Osvrti trenera Tamšea, Tomaševića i Kelentrića na odrađene pripreme!
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 5:48

Visinske pripreme u trajanju od 14 dana su se odvile na Rogli, već poznatom ljetnom boravištu igrača Prvog plinarskog društva Zagreb. Osvrt na odrađene pripreme su nam dali treneri Branko Tamše, Šime Tomašević i Mario Kelentrić.

  • Zanimljive i teške pripreme su iza nas. Planirano smo odradili prvenstveno jer su dečki došli pripremljeni tako da su pripreme dobro podnijeli do kraja i nismo imali većih ozljeda. Jedino mi je jako žao što je Luka Mrakovčić nespretno i nesretno slomio šaku te mu želim što brži oporavak. Cilj dugosatnih treninga je bio pojedinačno napredovati u svim segmentima rukometne igre kako bi kao cjelina rasli i napredovali, a s obzirom na jako mladu ekipu, rezerve još uvijek ima te želim da njihove individualne kvalitete, koje možda nisu dosada bile vidljive, isplivaju vani. Dosta igrača nam se izmjenilo tako da nam je svaka zajednička sekunda jako bitna i treba jako puno i jako dugo raditi kako bi funkcionirali kao cjelina što je preduvjet dobrim rezultatima. U pripremnim utakmicama smo podjednako raspodjelili minutažu na sve dečke da vidimo kako se nose s različitim tipovima igre. Sve pobjede su dobar signal nama koji radimo s njima ali i njima samima, premda su to obrisi onoga što oni mogu ali siguran sam da će nas s maksimalnim angažmanom, borbom i radom sam rezultat pomaziti. Moram se zahvaliti klubu koji nam je omogućio odlične uvjete te hvala Bijelim lavovima i svim ostalim navijačima koji nam svakodnevno šalju podršku. - istaknuo je glavni trener Branko Tamše

Od ove godine kondicijski dio spreme Lavova je preuzeo Šime Tomašević, inače bivši atletičar, iskusan kondicijski trener koji je dosada radio s nogometašima, atletičarima i mnogim drugim sportašima te je zadnjih godina glavni kondicijski trener senirske košarkaške reprezentacije.

  • "Izazov je bio prihvatiti ovu ekipu jer mislim da su rukometaši zaista 'ekipni desetobojci'. Među našim dečkima vlada jedna odlična atmosfera te pozitivna energija koja je jako bitna kod kondicijskih treninga jer koliko god treneri trebaju motivirati sportaše isto tako sportaši trebaju iz trenera izvući maksimum i zasada oni to rade odlično. Jako su homogena grupa, ozljeđenih nemamo i ispunili smo cilj priprema što mi je jako bitno. Nekima su čak ovo bile najteže pripreme dosada i premda su išli maksimalno svaki trening vidim da tu još ima rezerve i mjesta za napredak što me jako veseli."

Blic pitanja:

  • Tko je najbrži? - "Božić-Pavletić"
    Tko je najsnažniji? - "Vjerojatno Šipić"
    Tko je najjači? - "Šipić i Mandić' (ali se 1 na 1 nebi htio naći u okršaju s Bičanićem)

Golmanske pripreme i treninzi su se odvijali pod budnim okom trenera vratara Maria Kelentrića koji se također osvrnuo na ovogodišnji pripremni dio.

  • "Odradili smo sve što sam planirao, 80% utakmica je prošlo jako dobro, neke čak i odlično za ovu fazu priprema jer je Ašanin jako visok i malo se teže oporavlja, dok je Jović rekonvalescent i nije 'stao na gol' 10 mjeseci. Kad Ristanović dobije svježinu sve će to biti na višem nivou tako da sam generalno zadovoljan ali imamo do prve utakmice još 15 dana i sve će do tada izgledati puno bolje. U klubu sam već sedam godina i pokazalo se da o golmanima dosta toga ovisi i zasad je dosta toga dobro funkcioniralo tako da vjerujem da će i ova sezona biti takva. Ja osobno uvijek želim više i bolje te isto to i tražim od njih, ali za ovu fazu priprema sam zadovoljan s odrađenim".

Ekipu PPD Zagreba do kraja tjedna očekuju tri utakmice u Celju na pripremnom turniru. Protivnici su nam RK Dinamo Pančevo, HC Fivers WAT te HC Byci Karvina.
Našim Lavovima želimo puno sreće.

  Povratak na sve vijesti