PPD Zagreb osvojio ‘hrvatski derbi’ za vrh regionalne tablice!
Objavljeno: 05. 12. 2018 - 4:06

U sklopu 10. kola SEHA – Gazprom lige, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb ugostili su u Areni Varaždin svog sunarodnjaka i dobro poznatog rivala RK NEXE Našice te protiv istoga u izravnoj borbi za prvo mjesto na regionalnoj tablici slavili rezultatom 20:17 (12:7).  

Zagrebaši 'osvetili' bodove iz kolovoza

Nakon što je Zagreb po prvi puta u povijesti od NEXE Našica poražen na početku aktualne sezone SEHA lige, Lavovi su uspjeli osvetiti bodove izgubljene u kolovozu upisavši pobjedu koja ih je vratila na sam vrh regionalne tablice.

U novom izdanju najvećeg hrvatskog rukometnog derbija u domaćinstvu Zagreba, ali ipak nešto neutralnijem, varaždinskom terenu, svoju je dominaciju ovoga puta u međusobnoj borbi tijekom svih 60 minuta igre pokazala zagrebačka momčad, ne dovevši se nijednoga trenutka u situaciju u kojoj bi gostujuća momčad ozbiljnije zaprijetila večerašnjem osvajanju bodova.

Imena večeri!

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bili su Zlatko Horvat i Ivan Sršen s po pet pogodaka, dok su s tri gola pobjedi doprinijeli Damir Bičanić i David Mandić. Vrlo dobru partiju pružio je i Urh Kastelic koji je deset puta zaustavljao suparničku loptu. U redovima Našičana, sedam je pogodaka postigao Tomi Vozab te se time upisao na listu najboljih strijelaca susreta. S iste strane, također sjajan Moreno Car s 11 obrana na vratima Nexea.

Zagrebačkom sastavu ova je pobjeda donijela povratak na poziciju prvoga na ljestvici. Lavovi sada broje 24 boda, dok se iza njih nalaze Tatran Prešov, Vardar i Nexe s 21 bodom, ali uzevši u obzir činjenicu da makedonski prvak bilježi i jednu utakmicu manje.

Idući susret...

Sljedeći zadatak koji stoji u rasporedu Zagrebaša jest gostovanje kod rumunjske Steaue. Za Bukurešt će dečki 11. prosinca, a sam susret zakazan je za 16 sati po hrvatskom vremenu, a izravan prijenos u isto će vrijeme biti dostupan na programu Arene Sport.

PPD Zagreb – NEXE 20:17 (12:7)

Dvorana: Arena Varaždin

Broj gledatelja: 800

Suci: Peter Brunovsky i Vladimir Čanda (Slovačka)

Delegat: Marian Čech (Slovačka)​


PPD Zagreb: Kastelic 10 obrana + 1 gol, Ristanović; Mrakovčić, Božić Pavletić, Kontrec, Burić, Sršen 5, Horvat 5, Šušnja 2, Potočnik, Jotić 1, Qerimi, Mandić 3, Hrstić, Bičanić 3, Vekić

NEXE: Car 11 obrana, Lelić; Šipić, Gadža, Leban, Eter 2, Zrnić, Mrdenović, Buvinić, Jelinić 1, Vida 3, Lavric, Tomić 2, Jaganjac 2, Celebi, Vozab 7

  Povratak na sve vijesti