PPD Zagreb u Areni nemoćan protiv Paris-Saint Germaina
Objavljeno: 29. 09. 2018 - 10:06

U prvoj ovogodišnjoj domaćoj utakmici pod svjetlima Arene Zagreb, PPD Zagreb je pred nešto više od 10,000 navijača sa 21:32 poražen protiv francuskog Paris-Saint Germaina. Parižane je do pobjede sa čak 22 obrane predvodio Rodrigo Corrales, Luka Karabatić zabio je osam pogodaka dok je Nedim Remili dodao šest. Kod Zagreba Zlatko Horvat četiri. Nakon prva tri kola Zagrebaši imaju dva poraza i pobjedu u Flensburgu. Iduća prilika za dokazivanje na rasporedu je već slijedeću nedjelju kada gostuju kod danskog Skjerna.

Zagrebaši su dobro otvorili susret. Obrana je sve do sredine prvog dijela izgledala dobro i kompaktno te su 'Lavovi' uspijevali držati korak sa, po imenima zasigurno najjačom momčadi današnjice. Ipak, sredinom prvog poluvremena proradio je napadački trojac Parižana - Sagosen i Hansen su počeli pronalaziti put do Luke Karabatića 'na crti' i prednost je polako počela rasti. Dodatan razlog bio je i sterilan napad Zagreba u tom periodu u kojem se odgovor na agresivnu obranu gostiju predvođenu Viranom Morrosom i kasnije Toft Hansenom tražio asistencijama na crtu koje jednostavno nisu pronalazile svoj cilj. Kada na sve dodamo i sjajnih 12 obrana Rodriga Corralesa u prvom dijelu, prednost PSG-a od +6 (9:15) nakon prvih 30 minuta nije se niti činila tako velikom. Zagrebova obrana igrala je samo na mahove – u prvih 15 minuta David Mandić je sjajno zatvorio desnu stranu napada gostiju ali o 'malom raspadu sistema' odlično svjedoči i podatak da je Nedim Remili u posljednjih deset minuta prvog dijela pogodio čak četiri puta i statistički predvodio PSG u prvih 30 minuta. Tri je dodao Luka Karabatić. Kod PPD Zagreba Damir Bičanić dva na samom početku susreta kao i Senjamin Burić.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme i serijom 4:1 već nakon pet minuta pobjegli na, za PPD Zagreb neuhvatljivih +9 (10:19). Napad 'Lavova' izgledao je nešto bolje u drugom dijelu ulaskom Luke Mrakovčića ali obrana je bila ta zbog koje Zagrebaši danas jednostavno nisu mogli konkretnije parirati Parižanima. Sjajnu je utakmicu u oba pravca odigrao Luka Karabatić kao i prvi izbor trenera Didiera Dinarta na desnoj strani napada reprezentacije Francuske Nedim Remili. Upravo su njih dvojica serijom 3:0 nepunih deset minuta nakon početka drugog dijela doveli goste do prve dvoznamenkaste prednosti (14:24). Pokušao je nakon toga trener Lino Červar sa Zlatkom Horvatom kao desnim vanjskim kao i Gregorom Potočnikom u obrani ali niti to nije donijelo značajniji rezultatski napredak a glavni razlog bio je najvažniji igrač današnje utakmice – vratar Pariza Rodrigo Corrales koji je prikupio nevjerojatne 22 obrane. Na kraju velikih -11 za Zagreb (21:32). Luka Karabatić bio je najefikasniji igrač utakmice sa osam pogodaka dok je Nedim Remili dodao šest za Francuze. Kod PPD Zagreba Zlatko Horvat četiri pogotka, Urh Kastelic sedam obrana.

U idućem kolu EHF Lige prvaka, PPD Zagreb iduće nedjelje u Danskoj gostuje kod Skjerna u prvoj od tri utakmice koje će hrvatski prvaci za redom odigrati u gostima u najelitnijem europskom natjecanju. Slijedeća domaća utakmica na rasporedu je tek 10.11. protiv slovenskog Celja Pivovarne Laško.

PPD ZAGREB – PARIS SAINT-GERMAIN 21:32 (9:15)

PPD ZAGREB; Jović, Kastelic 7 obrana; Vistorop, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 3(1), Kontrec 2, Burić 2, Sršen 2, Horvat 4(2), Šušnja 1, Potočnik, Jotić 1, Ravnić 1, Qerimi 1, Mandić, Bičanić 2. Trener Lino Červar.

PARIS SAINT-GERMAIN; Corrales 22 obrane, Omeyer; Gensheimer, Stepančić 3, Keita 1, Sagosen 3, Kounkoud 2, Toft Hansen 1, Remili 6, Abalo, L. Karabatić 8, Viran Morros, Hansen 4, N. Karabatić 2, Nahi 2. Trener Raul Gonzales.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Lino Červar, trener PPD Zagreba

Uspjeli smo ostati blizu 15-20 minuta ali nakon toga smo jednostavno stali. Nakon dva dobra izdanja u Ligi prvaka htjeli smo još jednom pokazati što možemo ali imam osjećaj kao da smo izgorili u toj želji večeras. Utakmice kao što je ova mogu biti korisne za mlađe igrače jer mogu vidjeti da se ne treba zanositi pobjedama već nastaviti s kvalitetnim radom i treningom kako bismo napredovali iz utakmice u utakmicu. Slaba obrana je ključ današnjeg poraza, upravo ona ista obrana koja nam je bila najveći adut u prve dvije utakmice.

Urh Kastelic, vratar PPD Zagreba

Htjeli smo pokazati što možemo ali Pariz je jednostavno pokazao zašto su jedna od najboljih momčadi u Europi. Obrana danas nije bila na razini kao u prve dvije utakmice ali ne treba očajavati već se okrenuti onome što slijedi i biti što bolji u utakmicama ispred nas.

Raul Gonzales, trener Paris Saint-Germaina

Gledali smo i analizirali prve dvije utakmice Zagreba u Ligi prvaka i vjerujem da smo se dobro pripremili za ovaj susret. Nikada nije lako igrati u Areni, u ovoj atmosferi ali mislim da smo odigrali sjajan susret. Vratar je bio odličan i kada on odradi takav posao svima u momčadi je lakše.  

Sander Sagosen, igrač Paris Saint-Germaina

Došli smo u Zagreb s puno poštovanja nakon dva dobra izdanja Zagreba u Ligi prvaka a pogotovo nakon pobjede u Flensburgu. Stvar na koju smo se najviše koncentrirali tijekom priprema za ovu utakmicu bila je kako probiti njihovu kvalitetnu obranu i mislim da smo što se toga tiče danas odradili dobar posao. Bili smo spremni za njihove akcije sa igračem više u fazi napada, vratar je odradio sjajan posao i odigrali smo vrlo dobru utakmicu u cijelini. Sjajna pobjeda. 

  Povratak na sve vijesti