PPD Zagreb nadigrao Nexe za treće finale SEHA Gazprom lige!
Objavljeno: 02. 04. 2019 - 5:59

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb plasirali su se u finale SEHA Gazprom lige, nakon što su u polufinalnom dvoboju bili bolji od našičkog Nexea rezultatom 28:23 (15:11).

Dvoboj dva hrvatska kluba odigran je u sklopu 08. Final Four turnira regionalne lige, a hrvatski rukometni prvaci u velikom će finalu odmjeriti snage s makedonskim Vardarom koji je u nešto kasnijem terminu bio bolji od domaćeg Meshkov Bresta.

Biti će to treći put da se u finalu sastaju ova dva kluba. Dvoboj je na rasporedu u nedjelju 03. travnja s početkom u 19.00 sati

Vrijedi spomenuti i to kako je nakon Skopja bjeloruski Brest postao drugi grad koji je po drugi puta organizirao domaćinstvo završnice SEHA Gazprom lige.

Sportska dvorana Viktoria bila je, očekivano, nešto slabije popunjena za vrijeme prvog polufinala, a sam grad već se danima nalazi u svečarskom raspoloženju budući da narednog vikenda slavi 1000 godina od osnutka.

U dosadašnjih sedam izdanja SEHA Gazprom lige kao najtrofejniji i najuspješniji klub istakao se makedonski predstavnik Vardar s čak četiri titule, PPD Zagreb osvojio je drugo izdanje natjecanja, dok Nexe i Meshkov Brest još uvijek čekaju na svoju prvu veliku pobjedu.

Sastavi…

Trener Branko Tamše poveo je na završnicu regionalnog natjecanja 18 igrača, a za dvoboj s Nexeom na tribinama je odlučio ostaviti Valentina Ravnića i Josipa Ereša.

U Zagrebu je ostao i Nikola Potić, kao i ozlijeđeni Filip Vistorop, Leon Šušnja, Arian Jović i Ivan Vekić.

Kod drugog hrvatskog predstavnika Nexe Našica u sastavu nije bilo ozlijeđenih Marka Mrđenovića koji je ostao u Našicama i Tomija Vozaba koji je susret odgledao s tribina.  

Prvo poluvrijeme…..

Zagreb je sjajno otvorio utakmicu te već nakon nekoliko uvodnih minuta ostvario prednost od tri pogotka razlike (4:1).

Isprva je napadački raspoložen bio Damir Bičanić, a sredinom prvog dijela pridružio mu se i sjajni Aleks Vlah. Kapetan Zlatko Horvat bio je mirne ruke s linije sedam metara u nekoliko navrata, a dobre su role pružili i Ivan Sršen, odnosno Senjamin Burić.

Radivoje Ristanović bio je također raspoložen na vratima Zagreba pa je tako u prvih tridesetak minuta upisao pet obrana.

Našičani su, pak, krenuli nešto suzdržanije u utakmicu, a trener Hrvoje Horvat pri zaostatku 10:6 morao je pozvati prvu minutu predaha. Na agresivnu i pokretljivu obranu Zagrepčana teško su pronalazili rješenja, a do pogodaka su dolazili uglavnom preko Marka Buvinića i sjajnog Marina Šipića.

Svoj prvi pogodak na utakmici u posljednjoj minuti prvog poluvremena postigao je David Mandić, te je tako hrvatski prvak otišao na predah s prednošću od 15:11.

Drugo poluvrijeme….

Nastavak bolje otvaraju Našičani. Raspucao se Halil Jaganjac, s crte je i dalje siguran Marin Šipić, a u strijelce se upisao i Mario Tomić.

Imali su igrači Nexea priliku doći na gol zaostatka, ali kontru Jelinića u 37. minuti sjajno brani raspoloženi Radivoje Ristanović.

Trener Horvat na vratima je Morena Cara zamijenio Pericom Lelićem, a u 40. minuti pri vodstvu Zagreba 18:15 pozvao je i minutu predaha.

S druge strane trener Tamše iz igra vadi Ivana Sršena, pa tako priliku na desnom krilu dobiva Josip Božić Pavletić dok kapetan Horvat seli na desnog vanjskog.

U 49. minuti na semaforu je stajalo 23:18 u korist Zagreba, a jedan od zaslužnijih pojedinaca za takav rezultat bio je odlični vratar Radivoje Ristanović koji je do tog trenutka na svom kontu već imao deset obranjenih lopti.

Nakon jedne takve (s podignutim sudačkim rukama šutirao je Halil Jaganjac) trener Nexea Hrvoje Horvat pozvao je novu minutu predaha.

Posljednjih deset minuta utakmice trener Horvat vratio je na gol Morena Cara, ali niti to nije pomoglo Našičanima da stignu prednost Zagreba koja se na koncu zaustavila na rezultatu 28:23.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Damir Bičanić sa sedam i Aleks Vlah sa šest pogodaka. Radivoje Ristanović zaustavio se na 12 obranjenih lopti.

Kod Nexea svakako valja istaknuti učinke Marka Buvinića sa sedam, odnosno Marina Šipića i Ivana Vide s po četiri pogotka. Moreno Car imao je pet, a Perica Lelić jednu obranu.

U srijedu slijedi veliki rasplet

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu 03. travnja zaigrati će u velikom finalu i to po treći puta otkako je lige.

U dosadašnja dva finala igrali su protiv skopskog Vardara i to u oba navrata na njihovu terenu u Skopju. U drugom izdanju natjecanja 2013. godine hrvatski su rukometni prvaci bili uspješni, dok su lani na istom mjestu tijesno poraženi.

U dvoboju za treće mjesto sastat će se našički Nexe i domaći Meshkov Brest.

PPD Zagreb – Nexe Našice 28:23 (15:11)

Hall Viktoria:  1 500 gledatelja

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (Srbija)

Delegati: Marjan Nachevski i Aco Nikolovski (Makedonija)

PPD Zagreb: Ristanović 12 obrana, Kastelic; Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec, Burić 2, Sršen 2, Horvat 5(3), Potočnik, Jotić, Mandić 3, Hrstić, Bičanić 7, Karvatski, Vlah 6, Vekić

Nexe Našice: Lelić 1 obrana, Car 5 obrana; Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman, Buvinić 7(6), Jelinić 1, Vida 4, Lončar, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi

  Povratak na sve vijesti