PPD Zagreb pobjedom protiv Meškova osigurao četvrtfinale SEHA lige
Objavljeno: 16. 12. 2019 - 9:14

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pružili su u ponedjeljak navečer jednu od svojih najboljih partija u dosadašnjem dijelu sezone. Ugostivši bjeloruskog predstavnika regionalne lige. Zagrebaši su zahvaljujući sjajnoj borbi u sklopu utakmice 7. kola protiv Meškov Bresta u dvorani 2 Doma sportova upisali nova tri boda te, još važnije, pobjedom osigurali plasman u četvrtfinale istog natjecanja!

Bio je to okršaj za drugo mjesto u skupini B te direktan plasman u četvrtfinale. Iako su gosti bolje otvorili susret te rezultat u početku držali na svojoj strani (1:3, 2:4, 6:8), najbolji su hrvatski rukometaši sredinom prvog dijela uhvatili ritam te serijom od 5-0 preokrenuli rezultat u svoju korist (11:8). Ipak, istopila se razlika do poluvremena kada momčadi na predah odlaze s +1 Zagreba.

U drugom dijelu nastavljaju igrači Veselina Vujovića s dobrom igrom, a u 49. minuti dolaze i do 25:18 i najveće rezultatske prednosti od +7 protiv gostiju iz Bresta. Kraj utakmice označen je pri rezultatu 30:24.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Ante Gadža s osam golova, Marin Šipić sa šest te David Mandić s pet golova, dok je Matej Ašanin upisao 12 obrana. Na gostujućoj strani, najefikasniji su u srijedu bili Mikita Vailupau s pet golova te Maksim Baranau koji je uspješan bio četiri puta.

PPD Zagreb zahvaljujući ovoj pobjedi bit će slobodan u prvom krugu doigravanja, a protivnika će u četvrtfinalnom susretu saznati naknadno.

U deset ovosezonskih dosad odigranih utakmica regionalne lige, Zagrebaši su skupili 21 bod te se našli na drugome mjestu skupine B. Tablicu iste predvodi Telekom Veszprem s tri boda više, dok su se iza Zagreba smjestili, redom, Meškov Brest, Eurofarm Rabotnik, Metaloplastika i Spartak Moskva.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba
Danas je bilo vidljivo da se nose s umorom i uspjeli smo to iskoristiti. Na kraju je za nas uspješan završetak godine. Meshkovu želim sve najbolje.

Raul Alonso, trener Meškov Bresta:
Zaslužena pobjeda Zagreba večeras. Cilj je očito bio igrati puno bolje u mnogim aspektima igre, ali imam osjećaj da je naš gusti raspored pridonio današnjem porazu. Napravili smo previše pogrešaka i u napadu i u obrani, a Gadža i Šipić znali su to iskoristiti. Dobra je stvar što ćemo sada moći malo odmoriti i pripremiti se za ono što nas čeka u drugom dijelu sezone.

Ante Gadža, igrač PPD Zagreba
Čestitam protivniku na fer borbi. Mislim da je iza nas dobra i zanimljiva utakmica. Imali smo malo sreće u nekim trenucima igre i kasnije smo uspjeli pojačati tempo uzevši, po mojemu mišljenju, zasluženu pobjedu na kraju.

Nemanja Obradović, igrač Meškov Bresta
Zagreb je danas pružio taktički izvanrednu utakmicu. Igrali su zaista dobro 7-6 i to je po meni presudilo utakmicu, kao i činjenica da smo napravili previše grešaka te da je njihov vratar bio na nevjerojatnom nivou. Definitivno zaslužena pobjeda Zagreba, čestitam.

  Povratak na sve vijesti