Na krilima krila zagrebaši rutinski svladali HSG Graz za finale turnira Styrian Handball Days 2018
Objavljeno: 17. 08. 2018 - 9:15

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb plasirali su se u finale međunarodnog pripremnog turnira „Styrian Handball Days 2018” koji se održava u Grazu od petka 17. do subote 18. kolovoza.

U Zagrebu ostali Ivan Vekić i Matej Hrstić!

U polufinalnom dvoboju najbolji su hrvatski rukometaši opravdali ulogu favorita i svladali domaćina turnira HSG Graz rezultatom 35:19 (11:7).

U drugoj polufinalnoj utakmici Fiversi su bili bolji od Maribora. Austrijski prvaci slavili su rezultatom 26:25 (14:14) te će u subotu 18. kolovoza u 12.00 sati odmjeriti snage s hrvatskim rukometnim prvacima.

Trener prve ekipe PPD Zagreba Lino Červar na put je poveo 17 igrača, a u Zagrebu su ostali tek rekonvalescent Matej Hrstić i treći vratar, također netom oporavljeni, Ivan Vekić.

Vito Bahtijarević poslan je na posudbu u Sesvete.

Desna krila i Kastelic za uvjerljivo prvo poluvrijeme!

Kroz čitavo prvo poluvrijeme igrali smo 5-1 obranu, a trener Červar susret je otvorio s Ravnićem ispred te iza njega Horvatom, Sršenom, Šušnjom, Bičanićem i Mrakovčićem. Na golu je bio Urh Kastelic.

Zagrebaši su u prvoj polovici prvog poluvremena imali problema u napadu, gdje je lopta išla presporo.

Ulaskom Lovre Jotića na poziciju lijevog vanjskog protok lopte se ubrzao, a zanimljiv je podatak da su 10 od 11 golova hrvatskog rukometnog prvaka u prvom poluvremenu postigla desna krila Zlatko Horvat (7) i Josip Božić-Pavletić (3).

Iz prvog poluvremena svakako još valja pohvaliti nastup Urha Kastelica koji je skupio sedam obrana uz tri sjajno obranjena zicera.

Krila obilježila i nastavak

Nastavak otvaramo sa 6-0 obranom u kojoj redom stoje Božić-Pavletić, Sršen, Burić i Šušnja, Mandić te Lovro Jotić. Na golu je i dalje Urh Kastelic.

Pogodak Davida Mandića u 33. minuti za vodstvo PPD Zagreba 13:7 bio je prvi pogodak nakon uvodnog gola Luke Mrakovčića koji nije postiglo jedno od naša dva desna krila.

 

U 46. minuti kapetan Zlatko Horvat prepustio je izvođenje sedmerca Filipu Vistoropu te je ovaj tako postigao tek drugi gol vanjske linije na večerašnjoj utakmici.

Osim spomenutog Vistoropa priliku da zaigraju u posljednjih 15-ak minuta dobili su i Josip Vekić, Josip Ereš, Gregor Potočnik i Arian Jović.

Sjajno drugo poluvrijeme s pet je pogodaka odigrao David Mandić, a treba spomenuti i mladog Filipa Vistoropa koji je pokazao mali djelić svog raskošnog talenta.

Na koncu uvjerljiva pobjeda naših zagrebaša u prvoj pripremnoj utakmici sezone. Konačan rezultat 29:15 za hrvatske rukometne prvaka.

HSG Graz: Eichberger 10 obrana + 1 gol, Weinhappl 1 obrana + 1 gol; Skol 1, Spendier, Ivanjko, Scherr 1, Beloš 3, Dicker 2, Borovnik 1, Gesslbauer, Moritz 4, Pusterhofer, Albeck, Aljetić 1, Raschid,

PPD Zagreb: Jović 2 obrane Kastelic 9 obrana; Ereš 5, Vistorop 2(1), Mrakovčić 1, Božić-Pavletić 5, Kontrec 1, Burić, Sršen, Horvat 8(3), Šušnja, Potočnik, Jotić, Ravnić 1, Mandić 5, Bičanić, Vekić 1

  Povratak na sve vijesti