PPD Zagreb preko Meškov Bresta do sedme uzastopne pobjede u SEHA ligi!
Objavljeno: 06. 11. 2018 - 10:07

U utorak, 6. studenoga, odigrano je 8. kolo SEHA – Gazprom lige u kojemu je rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb ugostio momčad Meškov Bresta u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. U utakmici u kojoj su Zagrebaši potvrdili prvo mjesto na regionalnoj tablici, nad gostima su iz Bjelorusije slavili s 29:24 (13:10).

Utakmicu su s tribina u utorak odgledali Leon Šušnja, Josip Božić Pavletić, Lovro Jotić, Ivan Vekić, odnosno Nikola Potić koji još uvijek čeka svoj debi u bojama Zagrebova dresa.

U dvoboju u kojoj su Lavovi ugostili izravnog konkurenta za Final 4 SEHA – Gazprom lige podijeljeni su važni bodovi, a sva tri upisana su pod ime najboljeg hrvatskog rukometnog kluba te mogu biti od velikog značaja u daljnjoj fazi natjecanja. Ipak, bitno je napomenuti kako su gosti iz Bjelorusije na susret u Zagreb doputovali sa zamjenskom momčadi, odnosno mlađim sastavom, dok je prva ekipa otputovala na gostovanje u domaćoj ligi.

Mladi Meškovci hrvatskim su rukometašima pružili dobar otpor, igrali s niskim zaostatkom, a na trenutke čak i izjednačeno, no ulaskom u posljednjih desetak minuta igre dolazi do odlučujuće faze kada Lavovi odlaskom na +4 konačno potvrđuju na čiju će stranu otići tri boda iz osmoga kola.

Najbolji s klupe domaćina bio je kapetan Zlatko Horvat s osam pogodaka, šest je dodao Damir Bičanić, a još pet postigao je David Mandić. Radivoje Ristanović upisao je pet obrana na golu Zagreba. Najbolji je strijelac iz redova Meškov Bresta bio Andrej Jaščanka sa sedam pogodaka.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda PPD Zagreba u ovosezonskom izdanju SEHA lige. Nakon poraza protiv Nexea kojime su Zagrebaši otvorili sezonu, u daljnjem tijeku natjecanja bilježe isključivo pobjede.

Slijedi Celje u Ligi prvaka!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb sada je dvoboj 07. kola VELUX EHF Lige prvaka u sklopu kojega im u subotu, 10. studenog, u Arenu Zagreb dolazi prvak Slovenije – rukometni klub Celje Pivovarna Laško. Ovaj u regiji dobro poznati rukometni derbi na rasporedu je u 20.00 sati toga dana uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radio televizije.

PPD Zagreb – Meškov Brest 29:24 (13:10)

Dvorana: Sutinska Vrela

Broj gledatelja: 400 

Suci: Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov (Makedonija)

Delegat: Dragan Nachevski (Makeonija)


PPD Zagreb: Ristanović 7, Kastelic; Ereš, Vistorop, Mrakovčić 2, Kontrec 1, Burić 4, Sršen 2, Horvat 8, Potočnik, Ravnić, Qerimi, Mandić 5, Hrstić 1, Bičanić 6

Meškov Brest: Charapenka 7, Babko, Korsak 1; Silko, Kuran 4, Tamashuk, Darafeyeu, Mochalov 3, Datchuk, Piliuk 2, Viarheichyik, Bachko 4, Yashchanka 7, Budzeika 4

  Povratak na sve vijesti