PPD Zagreb u Areni Zagreb slavio protiv velikih rivala iz Celja
Objavljeno: 10. 11. 2018 - 10:07

U utakmici koju je Europska rukometna federacija proglasila derbijem kola Lige prvaka, Prvo plinarsko društvo Zagreb je pred nešto više od 5,000 ljudi u Areni Zagreb slavio protiv velikih rivala iz Slovenije Celja Pivovarne Laško 24:22 (11:9). Zagrebaše je do važne pobjede u najelitnijem klupskom natjecanju u Europi sa pet pogodaka predvodio kapetan Zlatko Horvat. David Mandić dodao je četiri dok je Urh Kastelic zaustavio 11 udaraca gostiju. Već idući vikend gledat ćemo novi sraz velikih rivala u celjskoj Zlatorog Areni.

Zagrebaši su bolje započeli utakmicu. Obrana je, predvođena Josipom Vekićem i Davidom Mandićem funkcionirala sjajno i prednost je polako počela rasti. Nakon što je Zagreb već u desetoj minuti pobjegao na +4 (6:2), trener gostiju Ocvirk morao je pozvati minutu odmora s koje su se gosti vratili bolji, koncentriraniji i čvršći u obrani ali su 'Lavovi' uspijevali održati prednost ponajprije zahvaljujući sjajno raspoloženom Davidu Mandiću koji je u prvom dijelu mrežu Celjana zatresao četiri puta. Urh Kastelic je također dodao par važnih obrana i baš kada se činilo da će Zagrebaši na predah sa barem četiri pogotka prednosti Celjani su uspjeli iskoristiti nepažnju domaćina i uz dvije obrane Klemena Ferlina i dva pogotka Kristjana Horžena i Williama Accambraya stigli na, za njih puno prihvatljivijih, -2 (11:9). Kod Celja PL, Branko Vujović tri pogotka u prvih 30 minuta.

Početak drugog poluvremena obilježile su serije Zlatka Horvata s jedne i Draška Nenadića s druge strane. Kapetan Zagreba pogodio je četiri puta za redom dok je Nenadić tri puta bio strijelac za goste. Ipak, na krilima nekoliko sjajnih obrana Urha Kastelica 'Lavovi' su u posljednih 15 minuta susreta ušli s prednošću od četiri pogotka (19:15). Nakon toga na gol Celja staje Aljaž Panjtar i sa nekoliko teških obrana vraća goste u život do samo -1 (20:19). Utakmica nakon toga ulazi u neugodnu završnicu u kojoj Zagreb sve do zadnje minute nije uspio prelomiti rezultat. Ipak, pogotkom Arbera Qerimija na ulasku u posljednju minutu susreta za +3 (24:21) postaje jasno da oba boda iz ovog susreta ostaju u Zagrebu.

Igrač utakmice – kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat pogodio je šest puta dok je David Mandić dodao četiri. Urh Kastelic na kraju 11 obrana. Branko Vujović s druge strane pet pogodaka, Draško Nenadić četiri dok su Klemen Ferlin i Aljaž Panjtar kombinirano zaustavili 13 lopti. U idućem kolu Lige prvaka Zagrebaši će odmjeriti snage s istim protivnikom ali u uvijek vrućoj Zlatorog Areni u Celju.

PPD ZAGREB – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:22 (11:9)

PPD ZAGREB: Ristanović, Kastelic 11; Vistorop, Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec 2, Burić, Sršen 3, Horvat 6(1), Potočnik 1, Ravnić, Qerimi 3, Mandić 4(2), Hrstić, Bičanić 2, Vekić. Trener Lino Červar.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Panjtar 4, Ferlin 9; Vujović 5(1), Jurečić 1, Malus, Kljun, Kosec, Razgor 2, Ovniček 3, Nenadić 4, Accambray 2, Kodrin 2, Horžen 2, Anić 1, Bećiri, Trener Tomaž Ocvirk.

Lino Červar, trener PPD Zagreba:

Teška utakmica, jasno je kako je ovo bila vrlo važna utakmica za obe momčadi. Jako smo dobro ušli u utakmicu, agresivno u obrani, i u tom periodu smo zaista kontrolirali susret. Nažalost, krajem prvog dijela došlo je do pada koncentracije i gosti su stigli na samo -2. U drugom dijelu smo mijenjali obrambene formacije pokušavajući narušiti ritam Celja i u tome smo i uspijeli obzirom da smo u jednom trenutku stigli i do +5. Ipak, gosti su nakon toga pokazali svoju kvalitetu i vratili se u susret no ono najvažnije je da smo na kraju unatoč svemu stigli do pobjede i, ponavljam, vrlo važnih bodova.

Arber Qerimi, igrač PPD Zagreba:

Znali smo da neće biti lako, Celje ima dobru momčad, kvalitetne igrače. Bila je to velika borba svih 60 minuta, taktičko nadmudrivanje. Dali smo sve od sebe da zadržimo koncentraciju, iskoristimo njihove greške i zabijamo lake pogotke. U jednom trenutku smo čak stigli i do +5 no Celje se nije predavalo i na kraju se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj smo ipak uspijeli doći do dva boda.

Tomaž Ocvirk, trener Celja PL:

Čestitke Zagrebu naravno. Loše smo startali, kao da nismo vjerovali da možemo do pobjede. Napad je bio previše statičan, jednostavno nismo imali odgovor na njihovu agresivniju obranu. Obrana je u drugom dijelu bila malo bolja, napad također ali na kraju nas je opet slabija realizacija koštala boljeg rezultata.

Rok Ovniček, igrač Celja PL:

Dobro smo se držali danas, vjerovali smo u sebe i na kraju došli vrlo blizu barem boda. Nažalost, nekoliko lopti je na kraju presudilo, nekoliko naših pogrešaka i Zagreb je stigao do pobjede. 

  Povratak na sve vijesti