Pobjeda Zagreba u Umagu, u četvrtak svi u Kutiju na slavlje protiv Spačve!
Objavljeno: 30. 05. 2017 - 10:16

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb slavili su na gostovanju u Umagu, gdje su protiv istoimenog domaćina upisali i devetu ovosezonsku pobjedu u sklopu natjecanja Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji hrvatski rukometaši opravdali su ulogu favorita i protiv motiviranog domaćina slavili rezultatom 32:25 (18:16).

Trener PPD Zagreba Kasim Kamenica za ovu je utakmicu odlučio odmoriti i u Zagrebu ostaviti braću Josipa i Tončija Valčića, kapetana Igora Vorija, Lovru Šprema i vratara Ivana Stevanovića, a izostali su i od ranije ozlijeđeni slovenski i makedonski reprezentativci Darko Cingesar i Velko Markoski, kao i Josip Ereš i Josip Vekić.

Premda povedeni na put priliku da zaigraju za prvu momčad na koncu nisu dobili članovi juniorske ekipe desno krilo Filip Turčić i lijevo krilo Leon Strbad, kao i perspektivni mladi pivot Marko Račić koji će na svoj debi morati još malo pričekati.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je Stipe Mandalinić s pet pogodaka, dok su po četiri gola postigli Tin Kontrec, Luka Šebetić, Domagoj Pavlović i Dobrivoje Marković. Matevž Skok imao je sedam, a Arian Jović četiri obrane.

Kod domaćina valja izdvojiti Valentina Ravnića i Josipa Maršana, svakog s po osam postignutih pogodaka. Tomislav Milinković imao je pet, Dino Slavić tri, a Sven Matijević jednu obranu.

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je posljednjeg, 10. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će u četvrtak 01. lipnja ugostiti vinkovačku Spačvu.

Početak dvoboja, nakon kojega će prva momčad PPD Zagreba podići 26. pehar namijenjen prvaku Hrvatske i uoči kojega će biti predstavljene i pozdravljene Zagrebove zlatne mlađe selekcije 2000. i 2004. godišta kao i ona srebrna 2002. godišta, predviđen je za 17.30 sati u sportskoj dvorani Kutija šibica (Veprinačka 16).

Dvobojem protiv Spačve i službeno će biti zaključena natjecateljska sezona 2016. / 2017.

RK Umag – PPD Zagreb 25:32 (16:18)

Školska dvorana Umag: 100 gledatelja

Suci: Robert Kober i Igor Sunajko

Delegat: Vlado Živolić

RK Umag: Matijević 1 obrana, Milinković 5 obrana, Slavić 3 obrane; Buvinić, Ravnić 8, Ružić, Maros, Horozović 2, Lukačec 4, Marić 1, Maršan 8, Udovičić, Beliga 1, Gorenac, Koler, Sinčić 1

PPD Zagreb: Skok 7 obrana, Jović 4 obrane; Turčić, Mrakovčić 2, Vujić 2, Račić, Kontrec 4, Šebetić 4, Marković 4, Strbad, Horvat 2, Šušnja 2, Jotić 2, Mandalinić 5, Miklavčić 1, Pavlović 4

  Povratak na sve vijesti