Mandić i Obrvan uoči Montpelliera: Ponoviti obranu, popraviti napad!
Objavljeno: 29. 11. 2021 - 1:17

Nakon prve pobjede u EHF Ligi prvaka, ostvarene u 08. kolu najelitnijeg klupskog natjecanja Europe nad ekipom Meshkov Bresta, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb gostovati će u Montpellieru.

Dvoboj hrvatskog prvaka i francuskog viceprvaka na rasporedu je u srijedu 30. studenog u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Dan uoči puta u Francusku dvoboj Montpelliera i PPD Zagreba za službene stranice kluba najavili su trener Ivica Obrvan i kapetan David Mandić.

  • Idemo na jako teško gostovanje. Montepllier je na prvom mjestu naše grupe s 13 osvojenih bodova. Doduše, kao danak tomu platili su neke neplanirane poraze u domaćem prvenstvu ali to nije neobično za francusku ligu. Imaju sjajnu, radnu ekipu koja igra jedan čvrst i agresivan rukomet u oba smjera. Što se tiče našeg prvog susreta, mišljenja sam da je moja ekipa obrambeno odigrala odličnu utakmicu u kojoj smo i na poluvremenu imali pozitivan rezultat i vodstvo. Nažalost, prvi dio nastavka smo odigrali jako slabo u napadu i time smo Francuze gurnuli prema pobjedi. Ukoliko budemo na tragu takve obrane i u ovoj utakmici u Montpellieru, onda se imamo pravo nadati i biti optimisti – kazao je u uvodu Ivica Obrvan te potom nastavio:
  • Svi u klubu marljivo radimo na tomu da Zagreb bude što bolji. Od uprave koja se mukotrpno bori svakoga dana ne bi li iznašla sredstva za normalno funkcioniranje kluba u ovim teškim vremenima, preko zaposlenika i trenerskog osoblja, pa sve do igrača koji su i ranije zaslužili uzeti po koju pobjedu, ali se to, eto, dogodilo tek protiv Meshkova u uzvratu – dodao je Obrvan te se za kraj osvrnuo i na zdravstveni karton svoje ekipe:
  • Što se toga tiče stanje je zadovoljavajuće, osim Csabe Leimetera koji je na zadnjem susretu s Brestom doživio ozljedu prsta na stopalu zbog koje, nažalost, neće konkurirati za sastav u srijedu. Ostali su zdravi i spremni za utakmicu – zaključio je Obrvan.

Montpellier i PPD Zagreb su, podsjetimo, već odmjerili snage u ovoj sezoni. U prvom međusobnom dvoboju, igranom u Areni Zagreb krajem listopada, slavili su francuski viceprvaci rezultatom 22:25. Prvo ime tog dvoboja bio je desni vanjski Montpelliera Julien Bos sa sedam postignutih pogodaka, dok je na našoj strani isti broj golova postigao Ivan Čupić.

  • Montepllier je sjajna ekipa, što se vidi i iz pogleda na našu skupinu u Ligi prvaka. Ipak, mislim da im možemo parirati, a recept za to bi bio da ponovimo obranu iz prve utakmice gdje smo u tom segmentu igre bili sjajni. Pritom, dakako, ne smijemo olako raditi tehničke greške u napadu. Kada pogledamo taj prvi susret u Zagrebu onda je sasvim jasno da smo 45 minuta bili ravnopravan takmac, a da bi sve to zeznuli u prvih 15 minuta nastavka kada smo radili početničke greške u napadu, što su oni znali kazniti. Putujemo u Francusku rasterećeni i s nadom da možemo ostvariti što bolji rezultat – poruka je Zagrebova kapetana Davida Mandića.
  Povratak na sve vijesti