vijesti