PPD Zagreb doveo Skoka, Cingesara, Miklavčića, Ereša i Jotića!
Objavljeno: 08. 07. 2016 - 11:24

Nakon što su u svoje redove vratili dugogodišnjeg kapetana hrvatske rukometne reprezentacije Igora Vorija, iz uprave rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb s velikim su zadovoljstvom potvrdili dovođenje čak petorice novih rukometaša koji će u sezoni 2016. / 2017. po prvi puta u karijeri odjenuti dres hrvatskog rukometnog prvaka.

Novi zagrebaši tako će postati slovenski reprezentativci Matevž Skok, Darko Cingesar i David Miklavčić, kao i mlade nade bosanskohercegovačkog, odnosno hrvatskog rukometa Josip Ereš i Lovro Jotić.

Matevž Skok

Nakon odlaska Filipa Ivić u redove europskih prvaka – Vive Tauron Kielce – uprava PPD Zagreba odlučila je na preporuku trenera Veselina Vujovića potpisati ugovor s 30-godišnjim slovenskim čuvarom mreže. Rođeni Celjanin proveo je deset godina u Velenju, nakon toga četiri sezone u Celju, da bi se potom okušao u najjačoj ligi svijeta gdje je branio boje sada već drugoligaša Lubbeckea.

Epizoda u Bundesligi nije najbolje završila, nažalost klub nije bio onakav kakvom sam se ja nadao. Na sreću došla je ponuda Zagreba koja se ne odbija. Ovdje imam priliku igrati s vrhunskom ekipom, nastupati opet u Ligi prvaka, a nije na odmet ni što sam blizu doma. Zagreb ima veliku kvalitetu što je pokazao u zadnje dvije godine, a nadam se da će s nama novim igračima biti još jači – poručio je Skok.

David Miklavčić

Nakon odlaska Marija Vuglača te potom najprije ozljede a potom i odlaska Luke Stepančića, bilo je jasno da uprava kluba mora pomoći mladom Luki Šebetiću i pronaći čovjeka koji će sa Šebom držati poziciju desnog vanjskog. Nakon što se spekuliralo s nekoliko imena iz regije te jednim iz Španjolske, izbor je pao na iskusnog slovenskog reprezentativca Davida Miklavčića. Trener Vujović imajući ga na raspolaganju u reprezentaciji Slovenije znao je da u njemu ima izuzetnog obrambenog specijalistu koji je s godinama postajao sve bolji i u napadačkom djelu. David Miklavčić rodio se u Ljubljani prije 33 godine, a u karijeri je nastupao za Trebnje, Velenje, Celje, Dinamo Minsk i Tremblay.

Zagreb je veliko ime, nitko normalan ne bi odbio takav poziv. Ekipa koja je dvije godine zaredom igrala četvrtfinale Lige prvaka logično je da sada gleda i ka završnom turniru u Koelnu. Mislim da s postojećom kvalitetom, nama trojicom i naravno Vorijem možemo napraviti iskorak – mišljenja je Miklavčić.

Darko Cingesar

Ovaj 26-godišnji Ljubljančanin odrastao je i rukometnu karijeru počeo u Škofjoj Loki da bi nakon toga rukometni zanat kalio u Mariboru. Dugo je čekao pravu priliku, no strpljenje mu se ispatilo kada je upravo ove godine potpisao za Zagreb i sada putuje na Olimpijske igre u Rio. U obrani bi trebao igrati dvojku, a u napadu potvrditi epitet sjajnog realizatora.

Imamo u Zagrebu strašan potencijal, rekao bih da možemo dograbiti i završni turnir u Koelnu. Sigurno da nikome s nama neće biti lako. Mislim da smo jaki na svim pozicijama, a posebno na lijevom krilu gdje igraju Šprem i Marković. Dobrivoja ne poznajem osobno, ali sam ga imao prilike gledati i diviti se njegovom rukometnom umijeću, dok sam protiv Šprema u juniorskim i kadetskim danima igrao nekoliko puta. Sezona je duga, biti će i vremena i prilike da sva trojica zaigramo i mislim da ćemo dati svoj obol rezultatu Zagreba – jasan je Cingesar.

Lovro Jotić

Lovro Jotić nekada junior Zagreba koji je protekle tri godine igrao po hrvatskoj ligi, na kraju lani u Dubravi, vraća se u dres Zagreba i priključuje prvoj momčad za iduću sezonu na poziciji srednjeg vanjskog. Jotić se pokazao u Dubravi i Vujović ga vidi u svojim planovima.

Josip Ereš

Ovaj 21-godišnji mladić iz Ljubuškog dolazi umjesto Luke Rakovića na poziciju desnog krila. Kadetski, juniorski i povremeno seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine trebao bi povremeno odmoriti kapetana Zlatka Horvata te pokušati od njega naučiti što je moguće više. Sa Izviđačem iz Ljubuškog osvojio je titulu prvaka BiH te plasman u SEHA Gazprom ligu, u kojoj će, ipak, debitirati u dresu hrvatskog prvaka.

Veselin Vujovic i Ante Ancic

  Povratak na sve vijesti