Porazom od La Rioje završene ljetne pripreme PPD Zagreba!
Objavljeno: 28. 08. 2017 - 8:36

Posljednjeg dana uglednog međunarodnog pripremnog turnira „Eurotournoi 2017“, koji se održava u francuskom Strasbourgu od 23. do 27. kolovoza, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb osvojili su 6. mjesto u konkurenciji šest klubova iz pet zemalja.

U prvoj utakmici zadnjeg dana ovog sjajno organiziranog turnira najbolji hrvatski rukometaši poraženi su od španjolske Naturehouse la Rioje rezultatom 33:24 (16:11), te su tako upisali i drugi poraz na turniru nakon minimalnog poraza od Chamberyija prvoga dana, odnosno remija s norveškim Elverumom drugog dana turnira.

Trener Kasim Kamenica za dvoboj sa Španjolcima na raspolaganju je imao 16 igrača, budući da se protiv Chamberyija ozlijedio David Miklavčić, a protiv Elveruma Damir Bičanić.

Dvoboj s La Riojom bio je čak 11 pripremni susret najboljeg hrvatskog kluba i umor se vidio na našim Lavovima, a zadnjega dana ljetnih priprema trener Kamenica na raspolaganju je imao Matevža Skoka, Urha Kastelica i Arian Jovića na golu, Dobrivoja Markovića i Valentina Ravnića na lijevom, odnosno Zlatka Horvata i Josipa Ereša na desnom krilu. Kružni napadači su Igor Vori, Tin Kontrec i Leon Šušnja, na lijevom vanjskom su Stipe Mandalinić, Matej Hrstić i Tonči Valčić, desni vanjski je samo Mario Vuglač, dok su na srednjem vanjskom igrali Josip Valčić i Domagoj Pavlović.

Najbolji u redovima PPD Zagreba na kraju priprema bili su Mario Vuglač s pet, odnosno Igor Vori i Stipe Mandalinić s po četiri pogotka. Urh Kastelic u prvom je poluvremenu imao osam, a Matevž Skok u nastavku dvije.

Kod odličnih Španjolaca svakako valja istaknuti raspoloženog Imanola Garciandiju koji se u strijelce upisao u šest navrta, dok je pogodak manje postigao Angel Fernandez. Gurutz Aguinagalde u prvom je poluvremenu imao šest, a Jakub Krupa u nastavku pet obrana.

Na koncu turnir je po četvrti put osvojio Montpellier koji je u finalu bio bolji od norveškog Elveruma. U borbi za treće mjesto Chambery našeg Ivica Obrvana svladalo je Chekovskie Medvede.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 01. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u četvrtak 31. kolovoza ugostiti našički Nexe. Najveći derbi hrvatskog rukometa na rasporedu je u 20.30 sati u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu.

PPD Zagreb: Skok 2 obrane, Jović, Kastelic 8 obrana; Ereš, Kontrec 1, Vori 4, Marković, Horvat 1, Šušnja 1, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 4, Ravnić 1, Hrstić 2, Vuglač 5, Pavlović 2

HC Naturehouse la Rioja: Krupa 5 obrana, Aguinagalde 6 obrana; Sanchez 2, Montoro, Kusan 2, Castro 1, Munoz 2, Chiuffa 4, Garabaya 1, Kukić 1,Paredes 2, Del Arco, Fernandez 5, Casardo 2, Garciandia 6

  Povratak na sve vijesti