Na krilima pune Kutije šibica, PPD Zagreb uvjerljivo svladao Nexe Našice!
Objavljeno: 07. 05. 2022 - 8:03

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nadigrali su rukometaše našičkog Nexea u sklopu 10. kola Paket 24. Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske i tako stigli do devete ovosezonske pobjede u sklopu Lige za prvaka.

Ništa manje bitno, stigli su najbolji hrvatski rukometaši i do prva dva boda u direktnom srazu s Našičanima za titulu hrvatskog prvaka.

Naime, sustav natjecanja promijenio se s tekućom sezonom, te tako nakon završetka Lige za prvaka dva najbolje plasirana kluba razigravaju međusobno do šest osvojenih bodova. Pritom valja istaknuti kako se prenose i bodovi osvojeni u Ligi za prvaka, a budući da je Nexe slavio u sklopu 5. kola u Našicama trenutno oba kluba na kontu imaju po dva osvojena boda.

Što se tiče večerašnje utakmice valja istaknuti kako je legendarna Kutija šibica bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a hrvatski rukometni prvaci na koncu su slavili rezultatom 25:16 (11:6).

Sastavi

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovaj susret nije mogao računati na od ranije ozlijeđenog Aleksa Kavčića, a dvoboj su s tribina odgledali i Filip Perić, Paolo Kraljević, Fabijan Grubišić, Adin Faljić, Valentino Ravnić, Karpo Sirotić te lakše ozlijeđeni Matej Mandić.

Kod Našičana slična situacija. Naime, trener Branko Tamše zbog ozljeda nije mogao računati na usluge Frana Milete, Morena Cara i Marija Tomića.

Prvo poluvrijeme

U rijetko viđenoj, zapaljivoj atmosferi pred bučnim navijačima oba kluba vidjeli smo poprilično nervozno otvaranje utakmice, a to je za rezultat imalo čak tri isključenja gostujuće ekipe i jedno našeg kapetana Davida Mandića u uvodnih 10 minuta!

Ipak, Zagreb je bolje otvorio utakmicu te je nakon uvodnih petnaestak minuta na kontu držao prednost od 7:2, što je za posljedicu imalo to da je trener gostiju Tamše pozvao svoju prvu minutu predaha.

20. minuti pogotkom iz prolaska Filipa Vistoropa naši su Zagrebaši poveli s 8:3, u 26. minuti, pri vodstvu Zagreba 10:4, trener Obrvan zove minutu predaha, a do kraja prvog poluvremena Zagrebova se prednost zaustavila na 11:6.

Drugo poluvrijeme

Kao i u prvom poluvremenu, nastavak bolje otvaraju hrvatski rukometni prvaci koji u uvodnih desetak minuta drugog poluvremena rade seriju 5:2, te tako dolaze do prednosti 16:8 u 40. minuti utakmice.

Zanimljivo, u 45. minuti, pri vodstvu Zagreba 16:9, novu minutu predaha pozvao je Branko Tamše iako Zagreb u tom periodu nije postigao niti jedan pogodak, uz dva velika promašaja Luke Lovre Klarice i Zvonimira Srne.

U posljednjih deset minuta susreta ušli smo s prednošću PPD Zagreba od 19:12, u 53. minuti Tamše koristi i posljednju minutu predaha jer je prednost hrvatskog prvaka narasla na 21:13, a ista je do konca susreta narasla na konačnih +9, točnije na 25:16.

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je sjajni Ivan Čupić sa sedam pogodaka, dok su Sandro Obranović i Filip Vistorop dodali po četiri gola. Sjajan je na vratima PPD Zagreba bio i Dino Slavić koji je upisao 10 obrana.

Kod Našičana su s po četiri postignuta gola prednjačili Tomislav Severec i Marin Jelinić, dok je Mihajlo Radovanović upisao šest obrana.

Slijedi nam završnica Kupa u Poreču!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb nastup je na završnici Kupa Hrvatske u Poreču, gdje će u petak 13. svibnja odmjeriti snage s domaćim Porečom (20.00 sati). U prvom polufinalnom susretu naći će se pobjednik susreta između Nexea i Bjelovara (utakmica četvrtfinala je na rasporedu 10. svibnja) te Sesvete, a početak tog susreta predviđen je za 17.30 sati.

PPD Zagreb – Nexe 25:16 (16:11)

SD Trešnjevka: 800 gledatelja

Suci: Marko Mrvica (Biograd na moru) i Dalibor Jurinović (Zadar)

Delegat: Vladimir Sokol (Varaždin)

PPD Zagreb: Slavić 10 obrana; Ivić; Šipić, Vistorop 4, Ćavar 2(1), Mandić, Klarica, Gojun, Srna 2, Klis 1, Musa 1, Matanović 1, Čupić 7(3), Obranović 4, Leimeter 1, Grahovac 2

Trener: Ivica Obrvan

Nexe: Kuzmanović 2 obrane, Radovanović 6 obrana; Vejin, Jelinić 4, Vida, Manci Mičević 1, Blažević, Velkavrh, Severec 4, Moslavac, Kević 1, Melić 2, Jaganjac, Kavčić 1, Markušić 2, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

  Povratak na sve vijesti