PPD Zagreb osvojio prijateljski međunarodni turnir u Makarskoj!
Objavljeno: 28. 01. 2019 - 1:50

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sklopu zimskih su priprema osvojili prijateljski međunarodni rukometni turnir koji se održavao u Makarskoj od petka 25. siječnja do nedjelje 27. siječnja.

Nakon što su u prvoj utakmici bili bolji od slovenskog predstavnika Riko Ribnice, a o čemu smo već pisali na službenim stranicama kluba, posljednjeg dana turnira hrvatski rukometni prvaci nadigrali su i predstavnika Bosne i Hercegovine – rukometni klub Mostar Zrinjski.

U dvoboju prepunom atraktivnog i brzog rukometa koji je obilovao s pregršt golova slavili su igrači trenera Branka Tamšea rezultatom 44:25 (24:12).

Najbolji pojedinci susreta bili su Josip Vekić, Senjamin Burić, Josip Ereš i Filip Vistorop i to svaki s po pet pogodaka. Po četiri su gola dodali Ivan Sršen i Valentino Ravnić.

Radivoje Ristanović imao je četiri, a Stipe Purić i Urh Kastelic po tri obrane.

Kod Zrinjskog je Kozina upisao sedam, a Paradžik dvije obrane. Fantastičan učinak s pozicije lijevog vanjskog imao je mladi Marić koji je protiv najboljeg hrvatskog kluba postigao čak 11 pogodaka.

U međusobnom dvoboju Ribnice i Zrinjskog igranom u subotu 26. siječnja uspješniji je bio predstavnik Slovenije.  

Rukometaši PPD Zagreba drugi će dio sezone otvoriti protiv makedonskog Metalurga. Dvoboj 14. kola SEHA Gazprom lige na rasporedu je u subotu 02. veljače u Skopju, s početkom u 20.15 sati.

PPD Zagreb – Mostar Zrinjski 44:25 (24:12)

PPD Zagreb: Ristanović 4 obrane, Purić 3 obrane, Kastelic 3 obrane; Ereš 5, Vistorop 5, Mrakovčić, Kontrec, Burić 5, Sršen 4, Vrbić 1, Potočnik 3, Ravnić 4, Kraljević 3, Javor, Starčević 2, Vekić 5, Potić 2

Zrinjski Mostar: Kozina 7 obrana, Paradžik 2 obrane; Doko 2, Bošković 1, Mandarić 2, Šaravanja, Primorac, Ivanović 5, Babić 1, Marić 11, Kožulj 1, Grgić, Džeba 2

  Povratak na sve vijesti