Lino Červar i Ivan Sršen pozvali navijače na najveći hrvatski rukometni derbi u Arenu Varaždin!
Objavljeno: 03. 12. 2018 - 12:50

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 11. kola SEHA - Gazprom lige u kojemu Lavovi u Areni Varaždin dočekuju svoje dugovječne rivale - RK NEXE Našice.

Najveći hrvatski derbi na rasporedu je u utorak, 4. prosinca u 20 sati, a još će jednom zagrebačka momčad protivnike ugostiti u varaždinskoj Areni. Veliki je fokus od strane momčadi stavljen na utorak, a uz to što u pitanju važni bodovi regionalne lige, činjenica je da motivacije za ovakav dvoboj nikada ne nedostaje.

U ime cijeloga kluba pozivamo sve navijače, ali i ostatak ljubitelja dobrog rukometa, da u utorak dođu u Arenu Varaždin na cjelovečernju dozu omiljenog nam sporta! Ulaz za utakmicu je besplatan, no besplatne je ulaznice potrebno preuzeti na blagajni Arene prije samog ulaska u dvoranu.

Za sve one koji ipak nisu u mogućnosti doći, prijenos utakmice bit će na programu Arene Sport.

Uoči uzvratnog kola najvećeg derbija hrvatskog rukometa održana je prigodna konferencija za novinare, a sam susret najavili su trener PPD Zagreba Lino Červar, kao i igrač zagrebačkog sastava Ivan Sršen.

Lino Červar, trener PPD Zagreba:

Utakmica nam dolazi u malo nepovoljnom trenutku nakon subotnjeg susreta,  međutim što je – tu je. Utakmica se igra između dvije najbolje rukometne momčadi u Hrvatskoj, PPD Zagreba i NEXE-a te smatram da će, bez obzira na sutrašnji rezultat, obje ekipe otići na ovogodišnji Final 4. Ova utakmica uvijek ima svoju posebnu draž. Zadnji su nas puta pobjedili, a ovaj se put, nažalost, opet ne igra u Zagrebu već u Varaždinu i, koliko čujem, moguće je da će biti i više njihovih navijača nego naših, čuo sam da se priprema nekoliko navijačkih buseva. Poštujem njihovu momčad, dobro su postavljeni, imaju nekoliko istaknutih pojedinaca, a sada su i pojačani s Jaganjcem. Imaju dva po meni vrlo dobra kružna napadača, Tomića i Šipića. Bit će to za nas jedan dodatni napor, morat ćemo izvući sve rezerve snage i moći kako bismo im se suprotstavili. Odlučit će obrana i bit će to jedan zaista težak ispit po završetku Lige prvaka.

Ivan Sršen, igrač PPD Zagreba:

Mislim da hrvatski derbi ne treba posebno najavljivati. Utakmica će biti teška, to je sigurno. Mislim da NEXE ima doista respektabilnu ekipu, u zadnjih godinu dana više manje su svi na okupu, momčad se nije puno mijenjala. Imaju prepoznatljivu igru 7 na 6 s dva dobra pivotmena, s čime su nam radili dosta problema u prvoj utakmici. Ipak, ako nam obrana bude na tragu subotnje utakmice protiv Zaporožja, mislim da imamo pravo nadati se dobrom rezultatu i pobjedi.

  Povratak na sve vijesti