Okršaj obrana u Areni – Zagreb tijesno poražen od Flensburga
Objavljeno: 24. 02. 2019 - 10:18

Pred nešto više od 8,000 ljudi u zagrebačkoj Areni, rukometaši PPD Zagreba su u 13. kolu rukometne Lige prvaka poraženi od njemačkog Flensburga 21:22. U neizvjesnoj gol-za-gol završnici vratar Flensburga Benjamin Burić povezao je dvije obrane u ključnim trenutcima te su pobjedu gostima osigurali Wanne i Zachariassen. U sljedećem kolu Zagrebaši gostuju u Szegedu.

Gosti su bolje otvorili susret. Obrana predvođena starim liscem Karlssonom je u prvih desetak minuta susreta izgledala neprobojno za vanjsku liniju Zagrebaša. Flensburg je s druge strane bio izrazito okomit pa je u tom periodu Zagreb imao i malo sreće jer Wanne i društvo rijetko promašuju dva sedmerca za redom. Ali dogodilo se. Sredinom drugog dijela obrana Zagreba postaje bolja, probudio se i Kastelic a napadom krenuo dominirati Damir Bičanić koji je u prvom dijelu pogodio tri puta – sva tri puta u periodu kada su 'Lavovi' krenuli povećavati prednost. Nakon 4:4 pobjegli su na 6:4 pa 8:5 a nekoliko minuta prije isteka prvih 30 minuta i na 10:6. Široka klupa Flensburga ipak se pokazala važnim oružjem gostiju iz Njemačke te ulaskom Gottfridssona i Röda do poluvremena razlika pada na za njih puno prihvatljivijih -2 (11:9). Važnu je ulogu na crti odigrao i Johannes Golla sa tri pogotka. U prvom dijelu još treba dodati šest obrana Kastelica s jedne odnosno pet Burića s druge strane.

Serija 4:0 gostiju na otvaranju drugog dijela i već nakon pet minuta bilo je -2 (11:13) za Zagreb. Flensburg je obrambeni recept pronašao s Karlssonom i Gollom dok je u napadu nezaustavljiv bio Wanne. 'Lavovima' je ponovno trebalo desetak minuta da poslože sve kockice u obrani predvođenoj ponovno sjajnim Davidom Mandićem a kada se to dogodilo postigli su nekoliko lakih pogodaka iz polu-kontre i sredinom prvog dijela ponovno preuzeli vodstvo (16:15). Napad i dalje nije bio protočan kao inače – gosti su izrazitije igrali prema Ivanu Sršenu koji je u većini susreta glavna bekovska napadačka opcija Zagrebaša. Djelomično rješenje trener Tamše uspio je pronaći u Zlatku Horvatu ali nije lako protiv obrane koju predvodi jedan od najboljih defanzivac Europe – Šveđanin Tobias Karlsson i jedna od glavnih karika obrane svjetskih prvaka od prije mjesec dana iz Njemačke i Danske – Danac Anders Zachariassen. Pet minuta prije kraja susreta, na 18:17, vratari Zagreba – ovaj put Radivoje Ristanović, zaustavili su i treći udarac sa linije sedam metara Wanneu ali nije Zagreb uspio pobjeći na +2 i utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu u kojoj su momčadi bile izjednačene na 18:18, 19:19 i 20:20. Malo više od minute prije kraja susreta Wanne svojim devetim pogotkom večeras donosi Flensburgu prednost 20:21, Burić brani dva udarca i osigurava Zachariassenu priliku da pogodi za 20:22 i osigura bodove Flensburga u Zagrebu. Na kraju Božić Pavletić još pogađa za 21:22 ali vremena za nešto više nije bilo.

Hampus Wanne odigrao je nevjerojatnu utakmicu te je predvodio Flensburg sa devet pogodaka dok je Benjamin Burić susret završio sa deset obrana. Kod Zagreba Zlatko Horvat šest, David Mandić četiri, Urh Kastelic osam obrana. U sljedećem kolu Zagreb gostuje u Szegedu.

PPD ZAGREB – FLENSBURG 21:22 (11:9)

PPD ZAGREB: Ristanović 1 obrana (1 sedmerac), Kastelic 8 obrana (1 sedmerac); Vistorop 1, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 1, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 6 (2), Potočnik 1, Jotić, Ravnić, Mandić 4, Hrstić, Bičanić 3, Vekić. Trener Branko Tamše.

FLENSBURG: Burić 10 obrana, Bergerud; Karlsson, Golla 4, Hald Jensen, Glandorf, Svan, Wanne 9 (1), Jeppsson, Jöndal 1 (1), Steinhauser, Zachariassen 1, Johannessen, Gottfridsson, Lauge 1, Röd 1. Trener Maik Machulla.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Branko Tamše, trener PPD Zagreba:

Utakmica obrana u svakom slučaju. Bodove smo izgubili u napadu, nažalost u igri sa igračem više kao i u segmentu tranzicije iz obrane u napad u kojoj nismo bili koncentrirani na odbijene lopte gdje smo dozvolili Flensburgu pet ili šest pogodaka što je puno u ovakvoj utakmici. Možda bi najrealniji rezultat, obzirom na ono što smo vidjeli, bila podjela bodova ali u svakom slučaju treba čestitati Flensburgu na pobjedi ovdje večeras.

Maik Machulla, trener Flensburga:

Zadovoljni smo, vrlo teška utakmica danas. Znali smo što nas čeka protiv borbene momčadi Zagreba. Dobro smo se pripremili za utakmicu. Napad nije bio na pravoj razini ali obrana je zato bila sjajna. Pokušali smo rotirati u napadu ali danas jednostavno nismo pronalazili pravo rješenje. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, napravili zalihu i na kraju imali malo više sreće i stigli do ove pobjede.

Senjamin Burić, igrač PPD Zagreba:

Obrane su bile sjajne, napadi slabi s obe strane. Jedna ili dvije obrane su odlučile današnji susret i to je to. Ima dijelova igre na kojima treba raditi ali svako smo zadovoljni činjenicom da smo uspijeli proći dalje.

Benjamin Burić, vratar Flensburga:

Dobro smo se pripremili za utakmicu, posebno nakon poraza u Njemačkoj. Znali smo da nas čeka mlada, poletna momčad obrambeno orijentirana sa sjajnim vratarima. Sjajno smo otvorili drugo poluvrijeme ali slažem se da su bodovi mogli otići na obe strane. Čestitam Zagrebu na prolazu i želim im da dođu što dalje naravno. 

  Povratak na sve vijesti