Nakon lutrije sedmeraca PPD Zagreb poražen od Vardara u polufinalu SEHA Gazprom lige!
Objavljeno: 04. 09. 2020 - 10:22

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u polufinalnom dvoboju završnog turnira SEHA Gazprom lige.

Bolji od hrvatskih rukometnih prvaka bili su branitelji naslova i aktualni prvaci Europe – rukometaši Vardara – koji su cijelu utakmicu hvatali zaostatak da bi na koncu nakon lutrije sedmeraca izborili novi plasman u veliko finale.

Sastavi

Trener najboljeg hrvatskog kluba Igor Vori za ovaj je susret na tribinama zadarskog Višnjika odlučio ostaviti Radivoja Ristanovića i Valentina Ravnića, dok je zbog ozljede u Zagrebu ostao kružni napadač Marin Šipić.

U redovima makedonskog prvaka nije bilo kapetana ekipe i jednog od nositelja igre VardaraStojančeta Stoilova.

Prvo poluvrijeme

Hrvatski rukometni prvaci polufinale su otvorili u sastavu Jandrić-Mandić-Božić-Pavletić-Burić-Božović-Vistorop-Vuglač. U fazi obrane, koju je Zagreb na početku utakmice igrao u formaciji 6-0, umjesto Senjamina Burića ulazio je Nemanja Obradović.

Uvodnih desetak minuta proteklo je u izmjenjivanju vodstva s jedne na drugu stranu, ali niti jedna se momčad nije uspjela odlijepiti na više od pogotka razlike.

Zagrebova vanjska linija odlično je otvorila utakmicu te su prva tri pogotka redom postigli Vistorop, Božović i Vuglač. S druge strane, istom su mjerom odgovorili Dissinger i Gadža.

U 15. minuti utakmice rezultat je bio 7:7, a napadački gledano prvo ime susreta do tog je trenutka bio Christian Dissinger koji je iz sva četiri pokušaja bio precizan.

S druge strane, briljirao je mladi srednji vanjski PPD Zagreba Filip Vistorop koji je sjajno koristio svoju brzinu protiv Josipa Vekića i Filipa Taleskog te je u tom periodu igre poentirao u tri navrata.  

Do dvostruke prednosti prvi je stigao hrvatski prvak koji pogotkom Mateja Hrstića u 20. minuti dolazi do vodstva 11:9, što je bio alarm za trenera skopske momčadi Stevčeta Aluševskog koji zove prvu minutu predaha.

Međutim, nakon kratkog odmora bolje su reagirali Zagrebaši koji preko brzog Josipa Božića-Pavletića iz kontre te Senjamina Burića s crte dolaze do prednosti 13:9.

Seriju 5:0 Zageba prekinuo je iskusni Marko Vujin koji dvama vezanim pogocima vraća Makedonce u igru, a trener PPD Zagreba Igor Vori zove minutu predaha u 26. minuti.

Do konca prvog poluvremena Vardarova igra u napadu je živnula preko Gleba Kalarasha koji postiže dva vezana gola, ali na drugoj strani raspucan je i sjajni David Mandić te se na predah odlazi s prednošću hrvatskog prvaka 16:13.

Drugo poluvrijeme

Odlično je Zagreb otvorio nastavak. Premda je Vardar imao prvi napad, uspjeli su Zagrebaši ukrasti loptu i preko Božić-Pavletića doći do prednosti 17:13.

U tim trenucima utakmice razbranio se i današnji slavljenik i kapetan hrvatskog prvaka Matej Ašanin koji brani dva zicera Dibirovu i Walczaku, a Darko Stojnić na drugoj strani poentira za 19:14 što je bilo prvi put da jedna ekipa ima prednost od pet pogodaka.

U 40. minuti Miloš Božović dalekometnim šutom pogađa za 20:15 vodstvo Zagreba, a potom trener Vardara Stevče Aluševski zove i drugi put minutu predaha.

U 45. minuti s crte pogađa Senjamin Burić za vodstvo Zagreba 21:16, a na drugoj strani svojim prvim golom u nastavku odgovara Christian Dissinger.

Ritam utakmice u tim je trenucima definitivno pao, ali Zagrebu je to išlo na ruku te su hrvatski prvaci mirno održavali svoju prednost.

Pogotkom Marija Vuglača u 50. minuti za 23:17 najbolji hrvatski klub prvi puta dolazi do prednosti od šest golova razlike, a trener Vardara Stevče Aluševski i treći put zove minutu predaha te u završnicu utakmice ulazi s rizikom igre bez vratara.

Prvaci Makedonije potom rade seriju 3:0, a minutom predaha odgovara Igor Vori.

U 55. minuti pogotkom s crte Walczaka Vardar se približio na -2 (24:22), a potom je uslijedila triler završnica.

Razbranio se Borko Ristovski, a Vardar na krilima njegovih obrana radi seriju 5:0.

Nažalost, Zagrebaši nisu uspjeli sačuvati svoju prednost do isteka 60. minute jer je bivši Zagrebaš Lovro Jotić pogodio za 26:26 dvije sekunde prije kraja.

Lutrija sedmeraca

Psihološka prednost sada se preselila na stranu Vardara, a iskusni Borko Ristovski prometnuo se u junaka ovog polufinala.

Miloš Božović otvorio je seriju sedmeraca pogotkom protiv Borka Ristovskog, a precizan je bio i Timur Dibirov protiv Mateja Ašanina.

U drugoj seriji pogađa Josip Božić-Pavletić, a isto čini i Marko Vujin.

Treća serija donosi nam promašaj Vlade Matanovića, a Vardar pogotkom Jotića dolazi do prednosti.

David Mandić u četvrtoj seriji pogađa za Zagreb, a isti učinak ima i Christian Dissinger.

Nažalost, Filip Vistorop promašio je u petoj seriji i Vardar je prošao u finale.

U nedjelju borba za broncu!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u nedjelju će u borbi za treće mjesto odmjeriti snage s bjeloruskim Meshkov Brestom koji je u ranije odigranom polufinalu poražen od Veszprema rezultatom 28:24.

Dvoboj hrvatskog i bjeloruskog prvaka na rasporedu je u nedjelju 06. rujna, s početkom u 18.00 sati  uz izravan prijenos na programu Arena Sport 1. Dva i pol sata kasnije u velikom će finalu igrati  Vardar i Veszprem.

PPD Zagreb – Vardar 29:30 (26:26 , 16:13)

SC Višnjik

RK Vardar: Ristovski 9 obrana, Cantegrel 4 obrane; Walczak 3, Jagurinovski, Dimitrioski, Georgievski, Dissinger 6, Jotić 4, Kalarash 3, Gadža 4, Čupić 1, Taleski, Dibirov 6, Vujin 3, Vekić, Mishevski

PPD Zagreb: Ašanin 3 obrane, Jandrić 4 obrane; Vistorop 4, Mrakovčić, Mandić 8, Božić-Pavletić 4, Burić 3, Vuglač 3, Obradović, Stojnić 1, Božović 4, Matanović, Hrstić 2, Mlakar, Grahovac, Vlah

  Povratak na sve vijesti