PPD Zagreb i toplice Lipik sklopili dvogodišnje partnerstvo!
Objavljeno: 28. 05. 2019 - 12:51

Uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb i Spcijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik dogovorili su dvogodišnju suradnju koja je u utorak predstavljena te potom i svečano potpisana na konferenciji za medije u sportskoj dvorani Kutija šibica.

Uz direktora kluba PPD Zagreb gospodina Vedrana Šupukovića o sklopljenoj su suradnji govorili i gradonačelnik Lipika gospodin Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnika Lipika i predsjednik Upravnog vijeća Bolnice gospodin Slobodan Katunar te ravnatelj bolnice gospodin Darko Kelemen.

Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba

  • Potpisali smo ugovor o partnerstvu s gradom Lipikom i specijalnom bolnicom za rehabilitaciju. Naša intencija već dugo je u Hrvatskoj izaći u neke manje sredine te se na taj način povezati s lokalnim sredinama na način obostranog zadovoljstva - kluba i lokalnih zajednica. U duhu toga, jedan od gradova heroja iz Domovinskog rata - grad Lipik - danas s klubom potpisuje ugovor o partnerstvu temeljem kojeg će RK PPD Zagreb u naredne dvije godine zimske pripreme obavljati u gradu Lipiku. Taj je grad, usudio bih se reći već cijelo jedno stoljeće, poznat po zdravstvenom turizmu. Ovo će, nadam se, biti jedan dodatni poticaj od strane kluba da se izađe i u sferu pripreme vrhunskih sportaša, a smatram da je PPD Zagreb dovoljno jak brend da pomogne gradu Lipiku i specijalnoj ustanovi za rehabilitaciju da i u tom kontekstu naprave jedan dodatni iskorak i prema drugim sportskim momčadima, ne samo iz Hrvatske, nego eventualno i iz Europe. Uvelike se zahvaljujem gradonačelniku, dogradonačelniku i direktoru na tome što su odlučili ući u ovaj projekt s PPD Zagrebom. Uvjerenja sam da ćemo mi maksimalno pomoći ispromovirati i ustanovu i grad Lipik na onoj razini na kojoj je to moguće te da će u konačnici svi od toga imati koristi.

Vinko Kasana, gradonačelnik grada Lipika

  • Grad Lipik nastao je kao grad za uživanje za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije gdje je aristokracija dolazila na uživanje kada je otkrivena termomineralna voda. Ono što je Opatija bila na našem moru, to je Lipik bio na kontinentu. Nažalost, svakih pedesetak godina doživljavao je neke svoje kalvarije, kao i u Domovinskom ratu. Tradicija u pripremi sportaša bila je i prije rata na vrlo visokoj razini, a mi smo priželjkivali ponovno postići nivo kojime ćemo moći našim klubovima ponuditi pripreme vrhunskih sportaša. Suradnja koja se sada desila potvrda je nama, ali i drugima da smo izgradili infrastrukturu kojom možemo pružiti kvalitetan smještaj, pripreme te sve ono što se traži za potrebe vrhunskih sportaša. Nakon obilaska ekipe PPD Zagreba to je i potvrđeno, a u pregovorima smo i s drugim klubovima. Već sada se o tome pročulo, a potpis će za nas biti jedna velika promidžba koju zaista cijenimo i za to klubu PPD Zagreb neizmjerno zahvaljujemo.

Slobodan Katunar, zamjenik gradonačelnika grada Lipika i predstavnik Upravnog vijeća specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik

  • Ispred Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju toplice Lipik reći da smo izniimno zadovoljni ovom suradnjom koja će zasigurno prerasti i u prijateljstvo. Ovo je samo početak, mislim da nas čeka cijeli niz projekata koje ćemo realizirati. Lipik je prije rata bio destinacija na kojoj su se pripremale različite sportske momčadi, a na ovaj se način pokušavamo vratiti i mislim da smo u suradnji s PPD Zagrebom i rukometom na dobrome putu. Infrakturu smo digli čak i na bolju razinu nego što smo imali prije devedesetig godina, još su neki investicijski ciklusi pred nama i mislim da ćemo biti jedna vrhunska destinacija, ne samo kao toplice, već i kompletna sportska destinacija u obliku zdravstvenog turizma i svega ostalog što ide. Hvala rukometnom klubu Prvo plinarsko društvo Zagreb što je prepoznao da nam može pomoći u tom cilju.

Darko Kelemen, ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik

  • Toplice Lipik danas imaju svoje mjestu u hrvatskom sustavu javnog zdravstva kao ugledan liječilišno-rehabilitacijski centar za neurološke, reumatske i ortopedske bolesti i stanja, a prepoznatljivo se bazira na 150 godina moderne liječilišne tradicije, lijekovitim svojstvima termomineralne vode, vrhunskom medicinskom okružju u prekrasnoj sredini zaštićenog perivoja i povijesnih građevina nastalih u doba Aurstro-Ugarske Monarhije. U kvaliteti smještaja - od apartmana s četiri zvijezdice, suvremeno opremljenih soba - sigurno smo premašili liječilišne standarde u Hrvatskoj. S jedne strane tradicija, a s druge strane naši razvojni planovi i usmjerenost turizmu - zdravstvenom, sportskom i drugima - uz pogodnosti koje imamo bili su i glavni razlozi za partnerstvo s RK PPD Zagrebom i potpisivanje ugovora o posebnom sportsko-turističkom paketu kroz zimske pripreme našeg najtrofenijeg sportskog kluba. Ovaj je ugovor svakako za toplice Lipik i čast i izazov, ali i poticaj da idemo dalje u svom razvoju. Za trenažni prostor i opremu pobrinut će se naš partner grad Lipik s turističkom zajednicom i ostalim gradskim subjektima, a toplice Lipik pobrinut će se za ostale uvjete potrebne vrhunskim sportašima - za mir, kvalitetan smještaj, prehranu, opuštanje i odmor. Tu su blagodati lijekovite geotermalne vode, ručne masaže, opuštanje u mramornim ili bisernim kadama, zatvoreni bazen te ljepota i mir najvećeg i najvrijednijeg liječilišnog perivoja vrtne arhitekture u Hrvatskoj, kvalitetan smještaj, sve to mislim da je jamstvo da će sve spotske i zdravstvene potrebe rukometaša Zagreba biti zadovoljene.
  Povratak na sve vijesti