Mandić i Červar uoči Željezničara: Okolnosti nam ne idu na ruku, ali moramo dati sve od sebe
Objavljeno: 29. 10. 2018 - 1:53

Nakon uspješno odrađenih dvaju kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine, četvorica hrvatskih reprezentativaca i izbornik Lino Červar vraćaju se klupskim obvezama.

U proteklih nekoliko dana izbornik je zajedno s igračima Zlatkom Horvatom, Damirom Bičanićem, Josipom Božićem Pavletićem i Davidom Mandićem bio na dispoziciji hrvatskoj izabranoj vrsti, a ista je prvo u Osijeku slavila protiv Švicarske rezultatom 31:28 da bi se tri dana kasnije veselila i na gostovanju u Belgiji gdje je domaćin kapitulirao rezultatom 30:25.

U pobjedi nad Švicarcima kapetan Horvat postigao je pet pogodaka, Mandić i Božić Pavletić po jedan, dok se Damir Bičanić nije upisao u strijelce. Protiv Belgije Horvat je brojao do osam, Mandić je dodao tri, Božić Pavletić se nije upisao u strijelce dok Bičanić nije bio u zapisniku.

Osim hrvatskih reprezentativaca u klubu nije bilo niti Arbera Qerimija (Belgija), Urha Kastelica (Slovenija) i Senjamina Burića (BiH).

Svi reprezentativci kao i izbornik Červar u klub se vraćaju u ponedjeljak popodne, a već dan kasnije očekuje ih prva utakmica. Riječ je o susretu 07. kola SEHA Gazprom lige u kojemu rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb dočekuje rukometni klub Željezničar iz Niša.

Dvoboj hrvatskog prvaka i srbijanskog viceprvaka na rasporedu je u utorak 30. listopada u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Početak tog dvoboja previđen je za 19.00 sati, a ulaz je slobodan.

Dan uoči susreta sa Željezničarom iz Niša svoja su očekivanja od utakmice s nama podijelili trener Lino Červar i rukometaš David Mandić.

  • Sutra na očekuje utakmica SEHA Gazprom lige protiv Željezničara iz Niša u, moram to kazati, neregularnim uvjetima. Putovati sedam dana po cijeloj Europi i doći onda na važnu utakmicu bez ijednog treninga to je po mom mišljenju nešto što, ipak, nije sasvim normalno. Što je tu je, moramo to ispoštovati i odigrati utakmicu znajući da nam okolnosti ne idu na ruku. Neki igrači su nam i bolesni tako da u ovom trenutku dok se još nismo niti vratili kući nemam ideju s kim ćemo uopće nastupiti sutra. Teško mi je više od ovoga reći u najavi dvoboja, ali kakvi god da istrčimo sigurno ćemo dati sve od sebe protiv Željezničara – poručio je trener PPD Zagreba Lino Červar.
  • Čeka nas teška utakmica sutra jer imamo dosta igrača koji su bili sa svojim reprezentacijama i sigurno da svi mi dolazimo jako umorni. Vjerujem da će neki mlađi igrači sutra dobiti priliku jer ipak su oni i odmorniji i svježiji, a i trenirali su tjedan dana u Zagrebu. Reprezentaciju smo dobro odradili, ali to sada treba zaboraviti. Moramo se odmah prebaciti na klupske obveze, opravdati sutra status favorit protiv Željezničara i onda se dobro pripremiti za vikend jer nas već u subotu očekuje dvoboj Lige prvaka protiv Nantesa – poruka je mladog Davida Mandića.
  Povratak na sve vijesti