Mlađi kadeti PPD Zagreba osvojili srebro na završnici prvenstva Hrvatske!
Objavljeno: 22. 05. 2017 - 11:31

Mlađi kadeti rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb osvojili su drugo mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske. Kao i lani, dječaci rođeni 2002. godine pod stručnim su vodstvom trenera Nine Markovića (uz kojega su na klupi sjedili i treneri Luka Panza i Boris Nemec, kao i fizioterapeut Tomislav Huzak) upisali sjajne nastupe kroz čak sedam odigranih susreta u kojima su na putu do velikog finala ubilježili pet pobjeda i jedan remi uz gol razliku od +34.

U finalnom dvoboju mladi su zagrebaši remizirali s ekipom Dugog Sela rezultatom 13:13 da bi nešto kasnije izgubili nakon izvođenja sedmeraca krajnjim rezultatom 16:14.

No krenimo redom...

Završnicu Prvenstva Hrvatske mlađi su kadeti otvorili pobjedom nad ekipom rukometnog kluba Poreč i to rezultatom 21:19.

U drugom nastupu s uvjerljivih 25:10 svladan je RK Osijek, da bi u direktnom okršaju za prvo mjesto skupine D remizirali s dječacima iz rukometne akademije Balić – Metličić i to rezultatom 18:18.

U polufinalnoj skupini 2 mlađi su kadeti prvo svladali ekipu RK Viškova s uvjerljivih 20:14 da bi odmah potom bili još efikasniji protiv momčadi RK Rudara koju su svladali s 23:13 i time osigurali plasman u polufinale.

Polufinalni dvoboj donio je uzbudljivu utakmicu i tijesno izborenu pobjedu protiv ekipe RK Trogira i to rezultatom 21:20.

U velikom finalu  igralo se gol za gol, na poluvremenu je rezultat bio 7:7, a na koncu 13:13. Ipak, spretnijim izvođenjem sedmeraca na koncu je slavila momčad Dugog Sela pa su tako zagrebaši rođeni 2002. godine i mlađi drugu godinu zaredom osvojili drugo mjesto na završnici prvenstva Hrvatske.

Što se tiče pojedinačnih nastupa svakako valja pohvaliti Jakova Neralića koji je izabran za najkorisnijeg igrača i najboljeg srednjeg vanjskog završnog turnira, kao i Mislava Trninića koji je proglašen najboljim desnim krilom.

Ekipu hrvatskog doprvaka činili su: Josip Sreš, Leon Jutriša, Luka Leskovec, Dominik Grdović, Lukas Pandža, Roko Purić, Mislav Trninić, Benjamin Džendžo, Leon Klarić, Ivan Goluža, Jakov Neralić, Matteo Maćaš, Mislav Turčić, Tin Konrad, David Štrković, Ivan Tintor

NAJBOLJI POJEDINCI TURNIRA:

Lijevo krilo: Zvonimir Deronja (MRK Dugo Selo)

Lijevi vanjski: Fabijan Grubišić (MRK Dugo Selo)

Srednji vanjski: Jakov Neralić (RK PPD Zagreb)

Desni vanjski: Josip Berket (MRK Trogir)

Desno krilo: Mislav Trninić (RK PPD Zagreb)

Kružni napad: Zlatko Raužan (MKR Dugo Selo)

Vratar: Dominik Kuzmanović (MRK Dugo Selo)

Najbolji obrambeni igrač: Marin Ljubica (MRK Trogir)

Najkorisniji igrač i najbolji igrač turnira: Jakov Neralić (RK PPD Zagreb)

Najbolji strijelac: Antonio Dizdar (46 golova, RK Viškovo)

Najbolji trener: Matej Mišković (MRK Dugo Selo)

  Povratak na sve vijesti