Pobjeda u Varaždinu za devet od devet!
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 10:51

Hrvatski rukometni prvaci, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb, i devetu su utakmicu u nizu, kada je riječ o Premijer ligi za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, zaključili pobjedom.

Na gostovanju u Varaždinu najbolji hrvatski rukometaši slavili su protiv istoimenog suparnika rezultatom 40:27 (21:11).

U sastavu PPD Zagreba nije bilo od ranije ozlijeđenih Mateja Hrstića i Marija Vuglača, a u Zagrebu su ostali i prezimenjaci Vekić, Josip i Ivan.

Zanimljivo, iako je trebao biti u sastavu iz njega je na dan utakmice ispao i kružni napadač Leon Šušnja zbog zubobolje, a nakon utakmice pauze, u predzadnjem dvoboju karijere u sastav se vratio Igor Vori.

Prvo poluvrijeme…

Trener Zlatko Saračević dvoboj je otvorio u sastavu Kastelic na golu, Horvat i Ravnić na krilima, Josip Valčić, Domagoj Pavlović i Luka Mrakovčić u vanjskoj liniji te Tin Kontrec na crti.

Hrvatski rukometni prvaci odlično otvaraju utakmicu, obrana je pokretljiva i snažna, Kastelic na golu dobar i to naravno rezultira velikim brojem lakih golova.

Samo do 14. minute, kada je trener domaćina Željko Čagalj pri rezultatu 7:12 pozvao minutu predaha, mrežu Varaždina u nekoliko su navrata iz kontre punili Valentino Ravnić, kapetan Zlatko Horvat i Tin Kontrec.

Do kraja prvog poluvremena uspjeli su Zagrebaši udvostručiti svoju prednost te se na odmor otišlo s rezultatom 11:21.

U prvoj dionici igre svakako valja istaknuti odličnu rolu Valentina Ravnića koji je postigao sedam pogodaka iz osam pokušaja.

Dobru su partiju pružili i Tin Kontrec, Zlatko Horvat, Josip Valčić i Domagoj Pavlović s po tri pogotka svaki. Urh Kastelic imao je četiri obrane, a odličan u obrani uz jedan pogodak u napadu bio je i Tonči Valčić.

Drugo poluvrijeme…

Nastavak otvaramo s Arianom Jovićem na golu, Božić-Pavletićem i Markovićem na krilima, Kontrecom na crti, te s vanjskom linijom Josip Valčić-Mrakovčić-Pavlović. U obrani igramo 5-1 s Pavlovićem naprijed.

Varaždinci bolje otvaraju nastavak, na krilima kadetskog reprezentativca Hrvatske Tomislava Špruka rade početnu prednost od 4:2 te je trener Zlatko Saračević primoran zatražiti minutu predaha u 36. minuti.

Nakon toga zaigrali su Zagrebaši puno ozbiljnije pa je prednost nastavila rasti baš kao i u prvom poluvremenu. U 55. minuti trener domaće ekipe Čagalj pozvao je i posljednju minutu predaha pri rezultatu 23:37.

Do kraja susreta uspjeli su domaćini za jedan gol smanjiti prednost Zagreba pa je konačni rezultat glasio 27:40.

Na kraju, svakako valja pohvaliti napadački učinak Zagrebovih krila Josipa Božića-Pavletića s osam, odnosno Valentina Ravnića sa sedam golova. Po pet pogodaka postigli su Tin Kontrec i Dobrivoje Marković, dok je četiri pogotka upisao Josip Valčić.

Urh Kastelic imao je šest obrana u prvom poluvremenu, a Arian Jović tri u nastavku.

Kod domaćina odličnu su utakmicu odigrali Tomislav Špruk i Ante Marić, svaki s po šest pogodaka. Filip Glavaš postigao je pet, a Bruno Levak četiri gola.

Za kraj derbi s Nexe Našicama!

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je posljednjeg, 10. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će u petak, 01. lipnja ugostiti našički Nexe.

Dvoboj dva najbolja hrvatska kluba na rasporedu je u 18.00 sati u sportskoj dvorani Kutija šibica, a oni koji nisu u mogućnosti doći moći će na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije pratiti najveći derbi hrvatskog rukometa.

GRK Varaždin 1930 – PPD Zagreb 27:40 (11:21)

Dvorana Graberje: 320 gledatelja

Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Tihomir Kasunić (Karlovac)

GRK Varaždin 1930: Špikić, Meštrić 3 obrane, Črnila 4 obrane; Špruk 6, Zobec 1, Novak 1, Černeka 1, Vargek 1, Glavaš 5, Vidaček, Kaštelan 1, Levak 4, Jurišić, Marić 6, Vrdoljak 1, Divjak

PPD Zagreb: Jović 3 obrane, Kastelic 6 obrana; Ereš 2, Mrakovčić, Lučin 1, Božić-Pavletić 8, Kontrec 5, Vori, Marković 5, Horvat 3, J. Valčić 4, Medić 1, T. Valčić 1, Ravnić 7, Bičanić, Pavlović 3

  Povratak na sve vijesti