Petorica Zagrebaša predstavljala Hrvatsku u porazima od Španjolske i Egipta!
Objavljeno: 28. 06. 2021 - 3:39

Petorica Zagrebaša predstavljala su hrvatsku izabranu vrstu u sklopu zaostale utakmice 03. kola EHF Euro kupa, u kojoj je rukometna reprezentacija poražena od aktualnih europskih prvaka Španjolaca, ali i u prijateljskoj utakmici s četvrtfinalistima prošlog svjetskog prvenstva – nacionalnom selekcijom Egipta.

Nakon pet dana odrađenih priprema u Poreču, izbornik Hrvoje Horvat svoje je pulene poveo put španjolske Pontevedre gdje je pomlađena hrvatska reprezentacija u reprizi finala lanjskog Eura poražena od Furije rezultatom 34:22.

Od sedmero prvobitno pozvanih rukometaša Prvog plinarskog društva Zagreb, Hrvatsku su na Pirenejskom poluotoku predstavljali srednji vanjski Filip Vitorop, lijevo krilo Valentino Ravnić, desno krilo Vlado Matanović, vratar Dino Slavić i lijevi vanjski Zvonimir Srna. Zbog ozljeda su s popisa putnika otpali kružni napadač Nikola Grahovac i desni vanjski Luka Lovre Klarica.

A u dvoboju sa Španjolcima po jedan su pogodak postigli Zvone Srna, Vlado Matanović i Filip Vistorop, dok je dva upisao Valentino Ravnić. Dino Slavić imao je dvije obrane.

Prijateljski susret s Egiptom!

Samo dan kasnije izabranici Hrvoja Horvata odmjerili su snage s Egiptom. Riječ je bila o prijateljskoj utakmici, a predstavnici afričkog kontinenta na koncu su slavili rezultatom 31:28.

U ovom susretu su Srna i Matanović ostali bez učinka, dok su Vistorop i Ravnić pružili dobre partije s tri, odnosno šest pogodaka. Dino Slavić je, pak, imao odličan nastup u kojemu je ubilježio 12 obrana. 

  Povratak na sve vijesti