Ništa od iznenađenja u Mađarskoj! Veszprem prejak za Zagrebaše
Objavljeno: 24. 09. 2020 - 8:31

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb doživjeli su i drugi poraz u ovogodišnjem izdanju EHF Lige prvaka. Nakon što su na otvaranju natjecanja izgubili od njemačkog THW Kiela u zagrebačkoj Areni, hrvatski su rukometni prvaci poraženi i na gostovanju kod mađarskog Veszprema.

Riječ je, dakako, o možda i dvije najkvalitetnije ekipe Europe, a konačni rezultat u Veszprem Areni glasio je 37:25 (18:12) u korist favoriziranog domaćina.

Trener PPD Zagreba Igor Vori u ovoj je utakmici dao priliku najnovijem članu Zagrebaša Ivanu Laljeku, u sastav se vratio i Matej Hrstić, dok su u Zagrebu zbog lakših ozljeda ostali kružni napadač Marin Šipić, obrambeni specijalist Nemanja Obradović, srednji vanjski Luka Mrakovčić, lijevo krilo Valentino Ravnić, strijelac šest pogodaka u susretu s THW Kielom Filip Vistorop, kao i treći vratar Radivoje Ristanović.

Tijek utakmice

Zagreb je otvorio utakmicu pogotkom Senjamina Burića nakon čega se nekoliko minuta igralo gol za gol, a prvo dvostruko vodstvo na utakmici ima Veszprem u 4. minuti kada za 4:2 pogađa proslavljeni hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek.

Dvije minute kasnije pogotkom Petra Nenadića domaćin dolazi do prednosti od 6:3, a Zagreb se u 7. minuti golom David Mandića primiče na svega gol zaostatka. Bilo je 7:6.

U tim trenucima Zagrebaši su zaigrali čvršće u obrani i nekoliko minuta parirali Veszpremu u igri gol za gol, ali snažni i motivirani domaćini odlaze u 15. minuti na +4. Pogodak za 11:7 postigao je Fathy Omar.

Veszprem je polako, ali sigurno povećavao svoju prednost koja je do odlaska na odmor porasla na velikih šest golova prednosti (18:12), a u tom prvom periodu igre prednjačili su Petar Nenadić i Gašper Marguč svaki s po četiri pogotka, dok je Manuel Štrlek dodao tri.

Kod Zagreba su prvu dionicu igre svaki s po tri pogotka zaključili Hrstić, David Mandić i Miloš Božović.

Kao i u prvom dijelu uvodnih je pet minuta nastavka proteklo u igri gol za gol, a nakon toga Veszprem nastavlja povećavati svoju prednost do maksimalnih +12 na kraju utakmice.

Vratari Zagreba večeras su se našli pod teškom paljbom, pucali su domaćini sa svih strana i iz svih oružja, a na koncu je sa šest pogodaka prvi strijelac pobjedničke ekipe bio Fathy Omar Yahia. Pet je golova dao Petar Nenadić, dok su u četiri navrata precizni bili Rasmus Lauge Schmidt, Daniil Shiskarev i Vuko Borozan.

U redovima hrvatskih prvaka prvi je strijelac sa šest pogodaka bio Matej Hrstić, po četiri su dodali Mario Vuglač i David Mandić, a tri je gola postigao Miloš Božović.

Prilika za prve bodove već u srijedu

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 03. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti danske prvake – rukometni klub Aalborg koji je u prva dola upisao maksimalan broj bodova protiv Celja Pivovarne Laško i Motora iz Zaporožja.

Taj susret na rasporedu je u srijedu, 30. rujna s početkom u 20.45 sati u zagrebačkoj Areni. Prijenos ove utakmice možete pogledati na programu Arena Sport televizije.

Telekom Veszprem – PPD Zagreb 37:25 (18:12)

Telekom Veszprem: Cupara, Corrales; Nenadić 5, Lauge Schmidt 4, Shiskarev 4, Omar 6, Borozan 4, Manaskov 3, Marguč 3, Štrlek 3, Nilsson 3, Moraes Ferreira 1, Mahe 1, Blagfotinšek, Maqueda, Lekai

PPD Zagreb: Ašanin 1, Jandrić 3 + 1 gol; Hrstić 6, Vuglač 4, Božović 3, Burić 2, Mandić 4, Stojnić 2, Božić-Pavletić 2, Laljek 1, Grahovac 1, Klarica, Srna, Matanović

  Povratak na sve vijesti