PPD Zagreb u prvoj prijateljskoj utakmici priprema uvjerljivo svladao banjalučki Borac!
Objavljeno: 05. 08. 2021 - 10:31

Nakon što su odradili jedanaest dana priprema na Vlašiću, u Bosni i Hercegovini, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na povratku prema svojim domovima, i prije trodnevnog zasluženog odmora, stali su u Banjoj Luci, gdje su ugošćeni od strane bivšeg prvaka Europe – rukometnog kluba Borac – s kojim su odigrali prijateljsku utakmicu.

Dvoboj dva regionalna rukometna velikana odigran je u formatu od dva poluvremena po 30 minuta te još jednim „mini“ poluvremenom od 15 minuta u kojima su i oni najmlađi dobili priliku da pokažu što znaju.

Nakon 60 regularnih minuta rukometa hrvatski su rukometni prvaci slavili s uvjerljivih 36:16, dok su u preostalih 15 minuta bili bolji rezultatom …………

U dvoboju u kojemu statistika svakako nije najvažnija stvar, izdvojit ćemo ipak kapetanski učinak Davida Mandića sa sedam golova, jako dobru partiju mladog Zvonimira Srne s pet golova, odnosno više nego uvjerljiv nastup desno vanjskog para Leimeter – Klarica s čak osam pogodaka (svaki po četiri).

Vratarski duo Filip Ivić – Dino Slavić odradio je posao na visini zadatka, a priliku da pokaže što zna u preostalih 15 minuta pokazao je i sve bolji mladi vratar Mateo Kajba koji je izdanak Zagrebove rukometne škole.

Nakon trodnevnog odmora Zagrebaši nastavljaju s drugom fazom ljetnih priprema koju će odraditi u Zagrebu, a u sklopu koje će odigrati i prijateljsku utakmicu u Celju s istoimenim protivnikom. Taj dvoboj na rasporedu je u dvorani Zlatorog u petak, 13. kolovoza s početkom u 18.00 sati.

Nakon toga hrvatski će rukometni prvaci sudjelovati na 52. međunarodnom rukometnom TV turniru pobjednika Doboj 2021, koji će se održati od 17. do 21. kolovoza i na kojemu će uz najbolji hrvatski klub nastupiti i renomirani europski klubovi poput slovačkog Tatran Prešova, finskog Cocksa, srpske Vojvodine, slovenskog Kopera, te domaćih predstavnika Sloge iz Doboja, banjalučkog Borca, odnosno Izviđača iz Ljubuškog.

  Povratak na sve vijesti