Lino uoči Steaue: Treba nam pobjeda nad Rumunjima zbog pobjedničke atmosfere za Szeged!
Objavljeno: 10. 09. 2018 - 1:35

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti rumunjskog predstavnika Steauu Bukurešt.

Dvoboj hrvatskog prvaka i najnovijeg člana regionalnog natjecanja na rasporedu je u utorak 11. rujna u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Početak susreta predviđen je za 20.45 sati.

Dan uoči utakmice s predstavnicima rumunjskog rukometa na prigodnoj konferenciji za medije o dvoboju su govorili trener PPD Zagreba Lino Červar i rukometaš Filip Vistorop.

  • Oni koji prate rukomet znaju da je sedamdesetih godina prošlog stoljeća Steaua bila jedna od najjačih ekipa svijeta. Rumunjska je tada bila rukometna sila, bili su tri puta svjetski prvaci, a Steaua je bila perjanica njihovog klupskog rukometa. Dakle u goste nam dolazi ekipa bogate povijesti, ali i ekipa koja se želi vratiti na stare staze slave. Dinamo iz Bukurešta im je uzeo primat u domaćim natjecanjima, ali to je nešto što ljudi iz Steaue žele pod hitno promijeniti. Klub je to bogate tradicije i velike ambicije, a to se najbolje vidi po sastavu koji je ispunjen strancima među kojima se nalazi i nekoliko sjajnih igrača s ovih prostora. Istaknuo bih Grbovića na pivotu, pa malog Vujića koji je kod nas ranije igrao, Krsto Milošević i Marin Vegar na lijevom vanjskom, pa jedan Francuz na desnom vanjskom. Dobra je to ekipa, sklona gurati loptu u leđa i igrati brzi rukomet. Tranzicija im je jača strana, a treba naglasiti da su podjednako dobri i u 6-0 i u 5-1 obrani. U napadu često igraju s dvojicom pivota i to rade dosta dobro – kazao je trener PPD Zagreba Lino Červar te potom dodao.
  • Rezime je da nas očekuje jedna uzbudljiva i zahtjevna utakmica. Bit će teže nego li je to bio slučaj protiv Izviđača. Osim bodova u SEHA ligi, nama je pobjeda nužno potrebna i da se ipak stvori pobjednička atmosfera uoči dolaska Szegeda u nedjelju u Osijek – zaključio je svoje izlaganje trener Červar.
  • Nije nam se bilo lako dići nakon poraza od Nexea, ali skupili smo glave i pokazali karakter. Atmosfera je odmah bolja u svlačionici i mogu reći da u dobrom raspoloženju dočekujemo Steauu. Oni su jedna dobra momčad koju je trener analizirao, a nama će dana kroz nekoliko videa pokazati što nas očekuje i što nam je činiti da ih pobijedimo. Osobno mislim da moramo kroz cijelu utakmicu sa Steauom ponoviti pristup koji smo imali u prvom poluvremenu s Izviđačem i da onda ne bi smjelo biti problema – poručio je s konferencije za medije mladi Filip Vistorop.

Dvoboj PPD Zagreba i Steaue na rasporedu je u 20.45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sporta.

  Povratak na sve vijesti