PPD Zagreb u Varaždinu do vrlo važna dva boda protiv ukrajinskog Motora
Objavljeno: 01. 12. 2018 - 10:30

U 10. kolu rukometne VELUX EHF Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u Varaždinu su pred nešto više od 2000 gledatelja stigli do vrlo važne pobjede nad ukrajinskom Motorom iz Zaporožja s rezultatom 27:25. Zagrebaše je do pobjede ponovno predvodio Zlatko Horvat s čak osam pogodaka. Igrače najbolje hrvatske rukometne momčadi nakon Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj očekuju još četiri kola Lige prvaka, dok je prosinac rezerviran za SEHA uzbuđenja koja počinju već u utorak kada, ponovno u Varaždinu, u hrvatskom derbiju regionalne lige gostuje našički NEXE.

Bila je to očekivano čvrsta utakmica od prve minute u kojoj niti jedna momčad sve do nešto više od pet minuta prije kraja prvog dijela nije uspijevala ostvariti prednost veću od jednog ili dva gola razlike sve do pogotka Davida Mandića kojim Zagreb prvi put odlazi na +3 (11:8). Uspijeli su 'Lavovi' zadržati tri pogotka prednosti sve do kraja prvog dijela kada je na semaforu pisalo 14:11. Devet stožernih igrača PPD Zagreba propustilo je ranije ovaj tjedan gostovanje u slovačkom Prešovu u SEHA Gazprom ligi kako bi se što bolje pripremili za ovu vrlo važnu utakmicu i bilo je to vidljivo na terenu – posebice u obrani koja je u prvih 30 minuta dozvolila gostima iz Ukrajine tek 11 pogodaka.

Zagrebaši utakmicu prelamaju početkom drugog dijela kada pogotkom Senjamina Burića prvi puta stižu do prednosti od pet pogodaka razlike (18:13) za koju se kasnije pokazalo kako je bila jednostavno prevelik zalogaj za rukometaše Motora iz Zaporozhya obzirom da je obrana nastavila igrati na poprilično visokoj razini kao i u prvom dijelu te je polako postajalo jasno kako dva nova vrlo važna boda ostaju u vlasništvu PPD Zagreba. Na kraju 27:25 za veliko slavlje u Varaždinu kojim rukometaši Zagreba aktivno ostaju u borbi za prolazak u osminu-finala najelitnijeg Europskog klupskog natjecanja. Zagrebaše je do pobjede ponovno predvodio tko drugi nego nevjerojatni kapetan Zlatko Horvat sa osam pogodaka iz devet pokušaja dok su po četiri dodali Damir Bičanić i Ivan Sršen. Kod Motora po šest pogodaka Pawela Paczkowskog i Barysa Pukhouskog.

Prvi dio natjecanja po grupama EHF Lige prvaka je iza nas. Zagrebaše nakon Svjetskog prvenstva očekuju još četiri kola utrke za prolazak u osminu-finala dok su nakon deset odigranih kola Zagrebaši peti sa čak osam bodova te ispred Motora iz Zaporozhya, danskog Skjerna i Celja Pivovarne Laško. Prije Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj na rasporedu su još četiri kola regionalne SEHA Gazprom lige a prva utakmica na redu je već u utorak kada Zagreb u Varaždinu u hrvatskom derbiju ugoščuje našički NEXE.

PPD ZAGREB – MOTOR ZAPOROZHYE 27:25 (14:11)

PPD ZAGREB: Ristanović, Kastelic 11 obrana + 1 pogodak; Mrakovčić 1, Božić Pavletić 1, Kontrec, Burić 2, Sršen 4, Horvat 8(3), Šušnja 3, Potočnik, Jotić 2, Qerimi, Mandić 1, Hrstić, Bičanić 4, Vekić. Trener Lino Červar.

MOTOR ZAPOROZHYE: Komok 10 obrana, Kireev 1 obrana; Buinenko, Kubatko, Babichev 2, Malasinskas 2, Pukhouski 6(4), Denysov, Dontsov, Doroshchuk, Kozakevych 5, Paczkowski 6, Shynkel, Kus, Peshkevski, Soroka 4. Trener Mykola Stepanets.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Lino Cervar, trener PPD Zagreba:

Moram čestitati  svojim igračima na svemu što su učinili u ovoj polusezoni. Islim da smo odigrali polusezonu iznad svih očekivanja i zaista vjerujem da ćemo uspjeti osigurati osminu-finala.

Urh Kastelic, vratar PPD Zagreba:

Atmosfera ovdje danas je stvarno bila sjajna, uvijek je lijepo igrati u Varaždinu i mislim da smo se odužili svim navijačima današnom igrom. Također, slažem se s trenerom, mislim da igramo dobro i zaista vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i nakon Svjetskog prvenstva i ući u osminu-finala Lige prvaka.

Mykola Stepanets, trener Motora:

Danas previše puta nismu uspjeli realizirati neke čiste prilike i to je, po mom mišljenju, ono što je odlučilo današnji susret obzirom da je Zagreb svoje prilike iskoristio. Nakon prvog dijela već smo imali tri gola minusa i to se pokazalo kao previše obzirom da se više nismo uspjeli vratiti u utakmicu.

Maxim Babichev, igrač Motora:

Došli smo ovdje pobjediti, no nismo uspjeli. Obrana Zagreba bila je zaista čvrsta i disciplinirana danas a pored toga mi smo propustili realizirati neke čiste prilike što je odlučilo susret. Zaista smo se nadali pobjedi danas, ali to je rukomet...

  Povratak na sve vijesti