Podjela bodova na posljednjem regionalnom gostovanju u Pančevu!
Objavljeno: 14. 03. 2018 - 10:23

U teškoj i dramatičnoj utakmici rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb remizirali su kod srpskog viceprvaka Dinama iz Pančeva, 28:28 (14:14).

Zlatko Saračević na put nije vodio braću Valčić i Igora Vorija koje je odlučio ostaviti u Zagrebu te ih odmoriti pred važnu subotnju utakmicu protiv bjeloruskog rukometnog prvaka Meškov Bresta.

Lavovi su utakmicu 17. kola SEHA-Gazprom lige u Pančevu započeli uspavanim tempom, što domaćine na krilima Veselina Jelića dovodi i do plus dva u prvih pet minuta susreta (3:1). Asistencijom Horvata za Pavlovića Zagrebaši se vraćaju na minimalni zaostatak, ali niti u jednom trenutku prvoga dijela utakmice ne dolaze do vodstva.

U desetoj minuti susreta kapetan PPD Zagreba ne uspjeva upisati pogodak sa sedam metara, što kod domaćina kažnjava Petar Žujović koji suparnike odvodi na plus tri (6:3). Trener Saračević u 18. minuti susreta primoran je zvati minutu odmora.

Realizacijom dvaju sedmeraca Zlatka Horvata i pogotkom Dobrivoja Markovića gosti se vraćaju u igru, a na veliki odmor momčadi odlaze s egalom 14:14.

U nastavku igre domaćini opet ulaze bolje raspoloženi, dok Zagrebaši ​tek nakon devet i pol minuta igre u drugom poluvremenu dolaze do prvog većeg vodstva pogotkom Domagoja Pavlovića (19:21). Bijegom na dva pogotka prednosti, ovoga puta minutu predaha zove trener domaće ekipe Ivan Petković koja je bila više nego korisna njegovim igračima.

Cijelo drugo poluvrijeme igralo se gol za golom, a u zadnjih 30 sekundi pred kraj domaćini imaju loptu za pobjedu. Utakmica, međutim, završava bez pobjednika i podjelom bodova.

Najbolji u redovima domaćina bio je Veselin Jelić s pet pogodaka, a s golom manje upisao se Petar Žujović. Zagrebaše je sa šest pogodaka predvodio Josip Božić Pavletić, a u strijelce s po pet pogodaka upisali su se Zlatko Horvat, Domagoj Pavlović i Valentino Ravnić koji je imao stopostotni učinak.

Već u subotu, 17. ožujka, u sportskoj dvorani Sutinska vrela Zagrebaši igraju zadnje ovosezonsko 18. kolo SEHA – Gazprom lige kada će ugostiti bjeloruskog prvaka Meškov Brest. Utakmica je na rasporedu od 18:00 sati uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport 2.

Zlatko Saračević, glavni trener PPD Zagreba:

"Teška utakmica, pogotovo kad je otvorimo onako blago i neagresivno kao što smo otvorili. Cijela utakmica bila je izjednačena s tim da se ponavljaju uvijek iste greške. Kod tri razlike umjesto da utakmicu završimo normalno mi pravimo neke gluposti i na kraju, mislim, zaslužena podjela bodova. Čestitam Pančevu na dobroj igri. Ovaj bod nam znači sada sigurno drugo ili treće mjesto."

Urh Kastelic, rukometaš PPD Zagreba:

"U Pančevu svi igraju teško i mi smo to znali. Ja mislim da nismo bili pravi cijelu utakmicu. U ključnim momentima niti u obrani niti u napadu nismo napravili nešto više kako bi se odlijepili na tri, četiri da bi utakmicu mirno priveli kraju. Na koncu moramo biti zadovoljni s bodom jer je Dinamo imao napad za pobjedu koji nisu realizirali. Mi smo sada treći, što nam je bio i cilj."

Dinamo Pančevo-PPD Zagreb (28:28)

Suci: Boris Mandak, Mario Rudinsky (Slovačka)

Delegat: Rudinsky (Slovačka)

Dvorana: Strelište, Pančevo

Dinamo Pančevo: Petrović 8 obrana, Radovanović, Žujović 4, Pilipović 1, Radanović, Jelić 5, Mirković 3, Pralica, M.Pavlović,  L.Pavlović, Distol 1, Barudžić 3, Slavuljica, Šaponjić 1, Dimitrijević, trener Ivan Petković

PPD Zagreb: Kastelic 5 obrana, Jović 2 obrane, Ereš, Mrakovčić 1, Lučin, Božić-Pavletić 6, Kontrec 1, Marković 2, Horvat 5, Šušnja 2,Medić, Miklavčič, Ravnić 5, Bičanić 1, Pavlović 5, Vekić, trener Zlatko Saračević

  Povratak na sve vijesti