Mladi Zagrebaši s “Proljetnog turnira” donijeli zlato i srebro!
Objavljeno: 04. 03. 2020 - 3:33

Zagrebački rukometni savez organizirao je turnir pod nazivom „Proljetni turnir“ na kojem je sudjelovalo više od 30 ekipa iz Zagreba i okolice, a među njima su bili i najmlađi rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb. Turnir se održao u četiri kategorije; B10, B11, G10 i G11, a naši dječaci okotili su se zlatom i srebrom.

U kategoriji dječaka rođenih 2010. i mlađi Zagrebaši su bili u skupini s Metalcem 1, Zaprešićem i Maksimir Pastelom 2. Prvo mjesto u skupini donijelo im je ¼ finala protiv ekipe Metalca 2 koju pobjeđuju bez većih problema. Polufinalna utakmica bila je finale prije finala gdje su se susreli sa ekipom Ivanića. Napeta utakmica koja se igrala gol za gol završila je pobjedom Zagrebaša boljim izvođenjem sedmeraca. U finalu su se susreli s Maksimir Pastelom 1 te nakon bolje prikazane igre zasluženo slavili.

Metalac 1 – PPD Zagreb   13:14

PPD Zagreb – Maksimir Pastela 2  17:11

Zaprešić – PPD Zagreb   3:21

¼ finale: Metalac 2 – PPD Zagreb 7:16

½ finale: Ivanić – PPD Zagreb 19:20

Finale: PPD Zagreb – Maksimir Pastela 18:14

Sastav: Nik Kazimir Ilijaš, Niko Japjec, Ivano Skakelja, Marin Zaninović, Frane Grašo, Bartol Vlahović, Toni Lozančić, Maks Raguž, Tin Jelinčić i Vito Zurunić

Trener: Tin Budi

 

U kategoriji dječaka rođenih 2011. i mlađi, mladi Zagrebaši su osvojili drugo mjesto. Zaprešić, Sedmerac 2, Metalac 1 i Sesvete bili su protivnici u skupini gdje su ostvarili sve pobjede te se plasirali u ½ finale gdje ih je čekala ekipa Dubrave. Napeta utakmica završila je pobjedom Zagreba te osiguranim plasmanom u finale te dvobojem protiv Ivanića. U napetoj utakmici koja se igrala gol za gol, a nedostajalo je koncentracije u završnici što je rezultiralo osvajanjem drugog mjesta.

Zaprešić – PPD Zagreb 7:31

PPD Zagreb – Metalac 1 25:1

Sedmerac 2 – PPD Zagreb 4:17

Sesvete – PPD Zagreb 22:10

½: PPD Zagreb – Dubrava 13:6

Finale: Ivanić – PPD Zagreb 12:11

Sastav: Marin Zaninović, Frane Grašo, Bartol Vlahović, Toni Lozančić, Maks Raguž, Tin Jelinčić i Vito Zurunić

Trener: Tin Budi

  Povratak na sve vijesti