PPD Zagreb se oprostio od šestorice: Vori i braća Valčić završili karijere!
Objavljeno: 01. 06. 2018 - 8:22

Na kraju tekuće sezone, kao i svake godine, mijenja se roster rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, a ove godine čak trojica zaslužnih rukometaša i bivših reprezentativaca Hrvatske odlaze u zasluženu mirovinu.

Riječ je o velikanima hrvatskog rukometa Igora Voriju te braći Josipu i Tončiju Valčiću.

Također, klub će napustiti i Domagoj Pavlović, Dobrivoje Marković i David Miklavčić koji karijere nastavljaju u drugim sredinama.

  • Što se tiče Igora Vorija svakako mu se želimo zahvaliti za svaki njegov angažman u Zagrebu, a bilo ih je nekoliko. On postaje direktor muške rukometne reprezentacije i ja vjerujem da će i tamo u uredima obavljati sjajan posao kao što je to radio na parketu. Josip Valčić se priključuje nama u kancelariji na poziciji sportskog direktora. On je već tri tjedna u tom poslu i svakako će i u novim izazovima pokazivati istu razinu entuzijazma kao što je to bio slučaj na parketu. Tonči se definitivno vidi u ulozi trenera jednoga dana, pa će tako krenuti kao pomoćnik u novom stručnom stožeru PPD Zagreba, a radit će i s mlađim dobnim skupinama – kazao je na prigodnoj konferenciji za medije glavni menadžer kluba Božidar Jović.
  • Osim njih trojice mi se danas opraštamo s još trojicom igrača. To su Domagoj Pavlović, David Miklavčić i Dobrivoje Marković. Potonjoj dvojici ističu ugovori i mi im se želimo zahvaliti na njihovom angažmanu u dresu PPD Zagreba. Domagoja Pavlovića je kao što znate kupio njemački MT Melsungen. Svoj trojici želimo sve najbolje, u prvom redu puno zdravlja i sreće u daljnjoj karijeri – dodao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Igor Vori

Igor Vori proveo je u rukometnom klubu PPD Zagreb sveukupno 12 godina, a bijeli dres nosio je u čak četiri etape počevši od 1995. godine kada je kao 15-godišnjak pristigao iz Sesveta pa sve do 2018. godine kada se odlučio igrački umiroviti.

Za prvu momčad debitirao je 1998. godine sa svega 18 godina, a prvi inozemni angažman dobio je 2001. godine kada odlazi u Italiju. U susjednoj nam zemlji nastupa prvu sezonu za rukometni klub Prato, a godinu kasnije za Conversano.

Godine 2003. vraća se u Zagreb gdje nastupa naredne dvije sezone, da bi 2005. godine potpisao za rukometni klub Barcelonu. Nakon dvije sezone provedene na Pirinejskom poluotoku Igor Vori opet dolazi u Zagreb gdje ovoga puta ostaje još dvije sezone.

Godine 2009. odlazi u redove njemačkog HSV Hamburga s kojim će kasnije osvojiti i EHF Ligu prvaka, a 2013. godine pojačao je redove Paris Saint – Germaina.

Svoju posljednju epizodu u Zagrebu započinje 2016. godine, da bi se dvije sezone kasnije odlučio igrački umiroviti. Ipak, u rukometu će ostati na poziciji direktora muške rukometne reprezentacije.

Za hrvatsku rukometnu reprezentaciju nastupa od 2002. godine, a od 2010. godine nosi i kapetansku traku. Posljednji nastup u reprezentativnom dresu upisao je na netom završenom Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine.

Među brojnim medaljama koje je osvojio posebno se ističu svjetsko i olimpijsko zlato iz Portugala 2003. godine, odnosno iz Atene godinu dana kasnije.

  • Čudan je osjećaj. Mogao bih sada dva dana pričati o svemu što sam prošao u karijeri, ali na koncu imam samo potrebu reći jedno velika hvala svima. Obitelji koja me trpjela i podržavala sve ove godine, navijačima čija mi je podrška uvijek puno značila. Za sada doviđenja i vidimo se u nekoj drugoj priči – poručio je za kraj Igor Vori.

Tonči Valčić

Stariji od braće Valčić rođen je 1978. godine u Zadru, a u karijeri je nastupao za rukometne klubove PPD Zagreb, Grosswallstadt, CB Torrevieju i CB Ademar Leon.

U dresu Zagreba proveo je posljednjih deset godina, a na izmaku sezone 2017. / 2018. odlučio je reći zbogom igračkom dijelu svoje karijere.

U budućnosti planira ostati usko vezan uz rukomet, a sebe vidi u ulozi trenera.

Tonči Valčić s rukometnom je reprezentacijom Hrvatske osvojio svjetsko zlato u Portugalu 2003. godine, kao i svjetsko srebro u Hrvatskoj 2009. godine. Na europskim prvenstvima u dva se navrata okitio srebrom u Norveškoj 2008. godine te u Austriji 2010. godine.

