Poraz Zagrebaša u Szegedu! Prve bodove tražit ćemo protiv Elveruma
Objavljeno: 22. 09. 2021 - 8:30

Na prve bodove u EHF-ovoj Ligi prvaka morat će rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pričekati barem još tjedan dana, budući da su u srijedu 23. rujna poraženi u mađarskom Szegedu.

Nakon uvodnog poraza od danskog Aalborga kod kuće, hrvatski su rukometni prvaci gostovali kod Pick Szegeda koji ih je, na koncu, svladao rezultatom 30:21(10:7).

Bio je to deseti uzastopni poraz PPD Zagreba od Pick Szegeda, te čak 17 uzastopni poraz hrvatskih prvaka u grupnoj fazi EHF Lige prvaka!

Sastavi

Na jedno od neugodnijih gostovanja kada je europski rukomet u pitanju poveo je trener Ivica Obrvan 16 igrača, dok su u Zagrebu ostali od ranije ozlijeđeni Matej Hrstić, Zvonimir Srna i Filip Perić, kao i mladi Matej Mandić, Paolo Kraljević, Adin Faljić i rekonvalescent Valentino Ravnić.

U redovima mađarskog prvaka, pak, zbog ozljeda nije bilo tek hrvatskog rukometnog reprezentativca Luke Stepančića.

Prvo poluvrijeme

Kada primiš svega 10 pogodaka u prvih 30 minuta na gostovanju u Szegedu svakako imaš razloga biti zadovoljan s time kako ti je obrana igrala.

Nažalost po trenera Obrvana dijametralno suprotna slika viđena je u napadu PPD Zagreba koji je mrežu Mirka Alilovića pronalazio tek u sedam navrata, pri čemu je Ivan Čupić jedan pogodak postigao iz sedmerca.

Sa samo šest golova iz igre u jednom poluvremenu teško da se možeš nadati povoljnom ishodu, pa stoga zaostatak od -3 (10:7) na poluvremenu i ne djeluje tako loše.

Zagrebaši su, to treba reći, odigralo požrtvovno i čvrsto u obrani što je s nekoliko sjajnih obrana popratio i Dino Slavić, ali napad naprosto nije nalazio rješenja za također odličnu obranu domaće ekipe i super raspoloženog Mirka Alilovića koji je u tom segmentu igre upisao već devet obrana, pri čemu su najupečatljivija bila dva obranjena zicera Ivanu Čupiću.

Što se samog toka rezultata tiče treba spomenuti i to da je Zagreb vodio do 15. minute te da se „brod nagnuo“ pet minuta kasnije, dakle opet oko 20. minute susreta, baš kao i u prvom kolu protiv Aalborga.

Prvo dvostruko vodstvo domaćinu donosi Frimmel pogotkom iz sedmerca u 17. minuti, a prvi puta su +3 (6:3) imali minutu kasnije nakon pogotka Mateja Gabera s crte.

Do konca poluvremena uspjeli su Zagrebaši ostati na ovom, rekli bismo, sasvim prihvatljivom zaostatku, posebice kada se uzme u obzir u najmanju ruku skroman učinak u napadu.

Drugo poluvrijeme

A u nastavku, nažalost, gledamo reprizu filma koji smo već vidjeli protiv Aalborga na otvaranju ovogodišnjeg natjecanja.

Doduše, Zagreb je nešto učinkovitiji u napadu, međutim sada obrana počinje padati i prednost domaćina raste iz minute u minutu.

Za usporedbu dva poluvremena dovoljno je istaknuti kako je Szegedu u nastavku trebalo svega 12 minuta da postigne jednak broj golova kao u prvom poluvremenu, a prednost mađarskog prvaka rasla je i do maksimalnih +10 (30:20) koje je pogotkom u posljednjoj minuti susreta postavio slovenski reprezentativac Nik Heningman.

Ipak, da i drugu utakmicu u nizu ne izgube s dvoznamenkastim zaostatkom pobrinuo se Filip Vistorop pogotkom u posljednjim sekundama utakmice kada je postavio i konačnih 30:21.

Pojedinačni učinak

Najbolja u redovima pobjednika bila su krila Mario Šoštarić i Sebastian Frimmel sa sedam, odnosno šest postignutih pogodaka. Mirko Alilović je upisao 12 obrana.

U redovima naših Lavova s po četiri su gola prednjačili Edin Klis i Filip Vistorop. Dino Slavić imao je šest, a Filip Ivić jednu obranu.

Slijede nam Umag i Elverum

Već za vikend nastavljaju rukometaši PPD Zagreba s obvezama u domaćem prvenstvu. U sklopu 03. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva hrvatske gostovati će najbolji hrvatski rukometaši u Umagu. Taj dvoboj na rasporedu je u subotu 25. rujna, s početkom u 17.30 sati.

Narednog tjedan u goste nam, pak, dolazi prvak norveške Elverum. Utakmica 03. kola EHF Lige prvaka na rasporedu je u srijedu 29. rujna u Areni Zagreb, a početak je predviđen za 20.45 sati.

Pick Szeged – PPD Zagreb 31:20 (10:7)

Varosi Sportcsarnok Szeged: 2 500 gledatelja

Suci: Roberts Schulze i Tobias Tonnies (Njemačka)

Delegat: Mark Goralczyk (Poljska)

MOL – Pick Szeged: Mikler, Alilović 12 obrana; Rean, Tonnesen 3, Bodo 1, Martins 4, Henigman 1, Radivojević 1, Gaber 1, Šoštarić 6, Frimmel 6, Banhidi 3, Garciandia 2, Bombač, Rosta 1, Močkovšek

PPD Zagreb: Slavić 6 obrana, Ivić 1 obrana; Šipić, Vistorop 4, Ćavar 2, Mandić, Klarica, Gojun, Klis 4, Musa 2, Sirotić, Matanović, Čupić 1, Obranović 2, Leimeter 3, Grahovac 3

  Povratak na sve vijesti