Nakon velike borbe PPD Zagreb svladao Nexe Našice i osigurao plasman u finale Kupa Hrvatske!
Objavljeno: 17. 05. 2019 - 7:35

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb izborili su plasman u finale Kupa Hrvatske nakon što su u polufinalnom dvoboju nadigrali rukometaše Nexe Našica rezultatom 33:31 (17:15).

Prvi polufinalni dvoboj odigran je pred oko tri tisuće gledatelja u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, a najbolji hrvatski rukometaši u nedjelju će za novi osvajača Kupa Hrvatske zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Dubrave i Čakovca koji se sastaju u kasnijem terminu.

Sastavi….

Trener PPD Zagreba Branko Tamše na put u Poreč poveo je 17 igrača, a na koncu je na tribinama ostao …..

U Zagrebu su od ranije ostali kapetan Zlatko Horvat, Leon Šušnja, Artur Karvatski, Nikola Potić, Arian Jović, Filip Vistorop i Ivan Vekić.

Kod Našičana u sastavu nije bilo ozlijeđenog kapetana Marka Mrđenovića i srednjeg vanjskog Tomija Vozaba.

Prvo poluvrijeme…

Hrvatski rukometni prvaci susret su otvorili s kapetanom Kontrecom na crti, Radivojem Ristanovićem na golu, Mandićem i Božić – Pavletićem na krilima te s vanjskom linijom Bičanić- Vlah-Sršen. U fazi obrane umjesto Damira Bičanića ulazi Matej Hrstić.

Našičani, pak, otvaraj susret s Morenom Carem na vratima, Šipićem na crti, Vidom i Jelinićem na krilima te s vanjskom linijom Jaganjac-Gadža-Buvinić. U fazi obrane umjesto Marka Buvinića ulazi Mario Tomić.

Dvoboj dva najbolja hrvatska rukometna kluba vodio je i najbolji sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

Prvi pogodak na utakmici s vanjske pozicije postiže Halil Jaganjac, a potom iz kontre uzvraća Tin Kontrec.

Uvodnih dvadesetak minuta igralo se gol za gol, a posebno nadahnuti u tom su periodu bili Halil Jaganjac kod Nexea te Ivan Sršen i David Mandić kod Zagreba koji su u tri navrata nalazili put do mreža Radivoja Ristanovića i Morena Cara.

Od početka utakmica Nexe je bio u vodstvu a Zagreb je stizao. Bilo je tako sve do pogotka Damira Bičanića za prvo vodstvo Zagreba 10:9 u 20. minuti.

Dvije minute kasnije pogodio je Urh Kastelic na praznu mrežu Našičana što je bilo prvi put da jedna ekipa ima dva pogotka prednosti.

Na koncu prvog poluvremena na semaforu stoji prednost Zagreba 17:15.

Drugo poluvrijeme….

Našičani bolje otvaraju nastavak te na krilima Jaganjca i Buvinića dolaze do prednosti 19:20 u 35. minuti susreta. Razbranio se u tom periodu i Moreno Car pa su rukometaši Nexea stigli i do nekoliko lakih pogodaka na Zagrebovu mrežu.

U 38. minuti, nakon još jedne obrane Morena Cara Aleksu Vlahu, iz kontre pogađa Marko Buvinić za prvo dvostruko vodstvo Našičana. Trener Zagreba Tamše pri vodstvu Nexea 20:22 zove minutu predaha.

U 45. minuti Senjamin Burić postiže svoj prvi pogodak na utakmici i donosi novo izjednačenje. Na semaforu stoji 24:24, a trener Našičana Hrvoje Horvat pozvao je svoju drugu minutu predaha.

Dvije minute kasnije Ristanović je obranio šut Jaganjcu, a Ivan Sršen furiozno završio polukontru i donio novu prednost hrvatskim prvacima. Napad kasnije na isti je način odgovorio Halil Jaganjac i u zadnjih dvanaest minuta ulazimo s novim izjednačenjem.

Ristanović potom brani i sedmerac Barišić – Jamanu, a Sršen pogađa sedmerac na drugoj strani za vodstvo Zagreba 28:26 u 51. minuti.

U 53. minuti, međutim, Halil Jaganjac postiže svoj 11. pogodak za novo izjednačenje na utakmici i ulazimo u triler završnicu prvog polufinala Kupa Hrvatske.

Ante Gadža u 55. minuti pogađa za 29:29, a napad kasnije novu prednost zagrebašima donosi solo prodorom Luka Mrakovčić.

U 58. minuti Mrakovčić još jednom preuzima odgovornost i s poda pogađa za 31:29 prednost PPD Zagreba, a istu stvar čini i u 60. minuti za vodstvo Zagreba 32:30.

Ivan Vida pogađa iz teške pozicije za 32:31, a Zagreb je u zadnjem napadu poentirao preko Aleksa Vlaha za slavlje u prvom polufinalu Kupa Hrvatske.

Finale na rasporedu u nedjelju u 17.30 sati

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb finale je Kupa Hrvatske. Dvoboj u kojemu će odmjeriti snage s boljim iz polufinala Dubrave i Čakovca na rasporedu je u nedjelju 19. svibnja s početkom u 17.30 sati.

PPD Zagreb – Nexe Našice 32:31 (17:15)

Žatika: 3000 gledatelja

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Osijek)

Nadzornik: Vladimir Sokol (Topličice)

PPD Zagreb: Ristanović 4 obrane, Kastelic 4 obrane + 1 gol; Vori, Ereš, Mrakovčić 4, Božić – Pavletić 3, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 10, Jotić, Potočnik 1, Ravnić, Mandić 7, Hrstić, Bičanić 2, Vlah 3

Nexe Našice: Lelić, Car 13 obrana, Radovanović; Šipić 4, Gadža 5, Leban, Eter, Zrnić, Barišić – Jaman, Buvinić 5, Jelinić 1, Vida 3, Lavrič, Tomić 2, Jaganjac 11, Celebi

  Povratak na sve vijesti