I dalje bez pobjede u EHF Velux Ligi prvaka
Objavljeno: 10. 11. 2019 - 5:10

U nedjelju, 10. studenoga, rukometaše Prvog plinarskog društva Zagreb u sklopu 7. kola VELUX EHF Lige prvaka ugostili su slovenski prvaci, Celje - Pivovarna Laško. Ni nakon 7 utakmica u ovogodišnjem elitnom europskom natjecanju, najbolji hrvatski rukometaši ne znaju za pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 24:22 (10:8).

U prvom dijelu utakmice igralo se gol za gol, sa čvrstim i agresivnim obranama i odličnim golmanima s obje strane. Domaćini su se pred sam kraj poluvremena odvojili na dva razlike te ga okončali rezultatom 10:8. Drugo poluvrijeme je Celje držalo razliku, u nekim trenucima su imali i prednost od tri gola razlike, no Zagrebaši vraćaju utakmicu u egal u 49. minuti. Ali, nedostajalo je preciznosti u napadu i pokoja obrana za pobjediti Celje pred odličnom domaćom publikom. Konačan rezultat utakmice je 24:22.
Nakon šestog poraza u ovosezonskoj Ligi prvaka, Zagrebaši su na dnu ljestvice sa samo jednim osvojenim bodom.

Najprecizniji pojednici su bili Horvat i Hrstić s četiri postignuta pogotka iz igre dok je Bičanić bio precizan šest puta sa linije od 7 metara. Kod domaćina Šarac je postigao 6 golova dok mu se Ferlin pridružio s 13 obrana.

Celje Pivovarna Laško - PPD Zagreb 24:22 (10:8)

Suci: Andreu Marin i Ignacio Garcia Serradilla (ESP)

Delegat: Miroslaw Baum (POL)

PPD Zagreb: Ašanin 7, Ristanović 3; Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Hrastnik 1, Stojnić, Horvat 4, Kosteski, Ravnić, Gadža, Hrstić 4, Bičanić 6, Bećiri , Vlah 1, Vekić

Celje Pivovarna Laško: Ferlin 13; Cvetko, Rakita, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 4, Poteko 1, Vujović, Žabić, Silva da Borges 2, Kodrin, Horzen 1, Grebenc, Leban 1, Novak 5


Slijedi opet Celje

Na rasporedu Zagrebaša slijedi novi susret VELUX  EHF Lige prvaka u čijem će novom kolu hrvatski rukometaši ugostiti Celje u Areni Zagreb. Utakmica protiv slovenskog predstavnika zakazana je za četvrtak 14. studenoga, s početkom u 18:00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  Povratak na sve vijesti