Na gostovanju kod Metalurga hrvatski prvaci vratili se na pobjednički put!
Objavljeno: 03. 10. 2017 - 11:49

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb svladali su skopski Metalurg u 05. kolu SEHA Gazprom lige i tako stigli do treće pobjede u regionalnom natjecanju nakon što su ranije bili bolji od našičkog Nexea i Vojvodine, uz poraz od slovačkog Tatrana, odnosno remi s rukometnim klubom Celje PL.

Dva dana nakon što su u sklopu 03. kola EHF Lige prvaka poraženi na drugoj strani grada od rukometnog kluba Vardar, hrvatski rukometni prvaci uspjeli su zbiti svoje redove i nedopustiti da se ponovi scenarij od prošle sezone kada su u tri dana doživjeli dva poraza od skopskih klubova.

Nakon 60 minuta odlične rukometne igre, u kojoj smo vidjeli nadmetanje hrvatske i makedonske rukometne mladosti, slavili su igrači Kasima Kamenice rezultatom 26:32 (12:13).

O sastavu....

Trener Kasim Kamenica na makedonsku mini turneju nije poveo ozlijeđene Domagoja Pavlovića, Davida Miklavčića, Josipa Vekića, Damira Bičanića i Ariana Jovića, a nakon lakše ozljede protiv Vardara prije dva dana na tribinama je ostao i Žarko Marković. Na sreću neozlijeđen, ali također s tribina, susret je odgledao i Josip Ereš.

O utakmici....

Trener Kamenica odlučio je u ovoj utakmici u vatru gurnuti mlađe igrače PPD Zagreba, pa je hrvatski prvak tako utakmicu otvorio u sastavu Skok na vratima, Vori na crti, Ravnić i Božić  Pavletić na krilima, te u vanjskoj liniji Hrstić-Mrakovčić-Vuglač.

I ta postava igrala je gotovo cijelo prvo poluvrijeme noseći se ravnopravno s također mladom postavom domaćina te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću najboljeg hrvatskog kluba (12:13).

U nastavku su zaigrali oni iskusniji, pa smo tako vidjeli Dobrivoja Markovića na lijevom krilu, kapetana Zlatka Horvata nasuprot, Leona Šušnju na crti, te trojac Vuglač-J.Valčić-Mandalinić u vanjskoj liniji. Matevž Skok ostao je na golu PPD Zagreba.

Međutim niti ta nominalno prva postava nije uspjevala slomiti otpor borbenih Makedonaca koji su se u nekoliko navrata vraćali iz velikih rezultatskih zaostataka, a kapitulirali su tek u posljednjih sedam minuta kada se hrvatski prvak odvojio na nedostižnih plus šest.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Stipe Mandalinić  s osam, Mario Vuglač sa sedam, odnosno kapetan Zlatko Horvat sa šest pogodaka. Matevž Skok imao je sedam obrana iz igre i još tri sa linije sedam metara, dok je Urh Kastelic u zadnjih deset minuta skupio dvije obrane iz igre i jednu s linije sedam  metara.

Kod domaćina svakako valja pohvaliti fantastičnog kadetskog reprezentativca Hrvatske Halila Jaganjca koji je postigao sedam pogodaka, dok su po četiri dodali Božo Anđelić i Martin Velkovski. Darko Arsić imao je sedam obrana.

Dočekujemo Wislu!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola EHF Lige prvaka u kojemu će u nedjelju 08. listopada ugostiti viceprvake Poljske – rukometni klub Orlen Wisla Plock.

Dvoboj dvaju sudionika skupine A najelitnijeg klupskog natjecanja Europe na rasporedu je s početkom u 17.00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Metalurg – PPD Zagreb 26:32 (12:13)

Boris Trajkovski: 500 gledatelja

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (SRB)

Delegat: Dragan Načevski (MCD)

Metalurg: Arsić 6 obrana, Danilovski; Drogriški, Jaganjac 7, Tokić 3, Silegov, Tankoski, Serafimov 1, Kuzmanovski 2, Ilić 2(1), Anđelić 4, Velkovski 4, Peševski 1, Palevski, Dimitrievski 1, Arsenovski 1

PPD Zagreb: Skok 7 + 3 obrane, Kastelic 2+1 obrana; Mrakovčić, Lučin 1(1), Božić – Pavletić 1, Kontrec 2, Vori 1, Marković 1, Horvat 6(5), Šušnja, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 8, Ravnić 2, Hrstić 2, Vuglač 7 

  Povratak na sve vijesti