Pobjedom u Umagu Lavovi stigli na korak do obrane naslova!
Objavljeno: 21. 05. 2019 - 8:37

Nakon što su minulog vikenda osvojili 17. u nizu, a 26. Kup Hrvatske ukupno, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb napravili su još jedan, pretposljednji korak ka obrani titule prvaka države.

U sportskoj dvorani Stella Maris u Umagu najbolji su hrvatski rukometaši svladali rukometni klub Umag (20:41) u sklopu 09. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske te su tom pobjedom pobjegli našičkom Nexeu na četiri boda prednosti.

Našičani, doduše, imaju i utakmicu manje i ukoliko na svom terenu svladaju rukometaše Dubrave odluka o prvaku Hrvatske past će u posljednjem, 10. kolu Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Ta utakmica na rasporedu je u srijedu 29. svibnja u sportskoj dvorani Kutija šibica u Zagrebu, a ulaz, kao i prigodna proslava završetka sezone, koja će uslijediti po završetku susreta, otvorena je za sve ljubitelje rukometa.

Sastavi…

Trener PPD Zagreba Branko Tamše za dvoboj s Umagom izmiješao je sastav u odnosu na netom završenu završnicu Kupa Hrvatske.

Tako su svoje mjesto među 16-oricom našli i mladi zagrebaši Stipe Purić na golu, Paolo Kraljević na desnom krilu i Marino Gabrieri na poziciji lijevog vanjskog, kao i inače standardni član prve ekipe Filip Vistorop. Na tribinama su, pak, ostali Lovro Jotić, Josip Božić – Pavletić i Radivoje Ristanović.

Po završetku Kupa momčad su napustili Igor Vori i Gregor Potočnik koji su se vratili za Zagreb, a od ranije su u metropoli ostali kapetan Zlatko Horvat, Leon Šušnja, Arian Jović, Ivan Vekić, Nikola Potić i Artur Karvatski.

Učinci….

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Josip Ereš sa sedam, odnosno Valentino Ravnić sa šest pogodaka. Urh Kastelic imao je 12, a Stipe Purić 5 obrana.

Kod domaćina najbolji su s po pet pogodaka bili Tomislav Severec i Marin Sinčić.

Novi dvoboj s našičkim Nexeom pa potom zasluženi odmor

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 10. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti našički Nexe.

Najveći derbi hrvatskog rukometa, čak peti u ovoj sezoni, na rasporedu je u sportskoj dvorani Kutija šibica s početkom u 19.00 sati.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje rukometa.

Po završetku utakmice upriličit će se i mala proslava završetka još jedne sezone na koju su pozvani svi istinski ljubitelji našeg sporta.

Umag – PPD Zagreb 20:41 (9:21)

Stella Maris: 300 gledatelja

Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (Varaždin)

Nadzornik: Dragutin Modesto (Kanfanara)

Umag: Milas, Milinković, Makovac; Buvinić 3, Krupić 1, Gavran 1, Maros, Horozović, Severac 5, Ružić, Smiljčić, Vukotić, Lekić, Koler 3, Gorbunovs 2, Sinčić 5

PPD Zagreb: Purić 5 obrana, Kastelic 12 obrana, Ereš 7, Vistorop 3, Mrakovčić 1, Kontrec 5, Burić 3, Kraljević 4, Sršen 3, Gabrieri 1, Ravnić 6, Mandić, Hrstić 2, Bičanić, Vlah 1, Vekić 5

  Povratak na sve vijesti