Okupili se Lavovi! PPD Zagreb krenuo s pripremama za novu sezonu!
Objavljeno: 25. 07. 2017 - 8:59

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okupili su se u Kutiji šibica gdje će započeti s ljetnim pripremama za sezonu 2017. / 2018.

Lavovi opet na okupu!

Trener Kasim Kamenica održao je sastanak s članovima prve ekipe, a na prozivci su se pojavili kapetan Igor Vori, Zlatko Horvat, Dobrivoje Marković, Stipe Mandalinić, Tonči Valčić, Domagoj Pavlović, Josip Valčić, Luka Mrakovčić, David Miklavčić, Luka Šebetić, Josip Vekić, Josip Ereš, Mateo Kajba, Arian Jović, Matevž Skok, Marko Šehić, Tin Kontrec, Leon Šušnja, Sandro Obranović, kao i novi članovi hrvatskih rukometnih prvaka Damir Bičanić, Valentino Ravnić i Josip Božić Pavletić.

Zbog reprezentativnih obveza na okupljanju nije bilo Tina Lučina, Mateja Hrstića i Urha Kastelica.

Uz trenera Kamenicu okupljanju su prisustvovali i pomoćni trener Andrija Nikolić, trener vratara Mario Kelentrić, kondicijski trener Bojan Golub, fizioterapeuti Damir Kajba i Slobodan Škorić, glavni menadžer Božidar Jović, direktor kluba Ante Ančić i glasnogovornik Goran Roknić.

Rogla, Sparkassen kup, Styrian Handball Days i Tournoi handball Strasbourg 2017!

Hrvatski rukometni prvaci u utorak i srijedu obavit će testiranja u sklopu dječje bolnice Srebrnjak, a u četvrtak 27. srpnja krenut će s visinskim pripremama na slovenskoj Rogli gdje će se zadržati sve do nedjelje 06. kolovoza.

Nakon Rogle slijedi prijateljska utakmica s Linzom u srijedu 09. kolovoza, a potom sudjelovanje na uglednom Sparkassen kupu 12. i 13. kolovoza gdje će uz hrvatske rukometne prvake nastupiti i mađarski prvak Telekom Veszprém, francuski doprvak HBC Nantes, kao i domaći predstavnici TVB 1898 Stuttgart, Frisch Auf! Göppingen, odnosno Füchse Berlin.

Vikend nakon toga Zagrebaši će sudjelovati na prestižnom turniru Styrian Handball Days koji se održava u Grazu od 18. do 20. kolovoza, a na kojemu sudjeluju mađarski doprvak HC Pick Szeged, austrijski prvak HC Fivers Margareten i HC Leoben u grupi A, hrvatski doprvak Nexe Našice, HC Trofaiach i HC Bruck u grupi B, slovenski doprvak Gorenje Velenje, reprezentacija Saudijske Arabije i HC Barnabach u grupi C, odnosno zajedno sa Zagrebom u grupi D nalaze se HC Maribor i HC Graz.

Ljetne pripreme zaključit će najbolji hrvatski rukometaši sudjelovanjem na turniru Euro Tournoi handball Strasbourg 2017 u Strasbourgu gdje će u Grupi 1 odmjeriti snage s ekipama Chambéry Savoie Handball i norveškim Elverumom, dok će za poziciju razigravati s jednom od ekipa iz Grupa 2 gdje se nalaze francuski Montpellier HB, ruski Chekhovskie Medvedi, odnosno španjolska Naturehouse la Rioja.

Početak sezone zakazan je za 30. rujna kada će rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odmjeriti snage s ekipom našičkog Nexea u sklopu 01. kola SEHA Gazprom lige (Sutinska vrela, Podsused). 

  Povratak na sve vijesti