PPD Zagreb i HRK Gorica potpisali ekskluzivni ugovor u poslovno - sportskoj suradnji
Objavljeno: 05. 12. 2018 - 3:28

Na izvanrednoj konferenciji za medije, održanoj u srijedu 05. prosinca u trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica, uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb potpisala je ekskluzivni ugovor o sportsko poslovnoj suradnji s Hrvatskim rukometnim klubom Gorica.

Konferenciji su nazočili direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković kao i glavni menadžer kluba Božidar Jović, dok je ispred HRK Gorica ugovor potpisao dopredsjednik kluba Dražen Bačurin.

  • Do potpisivanja ovog ugovor o poslovno – sportskoj suradnji došlo je u prvom redu jer smo mi kao klub u dosadašnjem djelovanju imali stanovitih problema u dijelu adekvatnog odrastanja naših igrača koji izlaze iz omladinskog pogona i koji su prve seniorske korake radili u 1. B Hrvatskoj rukometnoj ligi, odnosno u drugom rangu natjecanja. Problem je u tome što između 1. B HRL i regionalne SEHA Gazprom lige i EHF Lige prvaka postoji velika kvalitativna razlika i da bismo osigurali nesmetan razvojni ciklus svim tim igračima pojavila se potreba da uđemo u jednu usku sportsku suradnju s nekim od klubova na području Hrvatske koji igraju 1. Hrvatsku ligu – kazao je u uvodu direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković te potom nastavio.
  • Mi smo već neko vrijeme u ozbiljnim razgovorima s ljudima iz HRK Gorice i veliko mi je zadovoljstvo da smo postigli dogovor. Sretan sam ponajprije zbog naših mladih igrača, a to su djeca od 17, 18 ili 19 godina, koji u ovome trenutku nisu na razini koju zahtjeva rukometni klub Zagreb, ali koji će moći nesmetano nastaviti svoj razvojni put kroz treniranje i igranje za prvoligaša Goricu te će posljedično imati priliku da dosegnu onu razinu koja je potrebna ne bi li se priključili ponovno rukometnom klubu Zagreb – zaključio je direktor kluba Vedran Šupuković.
  • Ovo je bez daljnjega jedan od najvećih trenutaka u povijesti našeg kluba. Želio bih se u prvom redu zahvaliti rukometnom klubu PPD Zagreb što je upravo naš klub odabrao za ovaj vid suradnje. Hvala im što su prepoznali rad i trud ljudi koji rade u HRK Gorici, a tu u prvom redu mislim na jedan pošten odnos prema rukometu i sportu općenito. Od ove suradnje očekujemo puno. Osim osnaživanja našeg igračkog i trenerskog kadra, očekujem da u rad našeg kluba implementiramo sve one kvalitetne stvari koje već postoje u radu najvećeg rukometnog kluba na ovim prostorima. Pod time u prvom redu mislim na upravljanje klubom, rad s mlađim dobnim skupinama, ali i marketing. Na koncu, želio bih reći da se nadam i da vjerujem kako će ova suradnja biti na korist i Hrvatskom rukometnom klubu Gorica i rukometnom klubu Zagreb, da će koristiti razvoju mladih i talentiranih rukometaša te da će time biti i na korist hrvatskom rukometu – poručio je dopredsjednik HRK Gorica Dražen Bačurin.
  Povratak na sve vijesti