Novo izdanje završnog turnira SEHA - Gazprom lige otvara okršaj dvaju hrvatskih predstavnika!
Objavljeno: 01. 04. 2019 - 7:48

Pred igračima rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb polufinalni je dvoboj završnog turnira ovogodišnje SEHA - Gazprom lige. Osmo izdanje Final 4-a održava se u utorak i srijedu, odnosno 2. i 3. travnja, po drugi puta u Brestu, Bjelorusiji. U skopu istoga, najbolji hrvatski rukometaši će u utorak, 02. travnja, snage odmjeriti s rukometnim klubom Nexe iz Našica. 

Na nadolazećem turniru svoje je mjesto po prvi puta izborio i našički Nexe, pa nas veseli istaknuti kako je ovogodišnja završnica prva na kojoj će sudjelovati oba hrvatska predstavnika lige

Rukometaši Zagreba na posljednjoj su završnici regionalne lige održanoj u Brestu prije dvije godine ostali bez medalje, odnosno na 4. mjestu, dok su prošlogodišnjim nastupom u Skoplju izborili srebro.

Evo kako su dva uzbudljiva dana koja su pred nama najavili trener Branko Tamše, kapetan Zlatko Horvat te rukometaši Urh Kastelic, Senjamin Burić, David Mandić i Tin Kontrec.

Branko Tamše, trener PPD Zagreba

  • Pred nama je vrlo teška, ali zanimljiva utakmica. I mi i Nexe znamo što bi htjeli, a ja se zaista nadam te priželjkujem da odigramo rukomet koji znamo i koji smo pokazali tijekom sezone. Htio bih da svih šezdeset minuta utakmice odigramo u konstanti jer to je jedini put koji nam može donijeti ono što želimo, a to je finale. Obrana mora biti na visokoj razini, igrači se moraju rotirati od prve do zadnje sekunde i tek tada možemo računati na finale.

Zlatko Horvat, igrač PPD Zagreba

  • Drago mi je da je i Nexe ovdje, tim više da su to osobito ove sezone i zaslužili s obzirom na sve dosad prikazano. Sretan sam što su dva hrvatska kluba na završnom turniru, što je pokazatelj da ima dobrih stvari u hrvatskom rukometu. Naravno da je pred nama teška utakmica i pravi derbi, ali jedva čekamo da igra krene te da pokažemo što znamo. 

Urh Kastelic, igrač PPD Zagreba

  • Sve što smo dosad u sezoni napravili treba zaboraviti, ovo je trenutak kada se odlučuje o trofejima. Sutra je prva važna utakmica u kojoj trebamo izboriti pobjedu kako bismo ušli u finale. Nexe treba poštivati jer su ozbiljan protivnik, što su nam ove godine u Našicama i pokazali. U utakmicu treba ući s poštovanjem, ali nikako sa strahom te pokazati da nas se trebaju bojati i u predstojećim domaćim natjecanjima.

Senjamin Burić, igrač PPD Zagreba

  • Čitavu sezone dobro smo radili u svim natjecanjima, a sada je pred nama prilika da tako i završimo. Imamo pred sobom ozbiljnog protivnika koji je prvi puta ovdje na završnom turniru, ali tekuću sezonu igra odlično, odnosno bolje no ikada. Ukoliko dobro odigramo svoju obranu, imat ćemo manje problema s njima, a ako zaustavimo i njihov napad, imamo velike šanse. Kao i kod ostalih ekipa koje su došle ovdje, očekivanja su velika. Kada se dođe u finale, sve je moguće, a tko god da se od ostalih plasira - bio Vardar ili Meškov - bit ćemo spremni.

David Mandić, igrač PPD Zagreba

  • Vjerujem u svoju ekipu, ako odigramo dobru obranu i napad, kao u posljednjoj utakmici u Skopju, vjerujem da neće biti problema. Zagreb je momčad koja cilja na najviše i vjerujem da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati status favorita, odnosno nadam se da ćemo tu ulogu opravdati. Umora neće biti, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Nexe u utorak. Ovo je moj prvi završni turnir SEHA - Gazprom lige i jako sam sretan što sam to napravio sa Zagrebom.

Tin Kontrec, igrač PPD Zagreba

  • Velikih nepoznanica nema, ovo je hrvatski derbi i mi znamo sve o njima, a isto tako i oni znaju sve o nama. Ove su nas godine po prvi puta i pobijedili na početku sezone te nas s obzirom na to zasigurno čeka jedno vrlo zanimljivo polufinale. Najveća opasnost im je ekipa, zajedništvo, smatram da su na čelu s trenerom Horvatom složili zaista respektabilnu i opasnu momčad. I njihove i naše misli fokusirane su na sutrašnje polufinale i sigurno je da ćemo i jedni i drugi dati sve od sebe da sutra izađemo kao pobjednici.
  Povratak na sve vijesti