Počinje Sparkassen kup: Važno je da odigramo tri kvalitetna susreta!
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 9:26

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb nastup je na uglednom međunarodnom turniru Sparkassen kup, koji se održava u njemačkom gradiću Ehingenu 12.i 13. kolovoza.

Hrvatski rukometni prvaci u subotu u 11.00 sati otvaraju natjecanje dvobojem protiv mađarskog Telekom Veszprema, dok će istoga dana u 15.00 sati odmjeriti snage s bundesligašem Frisch AUF! Göppingenom. U drugoj skupini istoga će dana igrati branitelj naslov i aktualni viceprvak Francuske Nantes, kao i domaći predstavnici Füchse Berlin i TVB 1898 Stuttgart.

O 31. izdanju ovog uglednog međunarodnog turnira u najavi smo razgovarali s trenerom PPD Zagreba Kasimom Kamenicom.

  • S aspekta natjecateljskog odnosa ovaj turnir nama ne dolazi u idealnom trenutku jer smo se tek spustili s Rogle gdje smo odradili onaj bazični, visinski dio priprema. Mislim da bi to posebno moglo doći do izražaja u susretu s njemačkim klubovima koji zbog starta Bundeslige kreću s pripremama puno ranije, pa je i logično da će biti nešto spremniji od nas. Mislim da smo dobili vrlo jaku i zahtjevnu grupu, ali nama je u ovom trenu najvažnije da odigramo tri kvalitetne utakmice, da provjerimo dokle smo stigli u pripremi ekipe do sada. Kako će nas ispratiti rezultat, to ovisi o više faktora. Mi smo u jednoj specifičnoj fazi stvaranja igre i na tomu smo zapravo tek počeli raditi. Sigurno je da će nam da to usavršimo biti potrebno i dosta vremena. Utakmica u Linzu pokazala mi je da smo mi još uvijek daleko od onoga što bi trebali igrati i kakvi bi trebali biti. U prvom redu moramo popraviti kontranapad koji je do sada bio dosta loš i to je segment koji trebamo promijeniti iz korijena. U današnjem rukometu bez trčanja nemate što tražiti, a ja smatram da Zagreb može puno napredovati u kontri i polukontri, odnosno da možemo tu fazu igre podići na puno viši nivo. Potrebno nam je što više lakih golova po utakmici i na tomu ću inzistirati – kazao je u najavi turnira trener Kamenica.

U prvom ovogodišnjem pripremnom turniru trener Kasim Kamenica oslonio se na usluge Matevža Skoka, Urha Kastelica i Ariana Jović na golu, Dobrivoja Markovića i Valentina Ravnića na lijevom krilu, Zlatka Horvata, Josipa Ereša i Josip Božić-Pavletića na desnom krilu, Igora Vorija, Leona Šušnje i Tina Kontreca na mjestu kružnog napadača, Josipa Valčića, Domagoja Pavlovića i Luke Mrakovčića na poziciji srednjeg vanjskog, Davida Miklavčiča na desnom vanjskom, odnosno Stipe Mandalinića, Damira Bičanića i Tončija Valčića na lijevom vanjskom.

U Zagrebu su ostali Matej Hrstić i Mario Vuglač koji će se nastaviti pripremati s kondicijskim trenerom Bojanom Golubom, odnosno ozlijeđeni Josip Vekić koji nastavlja s rehabilitacijom pod budnim okom fizioterapeuta Damira Kajbe.

  Povratak na sve vijesti