  • Nema veće sreće nego završiti ovako karijeru sa svojim bratom i s velikim Igorom Vorijem. Ponosan sam na sve ove godine i na sve što sam uradio u rukometu, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hvala svima koji su me na tom putu pratili. Hvala suigračima i trenerima od kojih sam sve naučio, hvala navijačima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo tako slatko – poruka je za kraj Tončija Valčića.

Josip Valčić

Mlađi od braće Valčić iza sebe ima također sjajnu rukometnu karijeru u kojoj je nastupao za Zadar, Split, Zagreb i Gummersbach.

U reprezentativnom dresu osvojio je srebro na Europskom prvenstvu 2008. godine u Norveškoj kao i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Po završetku igračke karijere planira ostati usko vezan uz rukomet i rukometni klub PPD Zagreb.

  • Dosta je teško bilo zadnja dva dana, jako emotivno sam sve ovo proživio. Sinoć nisam mogao ni oka sklopiti, a i danas cijeli dan sam nekako sjetan. Ipak, sretan sam što sam završio karijeru u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreba i sretan sam jer smo zaključili sezonu na pravi način. Sada kreće drugi dio moje rukometne priče i ja mogu samo obećati da ću i u kancelarijama davati svoj maksimum kao što sam to uvijek nastojao činiti na parketu – kazao je na kraju igračke karijere Josip Valčić.

Domagoj Pavlović

Ovaj 25-godišnjak proveo je u PPD Zagrebu posljednje četiri sezone, a prije toga nastupao je za rukometni klub Dubravu.

Domagoj će karijeru nastaviti u redovima bundesligaša MT Melsungena.

Domagoj Pavlović imao je važeći ugovor s najboljim hrvatskim klubom do ljeta 2019., ali sve tri strane našle su zajednički jezik te je na trostrano zadovoljstvo dogovoren transfer ovog 25-godišnjeg rukometaša koji je karijeru započeo u redovima Ivanić Grada.

Pavlović je u karijeri još nastupao i za MRK Dugo Selo te Dubravu iz čijih je redova kao finalist Kupa 2014. godine pojačao snage PPD Zagreba.

U četiri sezone provedene u najtrofejnijem hrvatskom klubu Domagoj Pavlović osvojio je Kup i Prvenstvo Hrvatske u četiri navrata, dva je puta igrao četvrtfinale EHF Lige prvaka, a u SEHA Gazprom ligi može se pohvaliti osvajanjem dvaju trećih, jednog četvrtog te ovogodišnjeg drugog mjesta.

  • Što se tiče same zadnje utakmice s Nexeom to je bila stvar prestiža i opet smo pokazali da smo broj jedan u hrvatskom rukometu. Drago  mi je da se na taj način opraštam od Zagreba. Nakon prekrasne četiri godine s divnim ljudima odlazim, ali to je sastavni dio u životu sportaša i tako to treba i gledati – poruka je Domagoja Pavlovića.

Dobrivoje Marković

Reprezentativac Srbije Dobrivoje Marković napušta redove najtrofejnijeg hrvatskog kluba nakon dvije i pol sezone u kojima je u dva navrata igrao četvrtfinale EHF Lige prvaka, osvojio drugo i treće mjesto SEHA Gazprom lige te je u tri navrata osvojio dvostruku krunu u Hrvatskoj.

S reprezentacijom Srbije osvojio je drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine.

  • Bilo je u ove tri godina puno lijepih stvari. Bilo je i nešto malo ružnih, ali pamtit ćemo one lijepe. Pamtit ćemo titule i golove. Došlo je vrijeme da se rastanemo, ja idem dalje u neke svoje nove pobjede, a Zagrebu želim sve najbolje u europskim i domaćim natjecanjima – kazao je Dobrivoje Marković.

David Miklavčić

Slovenski reprezentativac karijeru će nastaviti u redovima tamošnjeg prvoligaša Gorenje Velenja, nakon što je prethodno dvije godine nosio Zagrebov dres.

U Hrvatskoj se u dva navrata okrunio duplom krunom, ima drugo mjesto SEHA Gazprom lige i jednu osminu finala EHF Lige prvaka.

S reprezentacijom Slovenije osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine.

  • Proveo sam super dvije sezone u Zagrebu. Ostaje žal zbog teške ozljede na početku druge sezone zbog koje nisam mogao dati više klubu, ali to je nažalost sastavni dio sporta. Sveukupno gledajući zadovoljan sam i mislim da sam dao Zagrebu ono što se od mene i očekivalo. Sretan sam da smo sezonu zaključili pobjedom i titulom, a Zagrebu u budućnosti želim sve najbolje – izjavio je po završetku utakmice David Miklavčić.
  Povratak na sve vijesti