PPD Zagreb u 2. kolu Lige za prvaka bolji od Dubrave
Objavljeno: 20. 03. 2019 - 12:47

Igrači Prvog plinarskog društva Zagreb u utorak su, 20. ožujka, u Sportskoj dvorani Dubrava gostovali u sklopu 2. kola Lige za prvaka. Nakon što su borbu za naslov prvaka otvorili subotnjim slavljem protiv Poreča, ovoga su puta nadjačali domaćina - rukometni klub Dubravu.

Pristup susretu s Dubravom, koja je prvi dio sezone okončala vodećom pozocijom na ljestvici Premijer lige, igrači Branka Tamšea pristupili su s maksimalnom koncentracijom. U prvom kolu natjecanja Dubrava je, kao i Zagrebaši, slavila nakon što je također na domaćem terenu bila bolja od Spačve Vinkovci.

Utakmicu je prvim napadom i pogotkom započeo domaćin, a PPD Zagreb do svog prvog vodstva dolazi u 6. minuti pogotkom Artura Karvatskog (2:3). Odmah potom, mini serijom od dva pogotka Lovre Jotića diže se Zagrebova prednost na +3 (2:5), a slična gol razlika održava se sve do 20. minute dvoboja kada Ivan Dumenčić Dubravu vraća u potpuni priključak (20:20). Ipak, pravi ritam u posljednjih pet minuta prvoga dijela napokon svojim pogotcima uspostavljaju Mandić, Hrstić, Horvat i Jotić koji omogućuju Zagrebu koliko-toliko komotnu prednost od plus pet na poluvremenu (13:18). 

Povratkom na teren prednost najbolje hrvatske rukometne momčadi raste, a najveća je zabilježena u 39. minuti igre pogotkom Aleksa Vlaha (17:25). Sličan tempo nastavlja se u narednom periodu, pa i sve do kraja utakmice do kojeg Lavovi gotovo cijelo vrijeme razliku održavaju na zavidnoj razini.

Po isteku 60 minuta s terena kao pobjednik odlazi plavobijela momčad, a konačni rezultat bio je 31:35.

U gradskom derbiju najviše su se kod Zagreba istaknuli kapetan Zlatko Horvat sa sedam pogodaka, Lovro Jotić sa samo jednim manje te Damir Bičanić koji je pet puta uspješno gađao mrežu. Najbolji je na suprotnoj strani bio Ivan Dumenčić s osam pogodaka, dok je sedam zabilježio Petar Medić koji je ljetos iz Zagreba stigao na posudbu u Dubravu.

Dubrava – PPD Zagreb 31:35 (13:18)

SŠD Dubrava​

Dubrava: Marković, Grahovac D 9 obrana + 1 pogodak; Sirotić, Dumenčić 8, Ivanković, Volar 3, Radoš, Vinković 5, Maričić 1, Medić 7, Topić, Godec 2, Marković, Turčić 1, Grahovac M, Račić 3

PPD Zagreb: Kastelic 1 obrana, Ristanović 8 obrana; Mrakovčić, Božić Pavletić 3, Kontrec 2, Burić 2, Horvat 7, Potočnik, Jotić 6, Ravnić, Mandić 3, Hrstić 3, Bičanić 5, Karvatski 2, Vlah 2, Vekić

  Povratak na sve vijesti