/nbsp;
Objavljeno: 14. 11. 2007 - 12:47

ZAGREB – Senjanin Maglajlija je danas itekako važan kotačić u mozaiku rukometnog kluba Croatia osiguranje. Već godinu i pol je pomoćnik trenera zagrebaša – prvo Nene Kljaića, potom Line Červara, a ove godine je bio jedan od glavnih pregovarača prilikom dolaska Kire Lazarova, Mirze Džombe i Igora Vorija.

U vremenu posljednjih predizbornih Červarovih aktivnosti Maglajlija je na većini treninga “šef”, a između njih je na telefonskoj vezi s prvim stručnjakom i hrvatskim izbornikom.

- Ovo su ekstremne situacije, ranije dogovorene. U klubu su vjerovali da Bašić i ja možemo sve ovo iznijeti dok Lino ne izađe iz Sabora. Uglavnom se čujemo nakon treninga, na kraju dana kada mu podnesem izvješće – rekao je Maglajlija.

• Je li na treninzima pristup igrača isti kao kada je prisutan Červar?

- Možda netko očekuje da bi trebala pasti tenzija ili se razvodniti trening, međutim, sve je isto kao kada je Lino na treninzima. S dijelom momčadi sam i igrao, a otkad sam pomoćni trener, uvijek smo imali ljudski odnos. Svi znaju koja im je uloga. Jedno je ponašanje i zezancija izvan parketa, a drugo na treninzima. Nikad nisam ni sumnjao da neće sve biti pod kontrolom. Ponekad se mora tri, četiri puta nešto ponoviti, no i to je trenerski posao.

• Bili ste jedna od najvažnijih karika u pregovorima s Džombom, Lazarovom i Vorijem?

- Bio sam dio pregovora, dogovarao vrijeme i neke modele, no ništa ne bi bilo realizirano bez Gopca i direktora Kaleba.

• Razmišljate li o tomu da jednoga dana postanete prvi trener?

- Nisam do prije godinu i pol razmišljao o tome. Nije to bio moj životni put. No, sada se otvaraju neka pitanja i razmišljanja. Za sada se, ipak, sve svodi na učenje. Červar ima trogodišnji ugovor, ja ću pokušati tri godine biti njegov pomoćnik.

• Kod trenera se nikada ne zna, danas jesi, sutra nisi…

- Kod nekakvih ekstremnih situacija ne bih kategorički odbacio takvu mogućnost. Probao bih i ja…

  Povratak na sve vijesti