/nbsp;
Objavljeno: 19. 01. 2010 - 4:13

Uoči prve utakmice koju će hrvatski rukometaši odigrati na Europskom prvenstvu, svoj je komentar Večernjem listu dao trener Zagreba, Senjanin Maglajlija.
Pratio sam malo pripremne rezultate Norvežana i moram priznati da su u dobroj formi i neće nam večeras biti nimalo lako. To je reprezentacija koja može svakoga iznenaditi pa tako i nas. Izostanak Lackovića i Valčića veliki je nedostatak, no u svakoj nesreći treba pronaći barem dvije dobre stvari.

Morat će se u napadu malo više no što je uobičajeno angažirati Ivano Balić i Domagoj Duvnjak. Čitam da će izbornik Lino Červar pokušati nadomjestiti izostanak prve dvojice lijevih vanjskih igrača Vukovićem, što nije loše rješenje.

Bitno je da vratari budu na visokoj razini. Trebat će nam najmanje 15 obrana kako bismo mogli razmišljati o pobjedi. Norvežani igraju obranu 6-0, što nam ne bi trebalo biti problem jer su naši igrači navikli igrati protiv takvih obrana.

Ove sezone moji igrači u CO Zagrebu igrali su u svakoj utakmici Lige prvaka protiv takve zone. Njihova 6-0 obrana vrlo je agresivna, a mi u napadu moramo igrati strpljivo, što duže, nikako brzo. Ne smijemo se upuštati u jurnjavu s njima.

  Povratak na sve vijesti