Matanović i Obrvan složni: Umag je kvalitetan sparing partner za pripremu Elveruma!
Objavljeno: 24. 09. 2021 - 9:48

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 03. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske, a najbolji hrvatski rukometaši u svojoj će Kutiji šibica ugostiti rukometni klub Umag.

Dvoboj dvaju hrvatskih prvoligaša na rasporedu je u subotu 25. rujna, s početkom u 17.30 sati.

Dan uoči utakmice razgovarali smo s trenerom prve ekipe Ivicom Obrvanom i rukometašem Vladom Matanovićem.

  • Protiv Umaga očekujem pobjedu. Očekujem također da dvoboj odigra određen broj igrača koji nisu bili s nama u Szegedu. Susret s Umagom dolazi nam između dvaju dvoboja Lige prvaka, dakle između Szegeda i Elveruma. Želja je da ostanemo u dobrom ritmu što se domaćeg natjecanja tiče, da ostvarimo treću pobjedu i da čim prije zaboravimo ovaj poraz koji nam se dogodio protiv jedne izuzetno jake ekipe Szegeda. Također, želja je da se i kroz susret s Umagom dodatno pripremimo za ono što nas čeka sljedeće srijede, a to je sraz s Elverumom – kazao je u uvodu trener Obrvan pa potom dodao:
  • Teško je od igrača očekivati u dlaku isti motiv i isti naboj kao na utakmicama Lige prvaka. Posebno kada nam susreti domaćeg prvenstva dolaze svega tri dana nakon euro dvoboja. Treba namjestiti glavu, što ponekad nije lako jer je domaće prvenstvo osjetno slabije. Međutim, Zagreb je nakon 10 godina ponovno sudionik hrvatskog prvenstva od početka i to je po meni jedna jako dobra odluka. Utakmice su to gdje će i mladi igrači, ali i ovi iskusniji imati prostor za jedan kvalitetni sparing vikendom koji će poslužiti da se što kvalitetnije pripremimo za ono što nas čeka preko tjedna u Europi – zaključio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • Što se hrvatske lige tiče apsolutni je imperativ da svaku utakmicu shvatimo maksimalno ozbiljno i da uzmemo maksimalan broj bodova. Vidjeli smo protiv Gorice što se dogodi kada se malo opustiš ili podcijeniš protivnika i to je nešto što si ne smijemo opet dopustiti. Protiv Umaga ćemo težiti tomu da utakmicu osiguramo u samom startu, a važno je i da budemo maksimalno fokusirani kroz oba poluvremena – kazao je Vlado Matanović te se potom osvrnuo i na ono što nas čeka naredne srijede.
  • Što se Lige prvaka tiče moram reći da je cilj svakog pravog sportaša da bez obzira na ime protivnika želi uzeti bodove u svakoj utakmici. Nažalost, nama to nije pošlo za rukom već duže vrijeme i zato i jesmo dodatno motivirani i žarko želimo uzeti puni plijen protiv Elveruma. Mislim da kvalitetu za to imamo, ali opet na nama je da to i dokažemo na parketu. S pravim pristupom i igrom bez straha siguran sam da možemo prekinuti ovaj crni niz – poručio je za kraj Vlado Matanović.
  Povratak na sve vijesti